Keukenloods.nl - Inbouwapparatuur en keuken specialist

  • +3
  • Patrick
  • Mario
  • Nicky
  • Gerald
  • Tim
  • Wilfried
Profiteer nu nog van de prijzen van 2018

Keuken kopen?

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken? Welkom bij Keukenloods.nl! Wij weten zeker dat je bij ons jouw droomkeuken vindt. Wij beschikken over een groot assortiment keukens van topkwaliteit in diverse stijlen, uitvoeringen en prijsklassen. Maar voordat je begint met het kiezen en samenstellen van je keuken, willen we je eerst wat praktische tips geven. Het kopen van een nieuwe keuken is namelijk een flinke investering en dit doe je waarschijnlijk maar één of twee keer in je leven. Dus om zeker te weten dat de keuken die je kiest ook jouw droomkeuken is, adviseren we je de volgende stappen te doorlopen.

Keukeninspiratie

De eerste belangrijke stap bij een keuken kopen is inspiratie opdoen. Een grote kans dat je dit natuurlijk al hebt gedaan, toch willen we deze stap kort benoemen. Om hiermee te beginnen kan je een kopje thee erbij pakken en uitgebreid het internet afspeuren. Om je hierbij te helpen kan je onze Instagram en Pinterest pagina bekijken. Daar hebben we een uitgebreide collectie beeld geplaatst van al onze keukens. Als je ons volgt blijf je natuurlijk dagelijks geïnspireerd worden voor nieuwe ideeën! Wil je liever onze showrooms bezoeken om onze keukens te bewonderen? Bezoek dan een van onze keukenloods filialen. 

Keuken kleuren, stijlen en opstellingen

Bij Keukenloods.nl hebben we veel verschillende kleuren voor jouw keuken. Ga je voor jouw nieuwe keuken liever voor een zwarte, grijze, witte of misschien een houten keuken? Dit moet natuurlijk passen bij de rest van het interieur in jouw huis. Daarna is het heel belangrijk om een gepaste keukenopstelling uit te kiezen. Dit hangt af van de beschikbare ruimte in jouw huis. Je kan kiezen tussen eilandkeukens, hoekkeukens, rechte keukens en nog veel meer. Voor elke ruimte is er wel een geschikte keukenopstelling. Als je nu helemaal weet wat voor kleur, stijl en opstelling jouw keuken moet krijgen, kan je door naar de volgende stap. Hieronder zullen we het koopproces van een keuken kopen per stap toelichten.      

 

Meten is weten

Misschien wel één van de belangrijkste punten; meet de maten van je keuken op en verwerk deze in een plattegrond. Helaas is het iets wat regelmatig voorkomt, extra kosten door inmeetfouten. Het lijkt zo makkelijk, even een meetlintje pakken en meten. Maar vergis je niet het inmeten van een keuken is een vak apart, enkele millimeters verschil kan al erg storend zijn voor het eindresultaat of er zelfs voor zorgen dat je nieuwe keuken niet past. Meet de hoogte en breedte van de wanden en geef op de plattegrond aan waar de deuren, ramen, stopcontacten en gas- en wateraansluitingen zitten. Geen vertrouwen in je eigen kunde wanneer het aankomt op meten? Je kunt ook een keukenadviseur van Keukenloods.nl het meetwerk laten doen.
Meten is weten

Budget bepalen

Wat kost een nieuwe keuken? Wanneer je jouw budget gaat bepalen, moet je niet alleen rekening houden met de aanschafprijs van de keuken maar ook met kosten voor bijkomende werkzaamheden zoals het demonteren, plaatsen, omleggen van stroom en/of leidingen en de afwerking. Ben je zelf handig? Dan kan je flink besparen op deze kosten! Helaas is de gemiddelde Nederlander iets minder handig wanneer het aankomt op leidingen en stroom omleggen. Conclusie, ben je een gemiddelde Nederlander met twee linkerhanden? Houd dan rekening in je budget met kosten voor bijkomende werkzaamheden. Daarnaast is het voor de veiligheid natuurlijk ook niet onverstandig om deze werkzaamheden over te laten aan de vakman.

