Keukenloods.nl - Inbouwapparatuur en keuken specialist

  • Ruud
  • Thomas

Keuken kopen?

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken? Welkom bij Keukenloods.nl! Wij weten zeker dat je bij ons jouw droomkeuken vindt. Wij beschikken over een groot assortiment keukens van topkwaliteit in diverse stijlen, uitvoeringen en prijsklassen. Maar voordat je begint met het kiezen en samenstellen van je keuken, willen we je eerst wat praktische tips geven. Het kopen van een nieuwe keuken is namelijk een flinke investering en dit doe je waarschijnlijk maar één of twee keer in je leven. Dus om zeker te weten dat de keuken die je kiest ook jouw droomkeuken is, adviseren we je goed te verdiepen in de volgende onderdelen.

Keukenspecialist

Een keukenspecialist staat voor je klaar om je te helpen bij moeilijke beslissingen. Het is dan ook verstandig om altijd met een specialist te spreken bij het kopen van een keuken. Dan weet je zeker dat je geen fout maakt waar je achteraf spijt van krijgt. Een keukenspecialist adviseert je onder andere over maten, opstellingen, stijlen en kleuren.

Keukenspecialist

Keukenapparatuur

Bij een keuken heb je natuurlijk keukenapparatuur nodig. Maar welke apparaten heb je eigenlijk allemaal echt nodig? En welke merken kies je? Er zijn heel veel verschillende keukenapparaten beschikbaar. Zorg dat je altijd de keukenapparaten kiest, die passen bij jouw levensstijl en gebruik. Het is natuurlijk zonde als er een aantal apparaten in een hoekje staan zonder dat ze gebruikt worden.

BORA kookplaat

Keuken kopen bij keukenloods.nl

Een keuken kopen gebeurt niet elke dag en is daarom een erg belangrijke beslissing. Zorg dan ook dat je hier de tijd voor neemt, rustig nadenkt en zonodig advies vraagt. Ga niet zomaar wat kiezen, maar zorg dat je stap voor stap erachter komt wat je wilt en in jouw woning past. Je kunt hiervoor het beste een stappenplan volgen. Als je op de knop ‘meer informatie’ drukt, zie je een handig stappenplan die je kunt aanhouden.

Wit met houten keuken

Goedkope keukens

Bij Keukenloods.nl hebben we de mooiste, goedkoopste en meest kwalitatieve keukens in ons assortiment. Onze keukens hebben de beste prijzen waardoor er voor ieder budget wel een geschikte keuken is. Bij het kopen van een goedkope keuken is het niet altijd makkelijk om de juiste prijs-kwaliteitverhouding in te schatten. Wij vinden het bij Keukenloods.nl daarom erg belangrijk om transparant te zijn over onze prijzen.

Witte eilandkeuken

Keuken aanbiedingen

Als je een nieuwe keuken koopt, is het natuurlijk leuk als je kan genieten van een leuke aanbieding. Een keuken kopen is namelijk niet goedkoop. Bij Keukenloods.nl kun je profiteren van leuke spectaculaire acties! Houd daarom goed onze social media kanalen en website in de gaten. Wie weet vind jij wel jouw droomkeuken voor een droomprijs!

Witte keuken met kookplaat

Keuken kosten

De kosten van een keuken kunnen erg verschillen. Dit hangt natuurlijk geheel af van jouw wensen. Maar veel meer factoren spelen een grote rol. Zoals het formaat van de keuken, de kwaliteit, de gekozen materialen en het gekozen inbouwapparatuur. Bij Keukenloods.nl krijg je van te voren een duidelijke factuur met alle prijzen erop. Hierdoor kom je nooit zomaar voor verrassingen te staan.

Vaatwasser

De belangrijkste punten bij het kopen van een keuken

Omdat er een aantal onderwerpen heel belangrijk zijn bij het kopen van een keuken, hebben wij deze hieronder extra toegelicht. Zijn er toch nog vragen? Houd je dan niet in en bel gerust naar 0226-355340 of maak een afspraak in een van onze filialen.

Keuken met gaskookplaat

Meten is weten

Misschien wel één van de belangrijkste punten; meet de maten van je keuken op en verwerk deze in een plattegrond. Helaas is het iets wat regelmatig voorkomt, extra kosten door inmeetfouten. Het lijkt zo makkelijk, even een meetlintje pakken en meten. Maar vergis je niet het inmeten van een keuken is een vak apart, enkele millimeters verschil kan al erg storend zijn voor het eindresultaat of er zelfs voor zorgen dat je nieuwe keuken niet past. Meet de hoogte en breedte van de wanden en geef op de plattegrond aan waar de deuren, ramen, stopcontacten en gas- en wateraansluitingen zitten. Geen vertrouwen in je eigen kunde wanneer het aankomt op meten? Je kunt ook een keukenadviseur van Keukenloods.nl het meetwerk laten doen.
Meten is weten

Showroom uitverkoop

Als je een keuken voor een interessante prijs wilt scoren, kun je ook letten op onze showroom uitverkoop. Onze showroom wordt namelijk steeds weer vernieuwd. Hierdoor worden de oude showroomkeukens uit de filialen voor hele leuke prijzen verkocht. Dit is dan ook dé kans om een keuken voor een hele aantrekkelijke prijs te kopen!

