• +3
  • Ross
  • Joep
  • Barry
  • Janneke
  • Ruud
  • Jaleel
  • Juan

Op zoek naar keuken inspiratie?

Veel meer dan voorheen is de keuken een centrale plek in het huis. Niet alleen wordt er eten (voor)bereid, vaak is hier ook de eethoek opgesteld. We besteden dan ook meer en meer van onze vrije tijd in de keuken. Een etentje met familie, een avondje borrelen met vrienden of gezellig ontbijten met je gezin. Je nieuwe keuken moet daarom passen bij jou en de stijl van je woning. We kunnen ons voorstellen dat de keuze erg lastig is, met de vele mogelijkheden. Welke kleur, keukenstijl en opstelling kies jij? Wij helpen je hier graag mee. Hier vind je veel keuken inspiratie, welke keuken past jou?

Heb je genoeg inspiratie opgedaan? Ontwerp dan direct jouw droomkeuken met onze gratis 3D-online-keukenplanner. Vind je het lastig om zelf jouw nieuwe keuken samen te stellen? Kom dan langs in één van onze showrooms waar je de keukens in echt kunt ervaren of maak direct een afspraak met één van onze keukenspecialisten.

Bekijk al onze keukens  Ontwerp jouw droomkeuken

Tips voor extra opbergruimte in je keuken

Je ontkomt er niet aan; te weinig opbergruimte in je keuken. Je blijft alles goed ordenen, maar toch zou je wel wat meer keukenkastjes willen hebben. Om extra ruimte te creëren, kun je natuurlijk een extra keukenkasten plaatsen, of je kunt verschillende potjes en mandjes bovenop de kasten en op het aanrecht plaatsen. Maar zo oogt je keuken wel sneller rommelig en vol. Als je op ‘meer informatie’ drukt, vind je een aantal handige tips en tricks om meer ruimte te creëren, zonder dat jouw keuken vol of rommelig wordt.  

Assortiment keukenkasten Lees meer over opbergmogelijkheden

Hoe deel je een kleine keuken in?

Als je een kleine keuken nodig hebt, hoef je niet bang te zijn dat er weinig opties zijn. Met de juiste kleuren en materialen kun je met een kleine keuken echt een hoop. Wel is de rechte keukenopstelling en parrallel keukenopstelling het meest geschikt voor een kleine keuken. Zorg ook voor niet te veel keukenapparaten en kies geen donkere kleuren. Door donkere kleuren oogt een ruimte juist smaller.

Kleine keuken - zacht blauw
Kleine keuken - zwart met kookeiland
Kleine keuken - blauw

Inspiratie kleine keukens Lees meer over de kleine keuken

Houten keuken

Wil je dat de keuken rust en gezelligheid uitstraalt? Met een (gedeeltelijk) houten keuken haal je dat in huis. Je kunt hierbij kiezen voor massief houten fronten of fineer, waarbij alleen de buitenste laag van hout is. Welke optie je ook kiest: De unieke patronen in het materiaal maken elke keuken authentiek. Door de vele opties past er altijd een houten keuken in elk interieur.

Houten Keuken - N-line Kansas 597 Hoek
Houten Keuken - N-line Structura Combi
Houten Keuken - N-line Structura Klassiek
Inspiratie houten keukens Lees meer over de houten keuken
Houten keukens

Zwarte keuken

Typerend voor het laatste decennium: De zwarte keuken. Deze kleur is niet langer taboe en is enorm toegenomen in populariteit. Dat is ook niet zo gek, want zwarte fronten hebben een luxe uitstraling. Al helemaal in een eilandopstelling. Maar je kunt natuurlijk alle kanten op: Hoogglans of matgelakt, greeploos of juist opvallende grepen. Durf jij een zwarte keuken aan?

Zwarte keuken - Grafietsteen
Zwarte keuken - Bristol  Velvet

Inspiratie zwarte keukens Lees meer over de zwarte keuken
Zwarte keukens

Witte keuken

Wit is een veelgekozen kleur en voor een goede reden: Deze kleur past overal bij, het creëert ruimte en ziet er netjes uit. Of je zelf nu al een druk interieur hebt of juist niet, een witte keuken zal overal bij passen. Ook in verschillende stijlen. Zo staat matgelakt wit heel mooi en landelijke én moderne setting. Of ga juist voor hoogglans! Deze tijdloze optie maakt van jouw keuken een heuze eyecatcher.

Witte Keuken - Marmer calacatta
Witte Keuken - Witte eilandkeuken
Witte Keuken - Witte eilandkeuken

Inspiratie witte keukens Lees meer over de witte keuken
Witte keukens

Grijze keuken

Grijs mag dan misschien saai klinken, maar deze keukenkleur is dat absoluut niet. Zo kun je kiezen voor egaal getinte fronten in hoogglans of mat. Of ga voor een wat meer robuuste look met texturen als Cemento of StoneArt. Deze zien er natuurlijk uit en dat is een prachtige combinatie met houten accenten. Grijs is dus veelzijdig en zien we terugkomen in alle keukenstijlen.