Budget bepalen

Keuken ontwerpen

Oké je weet nu wat je mooi vindt, je weet hoe groot je keuken is en met welk budget je rekening moet houden. De volgende stap is ook nog eens een hele leuke stap, het ontwerpen van je keuken. Ben je handig met de computer? Dan kun je dit eenvoudig zelf doen met de Keukenloods.nl 3D-online-keukenplanner. Dit programma kun je kosteloos gebruiken en hoef je niet te downloaden.

Houd in je ontwerp rekening met praktische zaken zoals gezinsgrootte, lengte van de gebruikers, links- of rechtshandigen enzovoort. Zeker weten dat je niks vergeet? Vraag dan de Keukenloods.nl checklist aan. Denk ook goed na over de volgende aspecten

Keuken ontwerpen

Keukenapparatuur

Bij een moderne keuken hoort uiteraard de benodigde keukenapparatuur. Bij Keukenloods.nl weten we hoe belangrijk goede apparatuur is en hoeveel die apparatuur krijgt te verduren tijdens dagelijks gebruik. Daarom heb je bij ons de keuze uit apparatuur van de bekende A-merken, zoals bijvoorbeeld Siemens, Smeg, Bosch en nog veel meer grote namen.

Welke apparatuur je het beste aan kunt schaffen, is afhankelijk van jouw voorkeur, maar ook van hoe (intensief) je de keuken gaat gebruiken. Ben je altijd aan het koken en bakken, dan is een groot fornuis of 2 inbouwovens natuurlijk ideaal. Maar heb je een kleine keuken en een hele volle agenda waardoor je regelmatig een kant-en-klare maaltijd in de magnetron zet, dan heb je veel meer aan compacte combimagnetron.

Inductiekookplaat

Werkbladen

Het werkblad is een essentieel onderdeel van je keuken. Hij moet passen bij jouw gebruiksintensiteit, een mooie uitstraling hebben en natuurlijk lang meegaan. Dus welk type werkblad past er bij jouw nieuwe keuken? Wij hebben even kort de plus- en minpunten voor je uitgewerkt.

Werkblad

Keukenfronten

Keukenfronten zijn erg bepalend voor de stijl van je keuken. Daarom zijn ze ook verkrijgbaar in vele soorten, materialen, kleuren en stijlen. We maken onder andere een onderscheid tussen keukenfronten van kunststof, MDF en spaanplaat.

De meeste keukenfronten worden gemaakt uit MDF of spaanplaat. Keukens gemaakt van deze relatief “goedkope” houtsoorten gaan gemiddeld 15 jaar mee. Beide materiaalsoorten kunnen niet goed tegen warmte en vocht en worden daarom afgewerkt met kunststof, een fineerlaag of folie.

Met kunststof keukenfronten wordt vaak bedoeld fronten die zijn gemaakt van MDF of spaanplaat en  afgewerkt met een kunststoflaag. Keukenkastjes die enkel uit kunststof zijn gemaakt zijn niet tot bijna verkrijgbaar. Fronten die zijn afgewerkt met kunststof kunnen goed tegen vocht en warmte waardoor ze wat duurzamer zijn dan folie of fineer.

Keukenfronten

Keukengrepen

Over keukengrepen of knoppen wordt vaak redelijk makkelijk gedacht. Toch bepalen ook deze voor een groot deel de stijl van je keuken en niet te vergeten het gebruiksgemak. Oriënteer je voor het ontwerpen van je keuken naar de vele mogelijkheden. Probeer ook diverse grepen in je keukenontwerp uit zodat je een goed beeld hebt voordat je jouw offerte aanvraagt.

Keukengrepen

Keukenplanner

Klaar om aan te slag te gaan? Ga naar de keukenplanner en kies een opstelling, locatie van de ramen en deuren, onderkasten, bovenkasten en apparaatkasten. Werk het keukenontwerp vervolgens verder uit met het grote assortiment aan keukenmaterialen, kleuren en ontwerpen. Of je nu kiest voor een moderne hoogglans keuken in het wit of een landelijke keuken met een kleurtje, in de 3D keukenplanner zijn passende keukenfronten beschikbaar.

Bekijk het 3D-aanzicht, ben je tevreden? Dan kun je het ontwerp uitprinten. Ook heb je de mogelijkheid om binnen deze keukenplanner een offerte aan te vragen.

Keukenontwerp