• +3
 • Ross
 • Joep
 • Janneke
 • Lino
 • Ruud
 • Jaleel
 • Juan

Vrijstaande koelkasten

Vrijstaande koelkasten

Op zoek naar een vrijstaande koelkast? Wij loodsen je erdoorheen!

Vrijstaande koelkasten staan op zichzelf in wordt niet in de keuken ingebouwd. Ze zijn in vele maten, kleuren en stijlen verkrijgbaar. In de categorie vrijstaande koelkasten bestaan de subcategorieën door-in-door koelkast, side-by-side koelkast, koel-vriescombinatie en wijnkoelkast.

Door-in-door uitvoeringen beschikken over een doordachte technologie: een kleine luik in de grote deur van de koelkast waar je veelgebruikte artikelen achter plaatst. Het heeft meer weg van een mini koelkast. Het voordeel hiervan is dat je niet de grote deur hoeft te openen om een product te pakken. De temperatuur in de koelkast blijft hierdoor constanter en dit is beter voor de gekoelde etenswaren. Ook bespaar je flink wat energie.

Bij side-by-side koelkasten zijn de koel- en vriesgedeelten naast elkaar gepositioneerd, achter een eigen deur. Side-by-sides worden ook wel Amerikaanse koelkasten genoemd. Steeds meer mensen schaffen deze uitvoering aan omdat je er veel in kwijt kunt. Bepaalde modellen zijn uitgerust met een ice-dispenser in de deur. Koud water en/of ijsklontjes zijn hiermee altijd binnen handbereik.

Koel-vriescombinaties zijn de meest verkochte koelkasten in Nederland. Deze zijn smaller dan een Amerikaanse of side-by-side versie. Dit type is de ideale oplossing voor huishoudens met weinig ruimte.

Wijn drinken op de perfecte temperatuur? Dat doe je met de speciale wijnkoelkast!

Top 10 vrijstaande koelkasten

Assortiment vrijstaande koelkasten

Belangrijke informatie

 • Controleer de klimaatklasse. van de koelkast als je het apparaat in een onverwarmde ruimte wil zetten. 

Geluidsniveau

Steeds meer mensen beschikken over een open keuken en sommige koelkasten produceren nou eenmaal meer geluid dan anderen. Als jij heerlijk op de bank zit dan wil je niet kunnen genieten van een zoemend geluid uit de keuken. Er zijn vrijstaande koelkasten verkrijgbaar die als stil zijn gelabeld. Dit zijn koelkasten die minder dan 40 decibel aan geluid produceren. 40 decibel is vergelijkbaar met reguliere omgevingsgeluiden. Steeds meer fabrikanten en merken zetten zich in om stillere apparaten te produceren. Er zijn nu zelfs koelkasten verkrijgbaar die slechts 34 decibel geluid maken.

Geluidsniveau

Inhoud

Met liters wordt de inhoud van een koelkast weergegeven en het geeft jou de mogelijkheid om de grootte van het apparaat in te schatten of te vergelijken. Waarschijnlijk zeggen het aantal liters je in eerste opzicht niet zoveel. Om dit te verduidelijken nemen we een gemiddeld huishouden. Een huishouden dat eens per week grote boodschappen doet, af en toe wat verse producten of vergeten boodschappen haalt heeft ongeveer 50 liter per persoon nodig. Een koelkast met een inhoud:

• Tot 150 liter is geschikt voor 2 à 3 personen
• 150 tot 250 liter is geschikt voor 4 à 5 personen
• 250 liter of meer is geschikt voor 5 personen of meer

Beschik jij gemiddeld gezien over voldoende liters, maar kom je toch altijd ruimte te kort in de koelkast? Of blijven delicate etenswaren minder langs vers dan je zou willen? Lees dan onze blog met meer informatie over het bewaren van groente in de koelkast.

Koelkast of vriezer in onverwarmde ruimte

Een extra koelkast in de schuur of garage is een luxe waarover veel huishoudens beschikken. Dit kan bijvoorbeeld goed van pas komen als je veel visite over de vloer krijgt. Maar wist je wel dat de meeste koel- en vrieskasten helemaal niet goed werken in een omgeving waar het kouder is dan 10°? Controleer voordat je van plan bent de koelkast in een onverwarmde ruimte plaatsen of het apparaat daar geschikt voor is. Er zijn vier klimaatklasse:

 • SN (Subnormaal) > Het apparaat is geschikt voor gebruik in omgevingstemperaturen van +10°C tot +32°C.
 •  N (Normaal) > Het apparaat is geschikt voor gebruik in omgevingstemperaturen van +16°C tot +32°C.
 • ST (Subtropisch) > Het apparaat is geschikt voor gebruik in omgevingstemperaturen van +16°C tot °C tot +38°C.
 • T (Tropisch) > Het apparaat is geschikt voor gebruik in omgevingstemperaturen van +16°C tot +43°C.