Keukens - N-line Cemento Lichtgrijs
Keukens - Riva Grey
Keukens - Riva StoneArt

Inspiratie grijze keukens Lees meer over de grijze keuken
Grijze keukens

Moderne keuken

Deze stijl is niet meer weg te denken. Een moderne keuken herken je aan de strakke uitstraling. De fronten zijn vaak voorzien van subtiele grepen of zijn juist helemaal greeploos. Ook zie je vaak de onderbouw-spoelbak terug , die onder het werkblad gemonteerd is. Moderne keukens hebben vaak een opvallende kleur, zoals hoogglans wit, matzwart of zelfs roestvrijstaal.

Moderne keuken - Eilandkeuken
Moderne keuken - Touch Zwart
Moderne keuken - IP 3150 Rotsgrijs

Inspiratie moderne keukens Lees meer over de moderne keuken

 

Moderne keukens

Landelijke keuken

Hou je van een sfeervolle, decoratieve keuken? Dan is de landelijke stijl iets voor jou. De bewerkte fronten, glazen kasten en houtaccenten zijn belangrijk in deze categorie. Dit zie je in de gehele keuken terugkomen, die meestal een rustige, neutrale kleur heeft. Natuurlijke tinten zijn kenmerkend, maar niet bepalend: Voor de durfals zijn er ook landelijke keukens in het zwart of felrood.

Keukens - N-line Modern Cascada Riet
Keukens - York wit
Keukens - Bristol grafiet

Inspiratie landelijke keukens Lees meer over de landelijke keuken
Landelijke keukens

Duitse keuken

Deze stijl straalt duurzaamheid uit. En komt niet uit het niets: Dankzij het gebruik van kwalitatief hoogstaande producten zijn Duitse keukens erg betrouwbaar. Dat zie je dan ook terug in een aantal herkenbare elementen, zoals hoogglans gelakte keukenfronten en natuurstenen werkbladen. Ook zie je houten accenten vaak terugkomen. Dat alles zorgt voor een strak geheel, dat de Duitse uitstraling helemaal af maakt.


Inspiratie Duitse keukens Lees meer over de Duitse keuken

 

Duitse keukens

Design keuken

Wil je echt iets unieks, dan zul je veel inspiratie halen uit design keukens. In deze stijl is gelet op elk detail, waardoor elke keuken persoonlijk afgestemd kan worden. Handige oplossingen zijn verwerkt in oogstrelende details, zoals een lichtstrip onder een keukenblad. Maar de mogelijkheden van deze stijl zijn eindeloos. Ideaal dus als je net dat beetje meer zoekt in een functionele keuken.

Design keuken - Satijn zwart
 Design keuken - Grijze eilandkeuken
 Design keuken - Fashion Grijs Wit
Inspiratie design keukens Lees meer over design keukens
Design keukens

Industriële keuken

Een combinatie van stoer en robuust: Zo kun je de industriële keukenstijl omschrijven. Geen elementen die tot in de detail zijn geperfectioneerd, maar ruwe afwerkingen en texturen spelen de hoofdrol. Het interieur is net zo belangrijk als de industriële keuken zelf. Een open, bakstenen muur of andere minimalistische details zoals metalen rekken en lampen passen hier perfect bij.

Industriële keuken - N-line Speed Inox Eiland
Industriële keuken - N-line Touch 334 Brons
Industriële keuken - N-line Riva 889 Eiland
 Inspiratie industriële keukens Lees meer over de industriële keuken
Industriële keukens

Klassieke keuken

Een sfeervolle uitstraling karakteriseert de klassieke keuken. Decoratieve accenten, zoals bewerkte fronten en half open kasten, zijn belangrijke kenmerken voor deze keukenstijl. Daardoor straalt een klassieke keuken gezelligheid uit. Ook zie je vaak traditioneel apparatuur terug, zoals een zwart gasfornuis met bijbehorende afzuigkap. Dat staat mooi in contrast met de typerend lichte kleuren.

Klassieke keuken - Keuken 91
Klassieke keuken - Keuken 95
Klassieke keuken - Keuken 92
  Inspiratie klassieke keukens Lees meer over de klassieke keuken
Klassieke keukens

Stoere keuken

Vind je dat een keuken best mag opvallen? Dan is een stoere keuken iets voor jou. Dit is een brede stijl die gekenmerkt wordt door robuuste materialen, zoals hout en werkbladen van composiet, keramiek of natuursteen. Ruwe texturen van hout wisselen elkaar af met de natuurlijke patronen van het werkblad. De combinatie van deze elementen zorgt voor een stoere uitstraling.

