• +3
  • Ross
  • Joep
  • Renze
  • Barry
  • Janneke
  • Lino
  • Wilfried

Hoe bouw je een vaatwasser in?

Ben je op zoek naar een nieuwe vaatwasser voor je bestaande keuken? Dan meet je eerst de nismaten op zodat je een passende machine kan uitzoeken. De nismaten zijn de hoogte, breedte en diepte van de ruimte in het keukenblok. De nishoogte is de maat vanaf de vloer tot de onderkant van het aanrechtblad. De meeste inbouw vaatwassers hebben een hoogte tussen de 800-865 millimeter. Daarna meet je de nisbreedte. Dit is gewoonlijk ongeveer 450 of 600 millimeter. De nisdiepte is de afmeting tussen de voor- en achterzijde van het keukenblok. De diepte moet altijd wat ruimer genomen worden zodat er ruimte overblijft voor de wateraansluiting en afvoerslangen. Opmeten doe je met een rolmaat en zorg ervoor dat deze tijdens het meten strak wordt gehouden. Hoe deze vervolgens moet worden ingebouwd lichten we hieronder toe.

Moet een vaatwasser waterpas staan?

Het is belangrijk dat de vaatwasser waterpas staat voor een goede werking van het apparaat. De meeste vaatwassers worden geleverd met stelpoten die onderaan de machine zijn te verstellen. Voor het afstellen zet je het apparaat eerst neer op de plek of in de opening waar je het wil hebben. Daarna houd je het apparaat waterpas door het apparaat iets te kantelen. Draai vervolgens de stelpoten op de juiste hoogte.

Wat kost het laten inbouwen van een vaatwasser?

Laat je het inbouwen van een nieuwe vaatwasser graag over aan vakmensen? Dan staan wij voor je klaar! Voor €95 bouwen we de vaatwasser in en als je meer apparaten wil laten monteren of inbouwen dan kan dit voor een meerprijs van €45 per apparaat. Als er geen aansluitmateriaal voor handen is, dan wordt dit apart in rekening gebracht. De keuken laten wij na het inbouwen netjes achter. Het oude apparaat en het verpakkingsafval nemen we, indien gewenst, gratis mee retour.

Gerald

Keuken of apparatuur kopen? Wij loodsen je erdoorheen!

Heb je een vraag? Wij willen je graag helpen!
Kies een van de onderstaande mogelijkheden om contact op te nemen met een van onze specialisten.
Wil je langskomen in een van onze filialen? Dat kan! Bekijk hier waar onze winkels zijn gevestigd.