• +3
 • Ross
 • Joep
 • Barry
 • Janneke
 • Ruud
 • Jaleel
 • Juan

Nismaten meten: Koelkast

 

 
Hoe meet ik de nismaat van mijn inbouw koelkast?

Ben je op zoek naar een nieuwe koelkast voor jouw keuken? Dan wil je natuurlijk wel dat de koelkast in jouw keuken past. Onze specialist Gerald legt het uit! Er zijn 4 maten die belangrijk zijn om te weten: namelijk de nishoogte, nisbreedte, nisdiepte en de hoogte van het onderste deurpaneel. Pak je meetlint en volg deze stappen: zo meet jij de nismaat van een inbouw koelkast.

 1. Stap 1: Meet eerst de nishoogte - van de onderkant tot de bovenkant van de nis.
 2. Stap 2: Meet de hoogte van het onderste deurpaneel (als het een koel-vries combinatie is) - meet eerst het volledige onderste deurpaneel, vergeet niet om dit op te schrijven. Daarna meet je het stukje deurpaneel dat onder de koelkast uitsteekt. Dit trek je vervolgens van het volledige deurpaneel af. En nu heb je de hoogte van het onderste deurpaneel.
 3. Stap 3: Meet de nisbreedte - van de linkerkant tot de rechterkant van de nis.
 4. Stap 4: Meet de nisdiepte - van het achterste punt tot het begin van je nis.
 5. Stap 5: Controleer de inbouwtekening bij de koelkast die je wilt - hier kun je controleren of de gemeten maten in de range vallen. Weet je het niet 100% zeker? Onze specialisten kijken met je mee!
 6. Stap 6: Controleer of je een sleepdeursysteem of deur-op-deursysteem hebt. Hoe je dat ziet, lees je hier: keuzegids inbouw koelkasten.

Nismaten voor een inbouw koel-vries combinatie

 

Een standaardmodel koelkast heeft een nisbreedte van 60 centimeter. De standaard nisdiepte voor een koelkast is meestal 55 centimeter, maar controleer deze wel voor de zekerheid. Heb jij niet de standaard breedte? Niet getreurd: wij hebben ook nog verschillende tussenmaten of grotere maten.

Bekijk hier het gehele assortiment inbouw koel-vries combinatie

 

 Nismaten voor een inbouw koel-vries combinatie

Nismaten voor een inbouw 1-deurskoelkast

Bij het meten van de nismaten voor een inbouw koelkast met 1 deur heb je 3 maten nodig: namelijk de nishoogte, nisbreedte en nisdiepte. Volg het stappenplan hierboven, maar sla stap 2 over. Controleer altijd de inbouwtekening, sommige koelkasten hebben afwijkende maten.

Bekijk hier het gehele assortiment inbouw 1-deurskoelkasten

 

Nismaten voor een inbouw 1-deurskoelkast

Nismaten voor een onderbouw koelkast

De onderbouw koelkast meet je op een andere manier. Een onderbouw koelkast wordt namelijk onder het aanrecht geplaatst, waardoor het apparaat meer ventilatieruimte nodig heeft. De standaard nishoogte voor een onderbouw koelkast is 82 centimeter, maar door de verstelbare pootjes is de hoogte verstelbaar. Bekijk de inbouwtekening tot welke hoogte je de koelkast kan verstellen. Ook heb je nog de nisbreedte en nisdiepte nodig. Meet deze en controleer dit met de afmetingen die te vinden zijn op de inbouwtekening.

Bekijk hier het gehele assortiment onderbouw koelkasten

 

Nismaten voor een onderbouw koelkast

Nog vragen? Bellen kan altijd!

Heb je nog vragen over de juiste koelkast? Of heb je een afwijkende maat? De specialisten kunnen met je meekijken en ervoor zorgen dat jij straks de juiste koelkast in huis hebt.

 

0226-355340

Nog vragen? Bellen kan altijd!