• +3
  • Ross
  • Joep
  • Barry
  • Janneke
  • Ruud
  • Jaleel
  • Juan

KitchenAid mixers

In 1919 werd de eerste KitchenAid mixer ontwikkeld. Destijds werd het de H5 eierklopper genoemd. De huidige merknaam kwam tot stand nadat een testpersoon aan één van de bedrijfsleiders verklaarde dat het apparaat ‘the best kitchen aid I ever had!’ (het beste keukenhulpje dat ik ooit heb gehad!) was. En zo was KitchenAid geboren. Tot op deze dag is het uiterlijk van de KitchenAid mixer nauwelijks veranderd. 

Op deze pagina lichten we de verschillende soorten KitchenAid mixers toe en vertellen we je wat de verschillen zijn.

(Lees hier meer over alle KitchenAid accessoires voor de mixers)

KitchenAid Classic

De 5K45SS is het goedkoopste model van KitchenAid en is te herkennen aan de kom zonder handvat en de kleur (hij is alleen beschikbaar in het wit). Deze mixer is perfect voor de beginnende kok en kan lichte tot medium hoeveelheden aan. De mengkom heeft een inhoud van 4,3 liter. Deze KitchenAid mixer is geschikt voor het maken van brooddeeg. Er kan tot wel 875 gram bloem in. 

KitchenAid Classic

KitchenAid Artisan

Dit is het meest bekende model. Hij is beschikbaar in verschillende varianten en het verschil zit in de inhoud van de mengkom en bijgeleverde accessoires. De 5KSM125, 5KSM175 en de 5KSM156 zijn in principe dezelfde machines met mengkom van 4,8 liter maar de 5KSM175PS heeft meer bijgeleverde accessoires en de 5KSM156 (alleen uitgevoerd in de kleur parelmoer) wordt geleverd met een melkglazen mengkom en zonder schenkschild en zonder roestvrijstalen kom. Verder is er de 5KSM6521X met in hoogte verstelbare glazen kom van 6 liter en de 5KSM7580X, een mixer met in hoogte verstelbare roestvrijstalen kom van 6,9 liter.

KitchenAid Artisan

KitchenAid Mini

KitchenAid heeft ook kleinere Mini mixers. Deze zijn lichter (6,5 kg) en kleiner dan de bekende Artisan mixer. Hierdoor gemakkelijk te verplaatsen, past hij perfect in kleine keukens en is hij even krachtig als de Artisan mixer. Net als bij de Artisan keukenrobot wordt er strandaard een kneedhaak, platte menghaak en draadgarde bijgeleverd.

KitchenAid Mini

KitchenAid Heavy Duty

Deze mixers hebben een sterkere motor dan de mixers uit de Artisan familie en kunnen grotere hoeveelheden aan. Er zijn twee beschikbare modellen: de 5KPM5 met verstelbare mengkom van 4,8 liter en de 5KSM7591X met verstelbare mengkom van 6,9 liter (en een 1,3 pk motor).

KitchenAid Heavy Duty

KitchenAid Professional

De 5KSM7990X heeft ook een motor met 1,3 pk, maar hij is iets zuiniger in verbruik dan de 5KSM7591X. Ook heeft hij een in hoogte verstelbare roestvrijstalen mengkom van 6,9 liter en een metalen constructie om de kom heen.

 

KitchenAid Professional
Bekijk alle KitchenAid mixers