• Reviews
 • +4
 • Ross
 • Joep
 • Barry
 • Janneke
 • Lino
 • Ruud
 • Jaleel
 • Juan

Reviews

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft in het kader van haar agendathema ‘de online consument’ een verkenning uitgevoerd naar online reviews. Een online review is een beoordeling van een consument van een product of dienst of bedrijf. Omdat deze reviews een steeds grotere rol spelen in het keuzeproces van consumenten is het belangrijk dat ze betrouwbaar zijn. Op deze pagina vind je meer informatie over hoe wij reviews verzamelen, publiceren en beheren. 

Product reviews

Om andere klanten te helpen de juiste keuze te maken vinden wij het bij Keukenloods.nl belangrijk dat zoveel mogelijk klanten hun mening kunnen geven over de producten. Om zoveel mogelijk klanten te bereiken ontvang je na aankoop per mail een uitnodiging om jouw gekochte apparatuur te beoordelen. In deze mail staat een kleine sponsoring vermeld. Onder de geschreven productreviews wordt namelijk een SMEG blender weggegeven. Wil je als klant dit soort mailings niet meer ontvangen? Onderaan de mail kun je je eenvoudig afmelden.

Hoe werkt het reviewsysteem van Keukenloods.nl?

Stap 1: Upload foto's
Om jouw beoordeling visueel te ondersteunen is het mogelijk om aan de review afbeeldingen toe te voegen. Deze stap is optioneel en hoeft dus niet verplicht ingevuld te worden.

Stap 2: Vul je gegevens in
In deze stap vul je als klant de persoonlijke gegevens in. De naam die je invult komt te staan bij de review. Aan de hand van het opgegeven e-mailadres kunnen we controleren of je inderdaad een aankoop hebt gedaan via Keukenloods.nl.

Stap 3: Beoordeling
Binnen deze stap beoordeelt de klant het product op verschillende eigenschappen met behulp van 1-5 sterren. Deze eigenschappen worden door ons bepaald en zijn voor ieder producttype hetzelfde. De volgende eigenschappen kunnen worden beoordeeld:
* Gebruiksgemak
* Vormgeving
* Mogelijkheden
* Duurzaamheid

Stap 4: Motiveer je beoordeling
In deze stap krijg je een vrij tekstveld om jouw beoordeling toe te lichten en met deze toelichting mogelijk toekomstige klanten te helpen de juiste keuze te maken. Beschrijf jouw ervaring. Waarom koos je voor dit apparaat? Is het apparaat makkelijk te bedienen? Doet het apparaat wat je ervan mag verwachten? Kun je dit apparaat aanbevelen? En hoelang ben je zelf al in het bezit?

Hoe worden de scores berekend?
Om de scores te berekenen gebruiken we bij Keukenloods.nl geen ingewikkelde berekeningen. De score per eigenschap wordt getoond met een + of een -. Alle beoordelingen boven een 2,5 ster worden een + en alle beoordelingen onder een 2,5 ster worden een -. De totaalscore voor het product bestaat uit het gemiddelde van de score per eigenschap. De 1-5 sterren worden hierbij gekoppeld aan een cijfer van 1 tot 10.

Hoe pas ik mijn review aan?
Het is op Keukenloods.nl niet mogelijk om de door jouw geplaatste review aan te passen of te verwijderen. Wil je jouw geplaatste review toch laten verwijderen? Neem dan contact op met onze serviceafdeling.

Hoe worden de reviews gerangschikt?
De reviews op Keukenloods.nl worden allemaal op datum gerangschikt. Dit houdt in dat bij elk product de reviews van nieuw naar oud worden getoond.

Merk Reviews

Om andere klanten te helpen de juiste keuze te maken vinden wij het bij Keukenloods.nl belangrijk dat zoveel mogelijk klanten hun mening kunnen geven over de merken. Daarnaast zijn onze leveranciers/fabrikanten erg benieuwd naar jouw ervaring met het merk. Om zoveel mogelijk klanten te bereiken ontvang je na aankoop per mail een uitnodiging om het merk van jouw gekochte product te beoordelen. In deze mail staat een kleine sponsoring vermeld. Onder de reviews wordt namelijk een SMEG blender weggegeven. Wil je als klant dit soort mailings niet meer ontvangen? Dan kun je je onderaan de mail eenvoudig afmelden.

Hoe werkt het reviewsysteem van Keukenloods.nl?

