Keukenloods.nl - Inbouwapparatuur en keuken specialist

 • +7
 • Jeroen
 • Patrick
 • Mario
 • Emiel
 • Milan
 • Gerald
 • Tim
 • Lennard
 • Jari
 • Wilfried
Profiteer nu nog van de prijzen van 2019! OP=OP

Vrijstaande vaatwassers

Vrijstaande vaatwassers

Iedereen weet wel wat een vaatwasser is, maar weet je ook hoe een vaatwasser werkt? Wij zullen de verschillende aspecten van de vrijstaande vaatwassers toelichten zodat je een gerichte keuze kunt maken.

Vrijstaande vaatwassers worden aangesloten op de waterleiding en verwarmen het water middels een circulatiepomp. Dit warme water wordt vermengd met een vaatwasmiddel en onder druk tegen de vaat gesproeid. Het vuile water wordt vervolgens door het filter onderin de vaatwasser gefilterd en afgevoerd. De warmte die vrijkomt tijdens dit proces wordt weer gebruikt om de schone vaat te drogen.

We kunnen in grote lijnen twee categorieën vaatwassers onderscheiden; de inbouw vaatwasser en de vrijstaande vaatwasser. Vrijstaande vaatwassers worden los geplaatst en zijn gemiddeld iets voordeliger dan de inbouw vaatwasser. Ze zijn verkrijgbaar in vele designs en kleuren waardoor er altijd één vaatwasser is die past in jouw keuken of bijkeuken. Ben je op zoek naar een bijzondere vrijstaande vaatwasser? Bekijk de vrijstaande vaatwassers van Smeg, deze combineren Italiaans retro design met de nieuwste innovaties.

Assortiment vrijstaande vaatwassers

Belangrijke informatie

 • Veel vrijstaande vaatwassers zijn uitgevoerd met een aquastop. Dit is een beveiliging die er voor zorgt dat de watertoevoer stopt bij een defect of het openen van de vaatwasser.
 • Er zijn ook vaatwassers met deurvergrendeling of kinderbeveiliging verkrijgbaar, de deur blijft dan vergrendeld tot het einde van het programma.

Energieklasse

De energieklasse geeft aan hoeveel stroom een vrijstaande vaatwasser gebruikt. A+ vaatwassers verbruiken gemiddeld 1.05 kWh per wasbeurt. Wanneer je de vaatwasser één keer per dag aanzet kost dit 383 kWh per jaar wat neerkomt op €76 euro. Volgens dezelfde berekening kost het verbruik van een A+++ vaatwasser je gemiddeld €61 per jaar.

 

Energieklasse

Couverts

Het begrip couverts wordt gebruikt om de inhoud van een vaatwasser uit te drukken. Één couverts is het bestek en servies voor één maaltijd voor één persoon. Heb je een vierpersoons huishouden en wil je slechts één keer per dag de vaatwasser aanzetten? Koop dan een vaatwasser met minimaal 12 couverts. Gemiddeld heeft een vaatwasser van 45 cm breed capaciteit voor acht couverts en een vaatwasser van 60 cm breed ruimte voor twaalf couverts of meer. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van het merk.

Bestekvoorziening

Vaatwassers kunnen beschikken over twee bestekvoorzieningen; een bestekkorf of een besteklade. Elke voorziening heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Een besteklade zit aan de bovenkant van de vaatwasser en zorgt ervoor dat je onderin meer ruimte heb voor vuile vaat. Een nadeel is dat deze wat ruimte van boven wegneemt. Een bestekkorf staat onderin de vaatwasser en is ideaal wanneer je bovenin de vaatwasser meer ruimte nodig heb voor bijvoorbeeld grote glazen. Daarnaast hoef je het bestek niet stuk voor stuk in te laden en is deze bestekkorf altijd uit de vaatwasser te halen wanneer je deze even niet nodig hebt wat resulteert in méér ruimte voor grote pannen.

Geluidsniveau

Vaatwassers kunnen veel van elkaar verschillen op het gebied van geluidsniveau. Inbouw vaatwassers hoor je wat minder omdat het geluid wordt gedempt door de keuken. Toch is het aan decibel dat een vaatwasser maakt wel belangrijk. Heb je een open keuken en wil je de vaatwasser na het eten aanzetten? Dan kan het erg storend zijn als de vaatwassers veel geluid produceert. Vrijstaande vaatwassers produceren gemiddeld 47 decibel, er zijn natuurlijk ook stillere modellen. Je kunt 47 decibel vergelijken met een zachte regenbui.

3D besteklade

Miele heeft een 3D-BESTEKLADE+ ontwikkeld welke in de breedte verstelbaar is, en inklapbare spijlen heeft. Ook is het middengedeelte te verlagen. Hierdoor is er altijd genoeg ruimte voor grote wijnglazen, soeplepels en zijn scherpe messen veilig in- en uit te ruimen.

Zeolith®-droogsysteem

Zeolith® vaatwassers beschikken over een reservoir gevuld met een natuurlijk mineraal zeoliet. Dit mineraal neemt vocht op en zet dit om in warme lucht. Deze warme lucht wordt vervolgens gelijkmatig over de vaatwasser verdeeld wanneer het programma is afgelopen, waardoor de schone vaat nóg beter en sneller droogt. Ook verbruikt een vaatwasser met zeoliet per afwasbeurt slechts 0,83 kWh, dit is maar liefst 20% minder dan de tot nu toe zuinigste vaatwasser!

AEG ComfortLift® Vaatwasser

AEG heeft een systeem ontwikkeld waardoor bukken tijdens het in- en uitladen van de vaatwasser overbodig is geworden. De vaatwassers uitgerust met dit ComfortLift systeem, kunnen de onderste korf met één simpele beweging op dezelfde hoogte tillen als de bovenste korf.

Bekijk de AEG vaatwasser met Comfortlift

Advies nodig?

Heb jij een vraag over een product of kunnen wij jou helpen met het plaatsen van een bestelling? Dat doen wij graag! Ons team staat zeven dagen per week voor jou klaar. Je kunt ons telefonisch bereiken via 0226-355340 of mailen op info@keukenloods.nl.


Neem contact met ons op

Gerald

Bereikbaar voor al je vragen

Heb je een vraag? Wij willen je graag helpen!
Kies een van de onderstaande mogelijkheden om contact op te nemen met een van onze specialisten.
Wil je langskomen in een van onze filialen? Dat kan! Bekijk hier waar onze winkels zijn gevestigd.