Keukenloods.nl - Inbouwapparatuur en keuken specialist

  • Ruud
  • Thomas

Ontdek Bora

‘HET EINDE VAN DE AFZUIGKAP IS HET BEGIN VAN MEER VRIJHEID, SCHOONHEID, FUNCTIONALITEIT EN EFFICIËNTIE ZONDER ENIG COMPROMIS’ - BORA

BORA is een jonge onderneming die al in korte tijd geschiedenis wist te schrijven. De pijlsnelle ontwikkeling begint wanneer Willie Bruckbauer in 2006 met BORA professional zijn eerste eigen kookveldafzuigsysteem ontwikkelt en er meteen een patent op aanvraagt. Het daaropvolgende jaar richt hij BORA Lüftungstechnik GmbH op, met welgeteld één medewerker.

De revolutie van BORA gaat verder en in 2018 bereiken ze heel Europa. BORA nam deel aan belangrijke beurspresentaties en creëert een steeds grote merkbekendheid. De intussen meer dan 200 werknemers van de Oostenrijkse vestiging namen in mei hun intrek in het nieuwe en indrukwekkende bedrijfsgebouw. De producten van BORA blijven in ontwikkelen en BORA blijft dan ook streven naar perfectie op het gebied van innovatie. BORA ontving dit jaar de top 100-onderscheiding en ze bereiden zich voor op een succesvolle toekomst.

Bora apparatuur
Bora apparatuur

De waarden van Bora

BORA heeft een aantal belangrijke waarden. Deze waarden laten zien waar BORA voor staat. Eenvoud is een van deze belangrijke waarden. BORA laat zich leiden door eenvoud. Hun producten zijn daardoor gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te monteren en onderhouden. BORA maakt graag het verschil, dit geldt zowel voor de producten als voor de houding van BORA. Onderscheiding is daarom een tweede belangrijke waarde. BORA zorgt voor verrassingen op het gebied van hun producten en marketing. ‘Think different’ staat hierbij centraal.

BORA heeft een aantal belangrijke waarden. Deze waarden laten zien waar BORA voor staat. Eenvoud is een van deze belangrijke waarden. BORA laat zich leiden door eenvoud. Hun producten zijn daardoor gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te monteren en onderhouden. BORA maakt graag het verschil, dit geldt zowel voor de producten als voor de houding van BORA. Onderscheiding is daarom een tweede belangrijke waarde. BORA zorgt voor verrassingen op het gebied van hun producten en marketing. ‘Think different’ staat hierbij centraal.

BORA is trots op hun Beierse roots. Ze voelen zich verbonden met hun heimat en staan open voor de wereld. BORA komt uit Duitsland en Oostenrijk. ‘Heimat’ staat voor geboorteland of ook wel ‘land van oorsprong’ genoemd. Tot slot focust BORA zich op concentratie. Ze zorgen dat ze niet worden afgeleid waardoor ze als specialisten te werk gaan.

Productcategoriëen

BORA heeft drie verschillende productcategorieën. Het principe van deze productcategorieën is ‘Innovation, not imitation’. Hiermee laten ze kookdampen en- geurtjes niet eerst opstijgen, maar zuigen ze meteen weg waar ze ontstaan: direct bij het kookveld, recht uit de kookpot, braadslee, pan of gril. Het voordeel hiervan is schone lucht waardoor je kunt koken in een fijne omgeving. Doordat de geur- en vetdeeltjes recht uit het kookgerei worden gehaald, kunnen kookdampen niet eerst opstijgen en zich verspreiden. De vrijgekomen vetdeeltjes worden effectief door het roestvrijstalen vetfilter opgevangen. Voor de bedieningselementen kan er gekozen worden voor een slimme touch bediening, maar er ook voor handige compacte draaiknoppen aan de zijkant of op de kookplaat. BORA kookveldafzuigingen zijn alleen verkrijgbaar in combinatie met BORA kookvelden. De BORA kookvelden zijn wel verkrijgbaar zonder kookveldafzuiging.

