Keukenloods.nl - Inbouwapparatuur en keuken specialist

Landelijke keukens

Houd jij ook van gezellig samen koken met vrienden of familie? Of van een gezellige spelletjesavond in de keuken? Een landelijke keuken staat hierbij centraal doordat deze keukenstijl gezelligheid en nostalgie uitstraalt. Maar hoe kan het dat een landelijke keuken deze eigenschappen bezit? Hier vertellen we je op deze pagina graag meer over.

Wat is een landelijke keuken?

De keukenstijl een ‘landelijke keuken’ is een verzamelnaam voor de stijl die met een link van vroeger te maken heeft. Deze link met vroeger staat voor nostalgie, zoals we ons voorstellen hoe een keuken op een mooie boerderij eruitziet. Dit is de reden dat deze keukenstijl ook veel weg heeft van de nostalgische keuken. De landelijke keuken in zijn geheel biedt een sfeer van modern comfort met een knipoog naar vroeger. Denk aan houten keukenkasten, houten werkbladen en sierlijke keukengrepen.

Wat is een landelijke keuken?

De nostalgie van vroeger in de keukens van nu

Landelijke keukens kwam je vroeger al veel tegen. Daarom zie je deze keukenstijl nog vaak in oudere artistieke huizen zoals boerderijen of monumentale panden in steden. Veel gebruikte materialen zag je vroeger al in huizen. Dit zijn materialen als hout, steen, porselein en gietijzer. Toch zijn deze keukens alles behalve ouderwets; oude materialen worden gecombineerd met nieuwe materialen en moderne apparatuur. Vooral grote, open keukens lenen zich voor een landelijke inrichting. Er is dan namelijk ruimte voor een groot fornuis, een robuuste eettafel, een grote spoelbak en eventueel een kookeiland. Toch kan een kleinere keuken ook heel goed een landelijk sfeertje hebben, door bijvoorbeeld gebruik te maken van sierlijke keukenkasten en lichtgekleurde materialen.

 
Landelijke keuken

Keukenapparatuur

Een landelijke keuken heeft de nostalgie van vroeger, maar kan zeker beschikken over de moderne technologie van vandaag. Denk aan de modernste keukenapparatuur zoals combimagnetrons, kookplaten, afzuigkappen en de nieuwste koel-vrieskast combinaties. Alles is mogelijk! De landelijke sfeer komt terug in de sierlijke keukenkasten en de gebruikte kleuren en details. Daarnaast kunnen ook andere factoren zorgen voor een nostalgische sfeer. Denk hierbij aan een een schouw boven het fornuis of een ombouw om een raampartij. Voor apparatuur wordt er vaak gekozen voor vrij strakke, tijdloze inbouwmodellen.

Keukenapparatuur landelijke keuken

Jarenlang kookplezier en gezelligheid

Met de keuze voor een landelijke of nostalgische keuken kies je voor gezelligheid en nostalgie. Dit soort keukens vormt vaak het warme hart van de huishouding; naast koken wordt er ook gezellig gegeten, huiswerk gemaakt en spelletjes gedaan. Bij Keukenloods.nl hebben we talloze verschillende modellen landelijke keukens. Hier zitten natuurlijk echte klassiekers tussen, maar ook modernere uitgevoerde exemplaren. Stuk voor stuk mooie, kwalitatieve en stijlvolle keukens waar je jarenlang kookplezier en gezellig samenzijn in kunt beleven.

Landelijke keukeninrichting