• +3
  • Ross
  • Joep
  • Barry
  • Janneke
  • Ruud
  • Jaleel
  • Juan

Koffiezetapparaten

Op zoek naar een nieuw koffiezetapparaat? Wij loodsen je erdoorheen!

Wat is er lekkerder dan de dag beginnen met een kopje verse koffie? Een sterke espresso van verse bonen om goed wakker te worden of een kopje latte macchiato met een schuimlaagje van melk om de dag rustig te beginnen. Iedereen heeft een eigen smaak en drinkt zijn koffie anders. Gelukkig zijn er veel soorten apparaten verkrijgbaar met verschillende technieken.

Bij Keukenloods.nl heb je een ruime keuze: van gewone koffiezetapparaten tot espressomachines en van inbouw tot vrijstaande automaten. De bediening hiervan verschilt per model. Sommige producten beschikken over een automatische uitschakelfunctie en gaan vanzelf uit nadat de koffie is gezet.

Assortiment koffiezetapparaten

Soorten koffiezetapparaten

Inbouw koffiezetapparaat

Inbouw koffiezetapparaten worden vaak in een hoge keukenkast ingebouwd. Ze zijn onder te verdelen in apparaten met of zonder vaste wateraansluiting. Varianten zonder vaste wateraansluiting hebben een reservoir die je handmatig dient bij te vullen. Bij anderen met een vaste wateraansluiting hoef je geen waterreservoir te vullen. De meeste ingebouwde automaten beschikken over een bonenreservoir. Nieuwe modellen beschikken daarnaast ook over reservoir voor gemalen koffie.

Er zitten twee grote voordelen aan het inbouw koffiezetapparaat, namelijk design en ruimte. Deze producten nemen immers geen ruimte in op het aanrecht. Ze hebben daarnaast een strak design en zijn vaak onderdeel van een lijn inbouwapparaten zoals de Horizon Line van AEG. Binnen de Horizon Line kun je inbouwapparatuur mooi naast elkaar of boven elkaar plaatsen. Dit geeft jouw keuken een moderne en luxe uitstraling.

Siemens inbouw koffiezetapparaat
Miele inbouw koffiezetapparaat
AEG inbouw koffiezetapparaat
Bosch inbouw koffiezetapparaat

Assortiment inbouw koffiezetapparaten Meer informatie
Inbouw koffiezetapparaat

Vrijstaande koffiezetapparaten

Tegenwoordig zijn er vele soorten en maten vrijstaande koffiezetapparaten, of je nu houdt van espresso, cappuccino of gewone koffie. Er is altijd wel een zetter die aan jouw wensen voldoet. Bij Keukenloods.nl maken we een onderscheid tussen espressomachines, snelfilter koffiezetapparaten en éénkops-koffiezetapparaten. 

Siemens koffiezetapparaat
Smeg koffiezetapparaat
Delonghi koffiezetapparaat
AEG koffiezetapparaat

Assortiment vrijstaande koffiezetapparaten Meer informatie
Vrijstaande koffiezetapparaten

Belangrijke informatie

  • Inbouw koffieautomaten dienen om de zoveel tijd ontkalkt te worden.
  • Sommige inbouw koffieautomaten kunnen aan een waterleiding worden aangesloten.

Welke koffiesoorten zijn er?

Er zijn bijna eindeloos veel koffiesoorten die allemaal weer gecombineerd kunnen worden met diverse smaken. De meeste speciale koffiesoorten worden gemaakt met espresso als basis, gestoomde melk en schuim. De hoeveelheid en volgorde van de ingrediënten bepalen het soort koffie.

Espresso
Espresso is een klein shotje koffie. Bij het maken van een espresso wordt een kleine hoeveelheid water onder druk door fijn gemalen koffie geperst. Om ervoor te zorgen dat de aroma’s van de koffieboon goed wordt opgenomen moet de maling weerstand aan het water kunnen bieden. Gebruik daarom altijd een espressomaling.

Cappuccino
De cappuccino is een populair type koffie dat voor 1/3 bestaat uit espresso, 1/3 uit melk en 1/3 uit melkschuim. Een cappuccino wordt afgemaakt met een beetje cacao of chocolade op het schuim. Van oudsher werd de cappuccino gedronken tijdens het ontbijt, tegenwoordig wordt deze koffiesoort gedurende de hele dag gedronken.

Café Latte
Een café latte staat in Nederland beter bekend als een koffie verkeerd. Deze koffiesoort wordt gemaakt van espresso in combinatie met 4 delen gestoomde melk. De café latte wordt geserveerd in een glas in plaats van een koffie kopje.

