Keukenloods.nl - Inbouwapparatuur en keuken specialist

  • +5
  • Charlotte
  • Lino
  • Remi
  • Tim
  • Ruud
  • Wilfried
  • Reynaldo
  • Jamie

Welke keukenstijl kies jij?

Welke keukenstijl kies jij?

Vind de perfecte keukenstijl voor jouw droomkeuken 
De juiste keukenstijl kiezen voor jouw woning is niet altijd makkelijk, zeker aangezien veel stijlen overlappende kenmerken hebben. De juiste keuze maken is echter wel belangrijk als je het beste uit je woning als geheel wil halen. Hoe je keuken eruit ziet en aanvoelt, heeft immers een grote invloed op de rest van je huis. 
Voor je echt een keuze maakt, is het handig om een overzicht te hebben van de mogelijkheden. Onderstaand overzicht geeft een duidelijk beeld op de verschillende keuken stijlen, wat ze inhouden en hoe je ze kunt creëren! 

Bekijk onze keukens

Alles over de populairste keukens

De lijst woonstijlen is zo goed als oneindig, dat is zeker. Niettemin kunnen enkele daarvan beschouwd worden als de meest populaire stijlen: 

- Landelijke keukens 
- Design keukens 
- Moderne keukens
- Industriële keukens 
- Stoere keukens 
- Klassieke keukens 
- Nostalgische keukens 
- Duitse keukens 

Elk van deze stijlen onderscheidt zich van de andere op basis van verscheidene factoren, zoals het materiaal dat vooral wordt gebruikt, de manier van inrichten, aanwezig meubilair, vormen, kleuren enzovoort. Hoewel het onmogelijk is om elke keukenstijl in één vakje te stoppen, kun je wel een beter beeld krijgen van wat welke stijl inhoudt in onderstaand overzicht! 

Landelijke keukens

Een van de populairste keukenstijlen van dit moment is de landelijke stijl. Waarom? Vooral omdat bij deze stijl zowel klassieke als moderne elementen op een unieke manier met elkaar worden gecombineerd. De balans tussen beide stijlen zorgt ervoor dat de keuken strak oogt, maar wel nog gezelligheid uitstraalt. Het gebruik van houten elementen (die overigens meestal effen zijn gemaakt en dus niet al te wild ogen), is ook erg populair bij landelijke keukens. 

Ook steen, porselein en gietijzer zijn materialen die vaak voorkomen bij de landelijke woonstijl. In de keuken kun je bijvoorbeeld kiezen voor een stenen tegelvloer, hier en daar versiering en decoratie in porselein en bijvoorbeeld gietijzeren bloembakken. Doordat je klassieke, wilde en moderne, strakke elementen combineert, wordt een balans gecreëerd tussen zowel klassiek als vernieuwend.

Bekijk onze landelijke keukens Meer informatie
Landelijke keukens

Design keukens

De design keukenstijl is uniek in elk opzicht. Bij een dergelijke keuken staat het creëren van een persoonlijke sfeer centraal. De keukens zijn een beetje gewaagd en ogen net iets anders dan standaard keukens. Enkele factoren die deze stijl kenmerken zijn strakke ontwerpen, effen afrondingen en minimalistische designs. 

Design op zich is een overkoepelende term voor een woonstijl die eigenlijk niet vastgelegd kan worden, aangezien er vaak heel wat gepersonaliseerde elementen in voorkomen. Toch gelden enkele belangrijke richtlijnen, zoals het gebruik van hout, bakstenen elementen en opvallende geometrische vormen.

Ook wordt een dergelijke keuken grotendeels geïmproviseerd, waardoor elke resultaat uniek is. Vaak wordt er slim nagedacht over de indeling van de keuken om de ruimte zo optimaal mogelijk te benutten. Je kan je natuurlijk wel eventueel laten begeleiden door een adviseur als je het beste uit je keuken wil halen! 

Heb je zelf helemaal in je hoofd hoe je jouw design keuken wilt hebben? Laat dan de ontwerper in jou los en ontwerp jouw eigen keuken met onze 3D keukenplanner.

Bekijk onze design keukens Meer informatie
Design keukens

Moderne keukens

Ook de moderne keukenstijl kun je zien als een van de populairste stijlen van dit moment. Hoewel modern natuurlijk een concept is dat om de zoveel tijd verandert (en daardoor ook de manier waarop de moderne stijl zich uit), zijn er toch een aantal algemene kenmerken te onderscheiden. Bij een modern ingerichte keuken zijn het gebruik van strakke ontwerpen en gladde oppervlakken erg typerend. Denk maar aan een keukentafel uit gelakt en geschuurd hout, een keukenblad uit geslepen steen met een fijne afwerking en een tegelvloer zonder naden. 

