• +3
  • Ross
  • Joep
  • Barry
  • Janneke
  • Ruud
  • Jaleel
  • Juan

Combimagnetron

Combimagnetron

Op zoek naar een combimagnetron? Wij loodsen je erdoorheen!

Een combimagnetron is een combinatie van een heteluchtoven en een magnetron. Er zijn twee soorten combimagnetrons:

Een combimagnetron, waarbij de magnetronfunctie centraal staat. Deze apparaten hebben een draaiplateau. De temperatuur van de heteluchtfunctie, gaat vaak tot 180 of 200 °C en ze hebben een draaideur in plaats van een klapdeur. De bediening zit aan de rechterzijde.

Een combimagnetron waarbij de ovenfunctie centraal staat, wordt ook wel een combi-oven genoemd. Deze apparaten hebben een uitschuifbaar rooster en er kan vaak op hoge temperaturen (ong. 250 °C) gebakken worden met de heteluchtfunctie. Deze apparaten hebben een klepdeur in plaats van een draaideur en bediening aan de bovenzijde.

De meeste combimagnetrons zijn uitgevoerd in RVS in combinatie met glas. De luxere varianten hebben een touchscreen met een kleurendisplay.

Top 10 combimagnetrons

Assortiment combimagnetron

Belangrijke informatie

  • Gebruik alleen schalen en bakjes die voor de magnetron geschikt zijn.
  • Plaats geen metalen voorwerpen in de magnetron. Er kunnen dan namelijk vonken ontstaan.
  • Denk goed na of je liever een draaiplateau of een rooster in je combi magnetron wilt.

Vermogen

Het vermogen van een magnetron wordt altijd uitgedrukt in Watt. Hoe hoger het wattage, hoe sterker de microgolven zijn. Dit heeft ook invloed op de bereidingstijd.

In de tabel hieronder wordt er aangegeven wat je precies kunt met de hoogte van het wattage:

Vermogen in watt (W)

Bereiding

1000

Opwarmen of snel bereiden van soep, groente, vis en ovenschotels
Koken van vloeistoffen

800

Opwarmen, vlees en kip braden, gerechten met ei of kaas bereiden

600

Koken van groenten en aardappelen, langer doorkoken van compacte gerechten zoals een braadstuk, of gelijkmatig garen van delicate gerechten zoals cake

400

Snel ontdooien, bereiden van vlees, doorkoken van soep of vlees in saus

200

Gelijkmatig ontdooien, sudderen van rijst en pasta

100

Langzaam ontdooien van delicate producten zoals vis, zacht maken van boter

Let op: Sommige combimagnetrons hebben een maximale wattage van 800 of 900 Watt.

Inhoud

De inhoud van een combimagnetron kan variëren van 28 liter tot en met (ongeveer) 67 liter. Voor een klein huishouden van één à twee personen is een combimagnetron van 28 liter voldoende. Voor grote huishoudens wordt een combimagnetron met minimaal 50 liter inhoud aangeraden.

Bereidingstijd

Als je de magnetronfunctie gebruikt, hangt de bereidingstijd dus af van de hoogte van het wattage, maar ook van het gewicht van je gerecht. Voor de ovenfunctie geldt ook dat het gewicht van het gerecht uitmaakt voor de bereidingstijd. Hoe beter de combimagnetron geïsoleerd is, hoe sneller het gerecht klaar is.

Bereidingstijd

Symbolen combimagnetron

De symbolen van de functies van een combimagnetron zijn soms lastig te ontcijferen. Op het blog van Keukenloods.nl vind je een omschrijving. Handig!

 

BOSCH combimagnetron
siemens combimagnetrons
AEG combimagnetron
Samsung combimagnetron
Zanussi combimagnetron
lg combimagnetron

Pyrolyse (activeClean®)

Een combi magnetron met pyrolyse is heel gemakkelijk schoon te maken. Met één druk op de knop wordt de deur van de combi magnetron vergrendeld en verhit tot 500 graden. Na een uur à anderhalf uur zijn alle vetvlekken en aangekoekte etensresten gereduceerd tot as. Dit kun je als de combi magnetron is afgekoeld heel eenvoudig uit de oven verwijderen met een vochtige doek. Bepaalde combi magnetrons van merken als Bosch, Siemens, Neff, Gaggenau en Miele beschikken over pyrolyse.

Siemens en Bosch VarioSpeed

Weinig tijd om te koken en je wil toch een heerlijke ovenschotel maken? Sommige magnetrons (van Bosch, Siemens of Neff) beschikken over de VarioSpeed technologie. Hierdoor warmt de combi magnetron sneller op en geeft je de mogelijkheid in 50% van de tijd een heerlijke schotel op tafel te zetten.

Voorgeprogrammeerde bereidingswijzen

Enkele magnetrons zijn uitgerust met een intern kookboek. Via het display kun je  eenvoudig het gerecht selecteren en vervolgens wordt de combi magnetron automatisch goed voorgeprogrammeerd op bereidingswijze, temperatuur en bereidingsduur. Bij Siemens wordt dat CookControl Plus genoemd, bij AEG de ‘kookhulpfunctie’.

Stoomfunctie

Een nieuwe ontwikkeling binnen het assortiment zijn de magnetrons met een stoomfunctie. De stoomfunctie wordt ook wel pulseSteam (Siemens), plusSteam (Zanussi en AEG) of SteamChef (LG) genoemd.

Home connect van Siemens en Bosch

Wil je vanuit je luie stoel je magnetron bedienen? Kies dan voor een luxe combi magnetron van Siemens en Bosch die verbonden kan worden met je smartphone of tablet via de Home Connect app. De oven alvast voorverwarmen als je onderweg naar huis bent, een kookprogramma starten of stoppen vanaf de bank, het kan allemaal met deze handige app. Ben je er niet zeker van hoelang een gerecht in de combi magnetron moet? Voer in de app in wat je wilt maken, en de combi magnetron doet de rest. Ideaal!

Gerald

Keuken of apparatuur kopen? Wij loodsen je erdoorheen!

Heb je een vraag? Wij willen je graag helpen!
Kies een van de onderstaande mogelijkheden om contact op te nemen met een van onze specialisten.
Wil je langskomen in een van onze filialen? Dat kan! Bekijk hier waar onze winkels zijn gevestigd.