Stap 1: Vul je gegevens in
In deze stap vul je als klant de persoonlijke gegevens in. De naam die je invult komt te staan bij de review. Aan de hand van het opgegeven e-mailadres kunnen we controleren of je inderdaad een aankoop hebt gedaan via Keukenloods.nl.

Stap 2: Beoordeling
Binnen deze stap beoordeelt de klant het merk op verschillende eigenschappen met behulp van 1-5 sterren. Deze eigenschappen worden door ons bepaald en zijn voor ieder producttype hetzelfde. De volgende eigenschappen kunnen worden beoordeeld:
* Gebruiksgemak
* Vormgeving
* Mogelijkheden
* Duurzaamheid

Stap 3: Motiveer je beoordeling
In deze stap krijg je een vrij tekstveld om jouw beoordeling toe te lichten en met deze toelichting mogelijk toekomstige klanten te helpen de juiste keuze te maken. Beschrijf jouw ervaring. Waarom koos je voor dit merk? Ben je tevreden over dit merk? Kun je dit merk aanbevelen? Hoelang ben je in het bezit van dit merk?

Hoe worden de scores berekend?
Om de scores te berekenen gebruiken we bij Keukenloods.nl geen ingewikkelde berekening. De score per eigenschap wordt getoond met een + of een -. Alle beoordelingen boven een 2,5 ster worden een + en alle beoordelingen onder een 2,5 ster worden een -. De totaalscore voor het product bestaat uit het gemiddelde van de score per eigenschap. De 1-5 sterren worden hierbij gekoppeld aan een cijfer van 1 tot 10.

Hoe pas ik mijn review aan?
Het is op Keukenloods.nl niet mogelijk om de door jouw geplaatste review aan te passen of te verwijderen. Wil je jouw geplaatste review toch laten verwijderen? Neem dan contact op met onze serviceafdeling.

Hoe worden de reviews gerangschikt?
De reviews op Keukenloods.nl worden allemaal op datum gerangschikt. Dit houdt in dat bij elk merk de reviews van nieuw naar oud worden getoond.

Reviews over Keukenloods.nl

Wij sturen onze Keukenloods.nl klanten vanuit ons eigen e-mailsysteem een tevredenheidsonderzoek. De klanten die tijdens deze mailing aangeven ontevreden te zijn over Keukenloods.nl krijgen de mogelijkheid om direct contact te leggen met onze serviceafdeling. De overige klanten krijgen een uitnodiging om Keukenloods.nl te beoordelen op bepaalde websites. De kopers van apparatuur krijgen een verzoek om een review achter te laten op Trustpilot en/of Kieskeurig. Naar aanleiding van een beoordeling op Kieskeurig maakt de klant kans op een Smeg blender én 250 euro via Kieskeurig als je een review plaatst. De kopers van een keuken worden doorverwezen naar Qasa. Naar aanleiding van een beoordeling op Qasa kan de klant via Keukenloods.nl een gratis Bling keukenreiniger ontvangen. Op deze kanalen kunnen ook de nog onuitgenodigde klanten een review plaatsen. 

Review voorwaarden
Om de authenticiteit van de reviews te waarborgen keuren wij een review alleen af als:

 • De review korter is dan 4 woorden.
 • De review ongepast taalgebruik bevat, zoals scheldwoorden of racistische uitingen.
 • De review namen van medewerkers bevat of persoonsgegevens.
 • De review is voorzien van een afbeelding die niet relevant is voor het product.
 • De inhoud van de review niet gaat over Keukenloods.nl en niet over het gekochte product of merk.
 • Er in de review een prijs staat vermeld.
 • De review in een andere taal is geschreven dan het Nederlands.

 

Veel gestelde vragen over reviews:

Hoe wordt de echtheid gegarandeerd? 

Aan de hand van het invulde e-mailadres controleren we in ons systeem of er een order is geplaatst. Zo weten we of de review echt is.

Worden zowel positieve als negatieve reviews geplaatst op uw website?

Ja, er worden zowel positieve als negatieve reviews geplaatst, mits deze voldoen aan ons reviewbeleid zoals hierboven genoemd.

Binnen welke termijn worden de reviews geplaatst op uw website om een review te controleren?
Deze worden na controle van een moderator geplaatst. Dit duurt afhankelijk van de hoeveelheid reviews die binnenkomen tussen een week en een paar weken.