Keukenloods.nl - Inbouwapparatuur en keuken specialist

Quooker

De uitvinder van de kokend water kraan is Nederlandse Henri Peteri. In 1970 kreeg hij een idee dat zijn leven flink zou veranderen, een kraan waar kokend water uitkomt. Vanuit zijn kelder heeft Peteri een werkend prototype ontwikkeld en deze aan vrienden en bekenden verkocht. Hiermee is het merk Quooker geboren. Vele jaren later produceert Quooker 110.000 Quookers per jaar en zijn er meer dan 2000 dealers verdeeld over landen als Nederland, België, Denemarken, Duitsland, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Arabische Emiraten, Zweden en Zwitserland.

Wanneer je een Quooker in huis hebt zul je versteld staan van hoe vaak je kokend water gebruikt. Kopje thee, eitje koken, baby flesje steriliseren, pasta klaarmaken; allemaal voorbeelden van momenten waarbij je geen waterkoker aan hoeft te zetten. Dit scheelt niet alleen veel tijd maar brengt ook rust met zich mee.

Een Quooker kokend water systeem bestaat uit een kokend water kraan en reservoir. Quooker heeft verschillende kranen en drie reservoirs in het assortiment. Hieronder vind je meer informatie over de diverse Quooker kranen, reservoirs, specificaties en prijzen per Quooker. Ook beantwoorden we vragen die misschien nog niet eens in je waren opgekomen.

Assortiment Quookers

Belangrijke informatie

  • Een Quooker systeem bestaat uit een kokend water kraan en reservoir
  • Een Quooker-reservoir is uitgerust met een HiTAC® (High Temperature Activated Carbon) waterfilter. 

Quooker kranen

Quooker heeft 6 kranen in het assortiment die te combineren zijn met één van de drie reservoirs. Elk type kraan, behalve de Quooker FLEX, is verkrijgbaar als Round of Square en met diverse afwerkingen. Bekijk hieronder welke Quooker kraan het beste past in jouw keuken.

Quooker Flex

De Quooker Flex is een kokend water en mengkraan in één en beschikt over een flexibele uittrekslang. Afhankelijk van het reservoir waarmee de kraan wordt gecombineerd kan deze warm, koud, kokend en bruisend water geven. De Quooker Flex beschikt over een kokendwaterstop waardoor de flexibele uittrekslang geen kokend water kan geven als de slang is uitgetrokken. Quooker Flex is verkrijgbaar in chroom en RVS.

Quooker Flex

Quooker Fusion

Met de Quooker Fusion haal je alles uit één kraan: koud, warm en kokend water. Combineer je jouw Quooker met de Quooker CUBE ? Dan beschik je ook over koel bruisend en gefilterd water. De Fusion kraan is verkrijgbaar in chroom, roestvrij staal, zwart en goud. Daarnaast heb je de keuze tussen een ronde of vierkante uitloop.

Quooker Fusion

Quooker Classic Fusion

Met de Quooker Fusion Classic heb je koud, warm en kokendwater uit één kraan in een klassiek jasje. Wil je ook koel bruisend en gefilterd water? Kies dan voor een Quooker reservoir in combinatie met de Quooker Cube. De Quooker Fusion Classic is verkrijgbaar in chroom, roestvrij staal en nikkel glans.

Classic Fusion

Quooker Nordic Twintaps

Met de Quooker Nordic Twintaps heb je een mengkraan voor warm en koud water en een Quooker kraan voor kokend water.  De kokend water kraan is in hoogte verstelbaar. Wil je ook koel bruisend en gefilterd water uit de kokend water kraan? Combineer het reservoir dan met de Quooker CUBE. Quooker Nordic Twintaps zijn verkrijgbaar in chroom.

Quooker Nordic twintaps

Quooker Nordic Single tap

Beschik je al over een eigen mengkraan? De Quooker-kraan uit de Nordic-serie is ook los verkrijgbaar. Je hebt de keuze uit een ronde of vierkante uitloop. Wanneer je de nieuwe Quooker CUBE aan het reservoir koppelt, kun je ook genieten van koel gefilterd en bruisend water. De Quooker single tap is verkrijgbaar in chroom en RVS.