Stoere keuken - Touch mat zwart
Stoere keuken - Iron Grey
Stoere keuken - Vulkaan eiken

Inspiratie stoere keukens Lees meer over de stoere keuken
Stoere keukens

Hoe deel je een keuken ergonomisch in?

Soms sta je uren in je keuken te kokkerelen. Het  is daarom erg belangrijk dat jouw werkblad de juiste hoogte heeft. Je wilt immers geen last van je rug krijgen. Veel keukens hebben een standaard afmeting. Maar wellicht is dit juist te hoog of te laag voor je. Als je een keuken uitkiest, is het slim om even voor het werkblad van een showroomkeuken te gaan staan. Dan merk je vaak al meteen of het werkblad de juiste hoogte heeft. Vind je het nog steeds lastig welke hoogte ergonomisch het meest correct is? Vraag dan om advies van een van onze keukenadviseurs

Meer informatie
Hoe deel je een keuken ergonomisch in?

Keuken ideeën

Misschien heb je geen idee welke keuken je wilt en welke past in jouw woning. Het is daarom belangrijk dat je je daar eerst in verdiept. De meeste keukeninspiratie vind je op social media kanalen en natuurlijk onze website bij keukens. Wil je liever een aantal mooie keukens in het echt bewonderen? Bezoek dan een van onze showrooms! Daar kun je ook gelijk al jouw vragen stellen aan onze keukenadviseurs.

Assortiment keukens Meer informatie
Keuken ideeën

Keuken inspiratie assortiment Keukenloods.nl

Keukens - N-line Modern Cascada Riet
Keukens - N-line EasyTouch 961 Bar
Keukens - N-line Inox Eiland
Keukens - N-line Cascada 776 Landelijk
Keukens - N-line Structura Nero

 Keukens - N-line Greeploos XL

Keukens - N-line Cemento Lichtgrijs
Keukens - N-line Structura 403 Zwart
Keukens - N-line Structura XL
Keukens - N-line Inox XL
Keukens - N-line Riva 887 Hout
Keukens - N-line Kansas 597 Hoek
Keukens - N-line Flash Zwart Wit
Keukens - N-line Touch 341 Hoek
Keukens - N-line Flash 503 Wit
Keukens - N-line Urban Gent

Keukens - N-line Inox Hoek Eiland
Keukens - N-line Touch 336 Combi
Keukens - N-line Sylt 851 Eiland
Keukens - N-line Fashion 165 U-vorm
Keukens - N-line Cascada 776 Hoek
Keukens - N-line Structura Combi
Keukens - N-line Structura Klassiek
Keukens - N-line Laser 427 Combi
Keukens - N-line EasyTouch 961 Modern
Keukens - N-line Credo 764
Keukens - N-line Cemento 803 U-Vorm
Keukens - N-line Cascada 776 Mint
Keukens - N-line Speed Eiland
Keukens - N-line Kansas 597
Keukens - N-line Touch 338 Eiland
Keukens - N-line Touch 334 Hout Grijs
Keukens - N-line Touch 334 Brons
Keukens - N-line Sylt 851 Zwart

Bekijk alle keukens

Keuken ontwerpen

Wil jij het liefst een eigen unieke keuken? Dan is jouw eigen keuken ontwerpen een perfecte optie. Bij Keukenloods.nl is dat mogelijk! Wij hebben namelijk een handige gratis 3D-online-keukenplanner. Met dit online programma ontwerp je zelf jouw droomkeuken. Voordat je dit uitvoert, is het wel belangrijk om eerst helemaal zeker te weten hoe jouw keuken eruit komt te zien. Zorg daarom ervoor dat je eerst genoeg keuken inspiratie hebt opgedaan en jouw droomkeuken al deels op papier heb gezet voor je begint met de online-keukenplanner.

Ontwerp jouw droomkeuken

 

 
 

 

Kom langs voor persoonlijk advies

We kunnen het ons goed voorstellen dat het kiezen van een keuken niet altijd even makkelijk is. Daarom hebben we je zoveel mogelijk informatie hierover gegeven. Twijfel je nog of heb je andere vragen? Bel dan gerust naar 0226-355340 of maak meteen een afspraak in een van onze showrooms.

> Maak direct een afspraak

Gerald

Keuken of apparatuur kopen? Wij loodsen je erdoorheen!

Heb je een vraag? Wij willen je graag helpen!
Kies een van de onderstaande mogelijkheden om contact op te nemen met een van onze specialisten.
Wil je langskomen in een van onze filialen? Dat kan! Bekijk hier waar onze winkels zijn gevestigd.