Ook zijn bepaalde materialen vaak voorkomend bij de moderne keukenstijl. Hoewel hout en metalen op verschillende manieren bewerkt worden zodat ze er strakker uitzien, zijn ook nieuwe kunststoffen populair. Van eenvoudig RVS met een sobere look tot aluminium voor raamdecoratie in de keuken, het zijn slechts enkele voorbeelden van elementen die je in je modern ingerichte keuken kan verwerken. 

Dit alles wil niet zeggen dat de moderne keukenstijl alleen maar strak en saai is. Juist door de glanzende afwerking van keukenkasten en ander meubilair, alsook het combineren van verschillende kleuren, zorgt ervoor dat de keuken toch gezellig oogt. Je bepaalt natuurlijk uiteindelijk zelf in hoeverre je je keuken modern maakt: er is geen enkele regel die zegt dat je er geen landelijke of klassieke elementen in kan verwerken. Houd je je echter aan bovenstaande regels, dan ziet je keuken er ongetwijfeld moderner uit! 

Bekijk onze moderne keukens Meer informatie
Moderne keukens

Industriële keukens

Wil je je woning afwerken met een keuken die robuust is, stoere elementen en kleuren bevat en toch gezelligheid uitstraalt? Dan is de industriële keukenstijl iets voor jou! de industriële woonstijl is tegenwoordig erg populair en dat is ook niet verwonderlijk. Materialen als beton, steen en hout worden op met elkaar afgewisseld zodat het geheel er aan de ene kant strak en aan de andere kant huiselijk uitziet. 

Een massief natuurstenen tafelblad of keukeneiland past perfect in de industriële woonstijl. Zeker als je dit afwisselt met een keukenfront uit wild hout en een bakstenen muur die er verouderd uitziet! Ook passen groene planten in een dergelijke stijl, aangezien deze het grijs van de keuken wat neutraliseren. Op het vlak van meubilair kun je kiezen voor metalen krukjes met houten zitvlak, een robuuste, massief houten tafel met stalen poten en eventueel een oude Chesterfield salonzetel. 

De ruwe, grove uitstraling van de industriële keuken wordt nog verder bevestigd door het gebruik van zichtbare bekabeling en buizen in het plafond, het gebruik van beton in de gootsteen en een donkere, houtparket vloer. Hoe donker en robuust een dergelijke keuken ook is, je kan zeker zijn van een gezellig en stijlvol resultaat! 

Bekijk onze industriële keukens Meer informatie
Industriële keukens

Stoere keukens

Is de rest van je woning eerder stoer ingericht? Dan is het een goed idee om voor een bijpassende keuken te kiezen! Stoer mag dan misschien wel een vage term lijken, het is wel degelijk mogelijk om op basis van bepaalde richtlijnen de perfecte, stoere keuken te creëren. Als er één kenmerk is dat de stoere, robuuste keuken onderscheidt van andere, dan is het wel het gebruik van strakke, zware elementen. Materialen als hout zijn erg populair bij deze stijl, maar het wordt dan wel op een unieke manier bewerkt. 

Ook worden franjes, versieringen en reliëf zoveel mogelijk vermeden bij deze stijl. Een keukenfront met kasten uit één en dezelfde kleur en materiaal, een tegelvloer die uit één geheel bestaat en een plafond dat met niet al te veel verlichting is afgewerkt - het zijn enkele van de belangrijkste kenmerken.

Een keuken die stoer oogt kan niet zonder staal. Van stalen handgrepen aan de keukenkasten tot verlichting die in en robuust, stalen frame is verwerkt, het zijn allemaal mogelijkheden. Glanzend staal voegt overigens ook een moderne toets aan de keuken toe, in tegenstelling tot andere stijlen zoals de industriële woonstijl. Een stoer ingerichte keuken is kortom de perfecte oplossing voor wie zijn of haar stoere woning nog een stapje verder wil brengen! 

Bekijk onze stoere keukens Meer informatie
Stoere keukens

Klassieke keukens

De klassiek ingerichte keuken wordt vaak als cliché gezien, maar het tegendeel is waar. Heel wat mensen kiezen voor een klassiek ogende keuken en wel omdat bij een degelijke stijl gezelligheid centraal staat. Bij deze stijl wordt vooral gebruik gemaakt van natuurlijke elementen, waardoor het geheel gezellig en warm aanvoelt. Ook is het gebruik van reliëf tegels, bijvoorbeeld gecombineerd met een klassiek fornuis en afzuigkap, erg populair. Gezelligheid is de boodschap.

Wat een klassieke keuken nog unieker maakt, is de aanwezigheid van fijne versieringen en symmetrische patronen in bijvoorbeeld keukenkasten en meubilair. Vaak worden ook de voorzieningen in de keuken, zoals de oven en de koelkast, zo klassiek en ‘oud’ mogelijk gehouden om de look van de ruimte compleet te maken. Kies je ten slotte voor klassieke verlichting, zoals lusters en hanglampen, dan is de uitstraling van je keuken helemaal compleet! 