 

 

Quooker Nordic single tap

Quooker Classic Nordic single taps

De Quooker Classic Nordic single tap is een kraan in klassieke stijl, om te combineren met je eigen mengkraan. Afhankelijk van het reservoir waar je deze kraan mee combineert geeft de kraan kokend water en koel bruisend en gefilterd water. De Quooker Classic Nordic single tap is verkrijgbaar met een vierkante of ronde hals en met een chromen, rvs, of nikkel glanzende finish. 

Quooker Classic Nordic single taps

Quooker reservoirs

De Quooker kranen worden gekoppeld aan een reservoir. In dit reservoir wordt het leidingwater verhit tot 110 graden en gezuiverd. Omdat de watervoorziening in elke keuken anders is, heeft Quooker drie reservoirs op de markt gebracht. Dit zijn de Quooker PRO3, de Quooker Combi en de Quooker Combi+. 

Quooker PRO3-reservoir

Het Quooker PRO3-reservoir levert drie liter kokend water en kan gebruikt worden wanneer er geen keukenboiler in het keukenkastje staat en er niet lang gewacht hoeft te worden op warm leidingwater. Het PRO3-reservoir levert enkel kokend water en heeft opwarmtijd van 10 minuten. 

PRO3-reservoir

Quooker Combi reservoir

Met het Quooker COMBI reservoir beschik je niet alleen over kokend water binnen handomdraai maar hoef je ook op warm water niet meer te wachten. Het reservoir mengt het kokende water met koud leidingwater. De Quooker Combi levert 7 liter water en heeft een opwarmtijd van 10 minuten. 

Quooker Combi reservoir

Quooker Combi+ reservoir

Het Quooker COMBI+ reservoir wordt aangesloten op zowel de koud- als de warmwaterleiding. Hierdoor beschik je net als met de Quooker Combi binnen een handomdraai over kokend of warm water. Omdat dit reservoir ook op de warmwaterleiding wordt aangesloten kun je onbeperkt warm water tappen. 

Quooker Combi+ reservoir

Vergelijking Quooker reservoirs

 

Quooker

Quooker

Quooker

Boiler type

PRO3-VAC

Combi

Combi+

Inhoud (liter)

3

7

7

Wateraansluiting

Warm en koud

Enkel koud

Warm en koud

Kokend water

Ja

Ja

Ja

Warm water

Nee

Ja

Ja

Onbeperkt warm water

Nee

Nee

Ja

Opwarmtijd  (min)

10

20

20

Vermogen

1600 W

2200 W

2200 W

Stand-by verbruik

10 W

10 W

10 W

Afmeting boiler (cm)

40 x 15

47 x 20

47 x 20

Fabrieksgarantie

2 jaar

2 jaar

2 jaar

Quooker Fusion zwart

Heb je een prachtige design keuken en ben je op zoek naar een passende kraan? De Quooker Fusion is nu ook leverbaar met een zwarte finish. Deze kokend water kraan heeft een strak, modern én tijdloos karakter en past in iedere keukenstijl. Zowel de Fusion Square als de Fusion Round en het bekende zeeppompje zijn verkrijgbaar in het zwart.

Quooker Fusion zwart

Quooker Fusion goud

Ben je op zoek naar instant glamour in jouw keuken? Bekijk dan de Quooker Fusion uitgevoerd met een laagje 24 karaats goud. Deze gouden kraan is een mengkraan en kokend water kraan in één en biedt dezelfde voordelen als de andere Quooker-kranen. Hij geeft in een witte keuken warmte en geeft een zwarte keuken een chic uiterlijk. Voor een hip uiterlijk kun je de kraan combineren met hedendaagse kleuren. Neem contact op met onze klantenservice voor meer informatie over de Quooker kraan met gouden finish. 

Quooker Fusion met gouden finish

Advies nodig?

Heb jij een vraag over een product of kunnen wij jou helpen met het plaatsen van een bestelling? Dat doen wij graag! Ons team staat zeven dagen per week voor jou klaar. Je kunt ons telefonisch bereiken via 0226-355340 of mailen op info@keukenloods.nl.


Neem contact met ons op

Gerald

Bereikbaar voor al je vragen

Heb je een vraag? Wij willen je graag helpen!
Kies een van de onderstaande mogelijkheden om contact op te nemen met een van onze specialisten.
Wil je langskomen in een van onze filialen? Dat kan! Bekijk hier waar onze winkels zijn gevestigd.