Keukenloods.nl - Inbouwapparatuur en keuken specialist

Condensdroger

Condensdroger

Een condensdroger droogt de was door het vocht uit de trommel te halen dat in de hete lucht zit die door de trommel wordt gecirculeerd. De vochtige lucht wordt omgezet naar condens. De condens wordt opgevangen in een reservoir die je af en toe moet legen. Het voordeel van dit type droger is dat er geen slang naar buiten hoeft via een gat in de muur in tegenstelling tot de luchtafvoerdroger. Dit betekent ook dat je het apparaat overal kan neerzetten. Er zijn condensdrogers verkrijgbaar die je kunt aansluiten op een afvoer zodat er geen reservoir geleegd hoeft te worden. Condensdrogers zijn van solide kwaliteit en tegen een schappelijke prijs aan te schaffen. En niet geheel onbelangrijk, de meeste condensdroger verbruiken tegenwoordig minder energie dan een luchtafvoerdroger.

Assortiment condensdroger

Belangrijke informatie

  • Bij de meeste condensdrogers zit het deurscharnier aan de linkerkant.
  • Het condensreservoir dient om de zoveel tijd te worden geleegd.

Trommelinhoud

De trommelinhoud of het vulgewicht van een droger wordt net als bij wasmachines weergegeven in kilo’s. Bij het kiezen van een droger kun je het beste dezelfde trommelinhoud kiezen als de wasmachine. Dan kan de natte was zo van het ene, naar het andere apparaat overgeheveld worden. Ben je benieuwd welk vulgewicht bij jouw huishouden past? Daar is een vuistregel voor:

-1 of 2 personen: t/m 7 kilo
-2 t/m 5 personen: 8 kilo
-5 of meer personen: 9 kilo of meer

Droogprogramma’s en opties

Drogers beschikken over standen om jou van het gewenste droogresultaat te voorzien. Voor meer gebruikscomfort zijn de meeste drogers uitgerust met extra functies. De meest voorkomende functionaliteiten zijn:

  • Startuitstel of eindtijduitstel

Als je wil dat de machine op een bepaald tijdstip klaar is dan kun je dat met deze functionaliteit instellen.

  • Kastdroog

Dit programma zorgt ervoor dat was na afloop van het programma rechtstreeks de kast in kan.

  • Strijkdroog

Ben je van plan je was uit de droger te strijken? Bij het inschakelen van dit programma blijft de was na de droogcyclus een beetje vochtig waardoor strijken een eenvoudig klusje is.

  • Opfrisprogramma’s

Muffe of kort gedragen kleding worden weer fris met deze instelling.

Energieverbruik

Wasdrogers zijn niet de zuinigste apparaten in het huishouden. Ze verbruiken veel stroom. Met een energiezuinige droger kan je flink wat geld besparen. Van het energielabel kun je aflezen of het apparaat energiezuinig is. De labels gaan van A+++ tot en met C. A+++ is het meest energiezuinig.

Energieverbruik

Geluidsvermogen

Een droger produceert behoorlijk wat geluid. Het wordt gemeten in decibel en het gemiddelde niveau ligt tussen de 63 en 65 decibel. Dit is een indringend geluid en te vergelijken met dat van een gesprek. Het is dan ook niet ideaal om zo’n apparaat vlakbij de woon- of slaapkamer te plaatsen. Er zijn stillere modellen verkrijgbaar. Deze produceren minder dan 63 decibel.

Condensatie-efficiëntie

Het is belangrijk dat een condensdroger in een goed geventileerde ruimte staat. Het apparaat zorgt namelijk voor vochtigheid in huis. Als de ruimte niet goed geventileerd is kan dit voor schimmelvorming zorgen en dat is ongezond. Ook kan de ruimte in huis dan minder goed verwarmd worden met de kachel. De condensatie-efficiëntie geeft aan welk percentage van het vocht uit de machine in huis terecht komt. Condensatie-efficiëntie A staat voor 10%. Condensatie-efficiëntie B is 20%.

ÖKOFLOW-systeem

Bij AEG wasdrogers met het ÖKOFLOW-systeem hoeft er maar één filter schoongemaakt te worden in plaats van twee. Dit zorgt voor betere droogprestaties en maakt deze apparaten zuiniger dan reguliere drogers.

Advies nodig?

Heb jij een vraag over een product of kunnen wij jou helpen met het plaatsen van een bestelling? Dat doen wij graag! Ons team staat zeven dagen per week voor jou klaar. Je kunt ons telefonisch bereiken via 0226-355340 of mailen op info@keukenloods.nl.


Neem contact met ons op

Gerald

Bereikbaar voor al je vragen

Heb je een vraag? Wij willen je graag helpen!
Kies een van de onderstaande mogelijkheden om contact op te nemen met een van onze specialisten.
Wil je langskomen in een van onze filialen? Dat kan! Bekijk hier waar onze winkels zijn gevestigd.