Bekijk onze klassieke keukens Meer informatie
Klassieke keukens

Nostalgische keukens

Ook de nostalgische keuken is, zoals dat bij veel stijlen het geval is, een beetje een combinatie van verschillende keukenstijlen. Tegenwoordig gaan steeds meer mensen voor een nostalgische stijl, aangezien het een gelijkwaardig balans vormt tussen landelijk en klassiek. Zoals bij de klassieke stijl oogt een dergelijke keuken een beetje als een 'boerenkeuken', maar dan wel met bepaalde moderne elementen. 

Zo kun je bij een nostalgisch ingerichte keuken gebruik maken van een moderne koelkast of oven, terwijl de achtergrond toch klassiek oogt door het gebruik van robuuste, houten elementen. Ook een ruwe tegelvloer is bij de nostalgische stijl populair. 

Het resultaat van die combinatie van elementen is dat de keuken gezellig klassiek is, maar toch over alle stijlelementen en voorzieningen van een moderne keuken beschikt. Ook een grotere lichtinval door het gebruik van grote ramen de subtiele contrasten tussen donkere en witte kleuren zijn hier kenmerkend voor. Deze keuken is kortom perfect voor iedereen die gezelligheid wil ervaren in een keuken die ook een moderne kant heeft! 

Bekijk onze nostalgische keukens Meer informatie
Nostalgische keukens

Duitse keukens

De Duitse keukenstijl is er één apart en dat heeft verschillende redenen. Er zijn eigenlijk heel wat gelijkenissen met andere stijlen, zoals de moderne en de stoere, maar niettemin oogt het geheel helemaal anders. De Duitse woonstijl staat vooral bekend vanwege het gebruik van kwalitatief hoogstaande voorzieningen en materialen - van koelkasten tot betrouwbaar RVS in ovens en fornuizen, enzovoort. Ook zijn bepaalde kleuren erg populair bij deze stijl, zoals grijs en natuursteen tint. 

Bepaalde materialen, zoals marmer, andere steensoorten en hout, worden bij de Duitse keuken op een opvallende manier gecombineerd. Zo kun je kiezen voor een marmeren keukeneiland, waaronder zich uit effen hout vervaardigde keukenkasten bevinden. Beton en marmer worden ook vaak gebruikt bij het keukenfront en de vloer. 

Een ander opvallend kenmerk van de Duitse keukenstijl is strakke designs. Net zoals bij de stoer ingerichte keuken zal je hier niet snel versieringen en reliëf zien. Toch kan het gebruik van sfeerverlichting, ingebouwde keukenkasten met schappen marmeren decoratie ervoor zorgen dat de keuken als geheel gezellig en huiselijk oogt. Ben je op zoek naar een keuken die stijl uitstraalt en daarbij kwaliteit garandeert? Dan is de Duitse keukenstijl zeker en vast iets voor jou! 

Bekijk onze Duitse keukens Meer informatie
Duitse keukens

Kun jij kiezen tussen al deze gave keukenstijlen?

Tegenwoordig bestaat er een oneindig aantal mogelijkheden, elk met hun eigen unieke kenmerken, voordelen en effect op uitstraling. De juiste keuze maken is vanzelfsprekend belangrijk als je het beste uit je woning wil halen - en hopelijk biedt het voorgaande overzicht je alle nodige informatie om dat te doen. 

Als je al helemaal weet welke keukenstijl je verkiest voor jouw woning, is dat natuurlijk mooi meegenomen. Twijfel je echter nog tussen de mogelijkheden? Dan kun je altijd eens langskomen bij de showrooms om elke stijl afzonderlijk in levende lijve te bezichtigen. Dit zal het nog gemakkelijker maken om de juiste stijl te kiezen! 

Ook kunnen onze keukenadviseurs je alle nodige informatie en tips geven om de keukenstijl voor jouw woning te kiezen. Waar moet je op letten bij welke stijl en wat kan je van je nieuwe keuken verwachten? Allemaal vragen die een keukenprofessional voor je kan beantwoorden. Voor meer informatie over de keukens en de mogelijkheden, neem vrijblijvend contact met ons op via 0226 - 355340 of maak vrijblijvend en snel een afspraak in één van onze filialen.

Maak direct een afspraak

Gerald

Bereikbaar voor al je vragen

Heb je een vraag? Wij willen je graag helpen!
Kies een van de onderstaande mogelijkheden om contact op te nemen met een van onze specialisten.
Wil je langskomen in een van onze filialen? Dat kan! Bekijk hier waar onze winkels zijn gevestigd.