Latte Macchiato
Een latte macciato betekent letterlijk “gevlekte melk” en bestaat uit laagjes melk en espresso. De espresso wordt over melkschuim gegoten en blijft boven de warme melk drijven. Hierdoor krijg je onderaan warme melk, daarboven espresso en bovenop een laag melkschuim. Naar verhouding bevat een latte macchiato meer melk dan een cappuccino.

Ristretto
Ristretto is een sterk kopje koffie van ongeveer 15 á 20 ml. Deze koffie is smaakvoller en intenser dan een espresso doordat het water sneller door het koffiezetapparaat wordt gehaald en minder lang in aanraking komt met gemalen bonen.

Hoe kan je het beste melk op schuimen?

Er zijn diverse methodes om melk op te schuimen. Hieronder zijn de meest gebruikte methodes toegelicht. Een tip vooraf, gebruik volle melk voor het beste resultaat.

Stoompijpje
Wanneer je melk met een stoompijpje opschuimt kun je zelf bepalen hoe je het lekker vindt. De stoom verandert de dikte van het schuim en de structuur. Met wat oefening kun je het melkschuim dus precies naar jouw wens maken.

Melkslangetje
Melk opschuimen met een melkslangetje vergt wat minder techniek als met een stoompijpje. Je zet het slangetje in de melk en het koffiezetapparaat schuimt de melk zelf voor je op.

Melkopschuimer
Een melkopschuimer gebruik je los van je koffiezetapparaat. Giet de melk in de melkopschuimer en zet hem aan. Na een paar minuten is de melk klaar en kun je deze bij je koffie schenken.

Hoeveel energie verbruikt een koffiezetapparaat?

Koffiezetapparaten gebruiken gemiddeld 75 tot 85 kWh per jaar wat neerkomt op €18 tot €21 euro. Het maakt voor het gebruik van energie niet uit of je koffie uit een filterapparaat, espressomachine of padmachine komt. Wat wel uitmaakt is of de machine beschikt over een “Ready-stand”. Deze stand kan onnodig energie gebruiken. Hier hoef je bij de aanschaf van nieuwe koffiezetapparaten gelukkig niet meer op te letten. Koffiezetapparaten die na 1 januari 2015 op de markt zijn gekomen gaan automatisch uit of op standy waardoor er geen onnodig energie wordt verbruikt. Nog een goede reden om jouw oude koffiezetapparaat te vervangen.

Hoe wordt een espressomachine voorzien van water?

Espressomachines zijn in te delen in twee categorieën, aangesloten op het watertoevoer of met een los waterreservoir. Veel inbouw espressomachines worden aangesloten op het water, deze tappen water rechtstreeks van de kraan. Houd hier rekening mee met de keuze voor de plek van het inbouwen van het koffiezetapparaat.

Een espressomachine met een los waterreservoir moet handmatig gevuld worden. Dit werkt hetzelfde als met een normaal koffiezetapparaat. De inhoud van het reservoir bepaalt hoeveel kopjes koffie je kunt zetten voordat het reservoir weer gevuld moet worden. 

Home Connect

Met Home Connect sluit je jouw koffiezetapparaat eenvoudig aan op het WiFi-netwerk. Je bedient hem vervolgens eenvoudig vanaf je smartphone of tablet.

SinglePortion cleaning

Koffieapparaten met SinglePortion Cleaning technologie worden na elk kopje koffie gereinigd. Hierdoor wordt elke kopje met vers water gezet voor een optimale smaakbeleving. 

SinglePortion cleaning

AromaticSystem van Miele

Het AromaticSystem van Miele zorgt ervoor dat de gemalen koffie en water intensief gemengd worden in een filterkamer. Deze kamer zet uit wanneer er water instroomt, wanneer het water en koffie gemengd worden, krimpt de filterkamer en wordt de koffie onder hoge druk bereid. Dit systeem zorgt ervoor dat elk kopje koffie een heerlijke aroma heeft.

AromaticSystem van Miele

ComfortDoor van Miele

De ComfortDoor van Miele is een innovatie gericht op gebruiksgemak voor inbouw koffiezetapparaten. De ComfortDoor kan helemaal naar links geopend worden waardoor je het uitneembare waterreservoir, reservoir voor koffiebezinksel en het afvalreservoir eenvoudig eruit kan halen om te legen of schoon te maken.

ComfortDoor van Miele
Gerald

Keuken of apparatuur kopen? Wij loodsen je erdoorheen!

Heb je een vraag? Wij willen je graag helpen!
Kies een van de onderstaande mogelijkheden om contact op te nemen met een van onze specialisten.
Wil je langskomen in een van onze filialen? Dat kan! Bekijk hier waar onze winkels zijn gevestigd.