Hieronder leggen wij het verschil uit tussen de drie productcategorieën: BORA basic, BORA Classic en BORA Professional.BORA Basic

BORA basic kookvelden zijn compact en praktisch. Ze hebben een inductie kookveld met ingebouwde kookveldafzuiging. Deze kookveldafzuiging is verkrijgbaar in verschillende varianten. Je kunt kiezen voor een recirculatiesysteem of een luchtafvoer. Deze keuze hangt af van de mogelijkheden in jouw woning. De kookplaten met een recirculatiesysteem zijn ideaal voor in een kookeiland. BORA basic kookvelden hebben een compacte afmeting van 515 x 760 mm of 515 x 830 mm met vier kookzones.

Bora apparatuur

BORA Classic

BORA classic kookvelden hebben een afzuigsysteem in het midden van de kookplaat. De BORA classic kookvelden hebben een minimalistisch design. Ze zijn voorzien van een slimme touch control waardoor je ze nauwkeurig kunt bedienen. Wil je meer kookopties bij jouw BORA classic kookveld? Voeg dan een domino element toe. Je kunt kiezen uit een gaskookplaat, teppanyaki, grill, inductiekookplaat of een wokbrander. Deze domino elementen zijn toegankelijk voor BORA Classic en BORA professional.

Bora apparatuur

BORA Professional

Voor de echte keukenprofessionals onder ons zijn de kookvelden van BORA Professional een perfecte optie. De kookvelden hebben een diepte van maar liefst 540 mm en hebben een breedte van 370 mm. Hierdoor heb je extra veel kookruimte. Daarnaast is het geïntegreerde afzuigsysteem extra krachtig en diep. Het BORA professional systeem bestaat uit veel verschillende kookvelden. Ook kun je je kookplaat gemakkelijk uitbereiden met de BORA domino elementen.

Bora apparatuur

BORA toebehoren en reserve onderdelen

Er zijn verschillende onderdelen verkrijgbaar voor de kookveldafzuigingen. Per productcategorie zijn er onderdelen ontworpen. Kies bijvoorbeeld voor een BORA Professional roestvrijstalen vetfilter, geschikt voor BORA professional. Of voor een BORA Basic instroomsproeier of een BORA Pro spatel.

Ontwikkeling van BORA producten

Bij de ontwikkeling van de producten wordt er rekening gehouden met de klanten, medewerkers en het milieu. Ze stellen hoge eisen aan de esthetische vormgeving en de hoogste eisen aan de kwaliteit van hun producten en service. Door de productie in Duitsland en Oostenrijk kunnen ze garanderen dat ze aan de kwalitatieve eisen voldoen. Ze maken uitsluitend gebruik van hoogwaardige elementen zoals roestvrijstaal en zien af van materialen die schadelijk zijn voor het milieu.

Bora apparatuur

Garantie

Je hebt altijd 2 jaar garantie op jouw BORA producten. Daarnaast biedt BORA op elk BORA kookveldafzuigsysteem een verlengde garantie van 3 jaar aan. Op de kookveldafzuiging bevindt zich een sticker met daarop een registratiecode. Deze kun je heel eenvoudig op de website van BORA invoeren. De garantieverlenging van BORA is hierdoor helemaal gratis! Deze garantieverlening is op elk BORA kookveldafzuigysteem van toepassing.

Showroomkeukens met BORA Apparatuur

We kunnen ons voorstellen dat je BORA apparatuur graag eerst wilt ervaren voordat je het koopt. Gelukkig kun je in ieder Keukenloods.nl filiaal showroomkeukens bekijken waar een BORA kookplaat met afzuiging in is gemonteerd. Zo kun je de ‘look and feel’ direct ervaren. Ook voor advies en vragen ben je in onze filialen aan het juiste adres!

Bora apparatuur
Bora apparatuur

Maak nu een afspraak

Ben jij helemaal enthousiast over de innovatieve BORA kookveldafzuigsystemen? Wacht dan niet langer en kies voor een slimme kookoplossing van BORA! Ga jij voor inductie, keramisch of gas? Het is belangrijk dat je de kookplaat kiest die het beste past bij jouw kookgedrag. Onze specialisten helpen je hier graag bij verder. Bel onze klantenservice voor de beste deal. Of maak een afspraak in een van onze filialen. Daar staan onze productspecialisten voor je klaar. Ook zijn diverse showroomkeukens ingericht met BORA apparatuur. Zo kun je de apparaten in het echt ervaren.

Bel voor de beste aanbieding