Keuken

Budget bepalen

Wat kost een nieuwe keuken? Wanneer je jouw budget gaat bepalen, moet je niet alleen rekening houden met de aanschafprijs van de keuken maar ook met kosten voor bijkomende werkzaamheden zoals het demonteren, plaatsen, omleggen van stroom en/of leidingen en de afwerking. Ben je zelf handig? Dan kan je flink besparen op deze kosten! Helaas is de gemiddelde Nederlander iets minder handig wanneer het aankomt op leidingen en stroom omleggen. Conclusie, ben je een gemiddelde Nederlander met twee linkerhanden? Houd dan rekening in je budget met kosten voor bijkomende werkzaamheden. Daarnaast is het voor de veiligheid natuurlijk ook niet onverstandig om deze werkzaamheden over te laten aan de vakman.

Budget bepalen

Keukenapparatuur

Bij een moderne keuken hoort uiteraard de benodigde keukenapparatuur. Bij Keukenloods.nl weten we hoe belangrijk goede apparatuur is en hoeveel die apparatuur krijgt te verduren tijdens dagelijks gebruik. Daarom heb je bij ons de keuze uit apparatuur van de bekende A-merken, zoals bijvoorbeeld Siemens, Smeg, Bosch en nog veel meer grote namen.

Welke apparatuur je het beste aan kunt schaffen, is afhankelijk van jouw voorkeur, maar ook van hoe (intensief) je de keuken gaat gebruiken. Ben je altijd aan het koken en bakken, dan is een groot fornuis of 2 inbouwovens natuurlijk ideaal. Maar heb je een kleine keuken en een hele volle agenda waardoor je regelmatig een kant-en-klare maaltijd in de magnetron zet, dan heb je veel meer aan compacte combimagnetron.

Inductiekookplaat

Keuken ontwerpen

Oké je weet nu wat je mooi vindt, je weet hoe groot je keuken is en met welk budget je rekening moet houden. De volgende stap is ook nog eens een hele leuke stap, het ontwerpen van je keuken. Ben je handig met de computer? Dan kun je dit eenvoudig zelf doen met de Keukenloods.nl 3D-online-keukenplanner. Dit programma kun je kosteloos gebruiken en hoef je niet te downloaden.

Houd in je ontwerp rekening met praktische zaken zoals gezinsgrootte, lengte van de gebruikers, links- of rechtshandigen enzovoort. Zeker weten dat je niks vergeet? Vraag dan de Keukenloods.nl checklist aan. Denk ook goed na over de volgende aspecten

Keuken ontwerpen

Werkbladen

Het werkblad is een essentieel onderdeel van je keuken. Hij moet passen bij jouw gebruiksintensiteit, een mooie uitstraling hebben en natuurlijk lang meegaan. Dus welk type werkblad past er bij jouw nieuwe keuken? Wij hebben even kort de plus- en minpunten voor je uitgewerkt.

Werkblad

Keukenfronten

Keukenfronten zijn erg bepalend voor de stijl van je keuken. Daarom zijn ze ook verkrijgbaar in vele soorten, materialen, kleuren en stijlen. We maken onder andere een onderscheid tussen keukenfronten van kunststof, MDF en spaanplaat.

De meeste keukenfronten worden gemaakt uit MDF of spaanplaat. Keukens gemaakt van deze relatief “goedkope” houtsoorten gaan gemiddeld 15 jaar mee. Beide materiaalsoorten kunnen niet goed tegen warmte en vocht en worden daarom afgewerkt met kunststof, een fineerlaag of folie.

Met kunststof keukenfronten wordt vaak bedoeld fronten die zijn gemaakt van MDF of spaanplaat en  afgewerkt met een kunststoflaag. Keukenkastjes die enkel uit kunststof zijn gemaakt zijn niet tot bijna verkrijgbaar. Fronten die zijn afgewerkt met kunststof kunnen goed tegen vocht en warmte waardoor ze wat duurzamer zijn dan folie of fineer.

Keukenfronten

Keukengrepen

Over keukengrepen of knoppen wordt vaak redelijk makkelijk gedacht. Toch bepalen ook deze voor een groot deel de stijl van je keuken en niet te vergeten het gebruiksgemak. Oriënteer je voor het ontwerpen van je keuken naar de vele mogelijkheden. Probeer ook diverse grepen in je keukenontwerp uit zodat je een goed beeld hebt voordat je jouw offerte aanvraagt.

Keukengrepen

Keukenplanner

Klaar om aan te slag te gaan? Ga naar de keukenplanner en kies een opstelling, locatie van de ramen en deuren, onderkasten, bovenkasten en apparaatkasten. Werk het keukenontwerp vervolgens verder uit met het grote assortiment aan keukenmaterialen, kleuren en ontwerpen. Of je nu kiest voor een moderne hoogglans keuken in het wit of een landelijke keuken met een kleurtje, in de 3D keukenplanner zijn passende keukenfronten beschikbaar.

Bekijk het 3D-aanzicht, ben je tevreden? Dan kun je het ontwerp uitprinten. Ook heb je de mogelijkheid om binnen deze keukenplanner een offerte aan te vragen.

Keukenontwerp