Op ons blog vind je meer informatie over de klimaatklasse van koelkasten en vriezers.

Klimaatklasse

Energieklasse

Energiezuinige en milieubewuste producteigenschappen zijn steeds belangrijker. Fabrikanten erkennen dit en zetten zich in om hun apparaten te innoveren op energieverbruik. Ook het door de Europese Unie verplichte energielabel draagt bij aan meer bewustzijn over het energieverbruik en de kosten ervan. Van het label kun je lezen van welke energieklasse een apparaat is en wat het gemiddelde energieverbruik in kWh (kilowattuur) per jaar is. De klassen van een koelkast lopen van A+ tot A+++, waarbij A+++ vele malen zuiniger is dan A+. A+ verbruikt twee keer zoveel stroom als A+++.

In de tabel hieronder die is opgesteld door Milieu Centraal kun je per koelkast en energielabel aflezen hoeveel een apparaat gemiddeld verbruikt en wat de gemiddelde stroomkosten per jaar zijn.

 

 

Verbruik en kosten op jaarbasis

 

Koel-vriescombinatie

Tafelmodel koelkast

Kastmodel koelkast

Dubbeldeurs koelkast

 

Verbruik

Kosten

Verbruik

Kosten

Verbruik

Kosten

Verbruik

Kosten

A+++

160 kWh

€ 32

80 kWh

€ 16

90 kWh

€ 18

140 kWh

€ 28

A++

240 kWh

€ 48

120 kWh

€ 24

130 kWh

€ 26

210 kWh

€ 42

A+

300 kWh

€ 60

150 kWh

€ 30

160 kWh

€ 32

270 kWh

€ 54

*Stroomkosten bij elektriciteitsprijs 20 cent per kWh (prijspeil 2017).

Wil je graag besparen? Dan geven je graag 3 tips om te besparen op energie en de kosten ervan.

 1. Plaats van de koelkast in de keuken

De locatie van een koelkast bepaalt hoe hard het apparaat moet werken om de gewenste temperatuur te bereiken en te behouden. Hoe harder de koelkast moet werken, hoe meer energie hij verbruikt. Het klinkt waarschijnlijk logisch maar vermijd het om je koelkast naast een warm apparaat te plaatsen zoals een kookplaat, oven of zelfs een vaatwasser. 

 1. Ontdooien

Het ontdooien van de vriezer is niet het leukste klusje en kan flink wat tijd in beslag nemen. Echter loont het als je dit klusje eens in de drie maanden uitvoert. Een koelkast werkt minder goed en verbruikt meer stroom met een ijslaag aan de binnenzijde. Tip: neem eens kijkje bij onze koelkasten met No-Frost technologie. Deze hoef je niet tot nooit te ontdooien!

 1. Warm eten

Kliekjes zijn zonde om weg te gooien! En soms een dag later zelfs nog lekkerder. Heb je dus extra gekookt of wat eten over? Zet dit niet meteen in de koelkast. Laat het eerst buiten de koelkast afkoelen zodat de koelkast niet extra hard hoeft te werken om de ingestelde temperatuur in de koelkast te bewaren.

Siemens vrijstaande koelkast
Samsung vrijstaande koelkast
Liebherr vrijstaande koelkast
Smeg vrijstaande koelkast
Bosch vrijstaande koelkast
AEG vrijstaande koelkast

CustomFlex

Ook altijd moeite met het goed indelen van de koelkast? AEG heeft dit probleem voor je opgelost met de CustomFlex technologie. Dit systeem bevat zes verschillende opbergruimtes en twee clips voor in de koelkastdeur waardoor je de ruimte op honderden manieren kunt inrichten.
 

Assortiment koelkasten

Op zoek naar een nieuwe koelkast? Dan bent je bij ons aan het juiste adres! Wij hebben een grote selectie van koelkasten voor je om uit te kiezen. Of je nu op zoek bent naar een kleine koelkast voor je appartement of een grote voor je huis, wij hebben precies de koelkast die je nodig hebt. En als je niet zeker weet welke maat je nodig hebt, kan onze keuzegids of onze klantenservice je helpen dat uit te zoeken. Bekijk ons assortiment en vind vandaag nog de perfecte koelkast voor jouw huis!

Gerald

Keuken of apparatuur kopen? Wij loodsen je erdoorheen!

Heb je een vraag? Wij willen je graag helpen!
Kies een van de onderstaande mogelijkheden om contact op te nemen met een van onze specialisten.
Wil je langskomen in een van onze filialen? Dat kan! Bekijk hier waar onze winkels zijn gevestigd.