Keukenloods.nl - Inbouwapparatuur en keuken specialist

Wasmachine

De wasmachine is onmisbaar in het dagelijkse huishouden. Een belangrijke keuze die je moet maken is of je kiest voor een voor- of bovenlader. Als je niet over veel ruimte beschikt is een bovenlader erg handig omdat deze naar boven opent. Bij wasmachines met een voorlader kun je er voor kiezen om de droger boven de wasmachine te plaatsen, zo bespaar je ruimte. Bij een wasmachine is het wasresultaat maar ook het energieverbruik belangrijk. Als je een zuinige wasmachine wilt, kies dan voor een wasmachine met het A+++ label.

De bediening van een wasmachine gaat over het algemeen met draai en druktoetsen. Hiermee kun je bijvoorbeeld het programma selecteren en de temperatuur instellen. Ook verschijnen er steeds meer wasmachines met een lcd-display waarop je de gekozen instellingen kunt aflezen. Daarnaast beschikken veel wasmachines over een waterbeveiligingssysteem. Hiermee wordt het waterniveau in de gaten gehouden en wordt waterschade beperkt of zelfs voorkomen.

In het assortiment van Keukenloods.nl maken we onderscheid tussen vrijstaande wasmachines, inbouw wasmachines en was-droogcombinaties.

Assortiment wasmachine

Soorten wasmachine

Vrijstaande wasmachine

De meeste wasmachines zijn vrijstaand. Daarom is er een ruime variatie in design, trommelinhoud en aantal functies. Ook kun je kiezen voor een voorlader of bovenlader.  Een voorlader is handig omdat je er (als je dat wilt) een droger op kunt zetten met een stapelkit. Een bovenlader is ideaal als je weinig ruimte hebt want ze zijn vaak smaller dan een voorlader. Veel van de nieuwste wasmachines kun je ook via een app bedienen.

Assortiment vrijstaande wasmachines Meer informatie
Vrijstaande wasmachine

Inbouw wasmachine

Inbouw wasmachines kun je netjes wegwerken achter een kastdeurtje onder een werkblad. Het design van de voorzijde van de wasmachine is afgevlakt en voorzien van scharnierpunten zodat je er een eigen frontdeurtje op kunt monteren (linksom of rechtsom). Zo blijft het design van je (bij-)keuken ononderbroken en houd je ook meer ruimte over. Houd wel rekening met de inbouwmaten van de wasmachine en dat deze stevig en waterpas moet staan. Keukenloods.nl verkoopt ook inbouw was-droogcombinaties.

Assortiment inbouw wasmachines Meer informatie
Inbouw wasmachine

Was-droogcombinatie

Heb je geen ruimte voor een wasmachine én een droger? Dan is een was-droogcombinatie iets voor jou! Dit twee-in-een apparaat is niet alleen ruimte besparend, maar ook vaak uitgerust met een combiprogramma waarin je kleding wordt gewassen en daarna wordt gedroogd. Zo bespaar je ook nog eens tijd. Vaak wordt er bij een was-droogcombinatie een was- en een droogcapaciteit (in kg) aangegeven. De droogcapaciteit is namelijk altijd lager dan de wascapaciteit. Dit komt omdat de trommel van een was-droogcombinatie kleiner is dan die van een vrijstaande wasdroger. 

Assortiment was-droogcombinaties Meer informatie
Was-droogcombinatie

Belangrijke informatie

  • Wasmachines wassen het beste als het maximale vulgewicht niet wordt overschreden.
  • De meerderheid van wasmachines met een voorlader hebben een linksdraaiende deur.
  • Aquastop is een technologie die mogelijke waterschade voorkomt in je huis en aan de wasmachine zelf.

Hoeveel trommelinhoud heb ik nodig?

Een belangrijke specificatie om op te letten bij de aanschaf van een nieuwe wasmachine is de trommelinhoud of vulgewicht. Dit geeft aan hoeveel kilo je per wasbeurt maximaal kan wassen. Voor de omvang van de volgende huishoudens adviseren wij een wasmachine met een trommelinhoud van:

-1 t/m 2 personen: tot 7 kilo       
- 3 t/m 5 personen: tussen de 7 en 9 kilo’s
- 5 of meer personen: meer dan 9 kilo

De gemiddelde vulcapaciteit van een wasmachine is 7 of 8 kilo.

Wasmachines met een grote trommelinhoud hebben een aantal voordelen. Hoe groter het vulgewicht van een wasmachine, hoe droger en schoner de was uit de trommel komt. Mits de wasmachine natuurlijk niet te vol geladen wordt. Ook achtergebleven water spoelt beter weg waardoor de was minder gekreukt uit de trommel komt, en dat scheelt strijken! Let er wel op dat het vulgewicht van de wasmachine ook niet te groot mag zijn. Een te groot vulgewicht betekent dat je veel halve wasjes draait. En dat is niet efficiënt en kost meer geld.

Hoe groot is een wasmachine?

Het is bij de keuze van een nieuwe wasmachine belangrijk om rekening te houden met de ruimte die je beschikbaar hebt voor het apparaat. Gemiddeld hebben wasmachines een afmeting van 60 centimeter breed, 83,5 centimeter tot 85 centimeter hoog en 54 centimeter tot 65 centimeter diep. Wasmachines met een bovenlader nemen over minder ruimte in beslag, je kunt hier alleen geen droger bovenop plaatsen.  

Wat is het toerental van een wasmachine?

Het toerental van een wasmachine geeft het maximale aantal omwentelingen per minuut weer. Hoe hoger het toerental, hoe droger de was uit de wasmachine komt. Gemiddeld heeft een wasmachine 1200, 1400 of 1600 toeren. Houd er rekening mee dat een hoger toerental ook betekent dat je kleding sneller slijt en dat de wasmachine meer geluid produceert.

Hoeveel energie en water verbruikt een wasmachine?

Wanneer we kijken naar het gemiddelde energieverbruik van een wasmachine, kost deze jaarlijks tussen de €25 en €50. Dit is op basis van vier wasbeurten per week. Er zit natuurlijk wel veel verschil tussen de energieklassen, wasmachines zijn verkrijgbaar in de energieklassen A+, A++ en A+++. Ook scheelt wassen op een lagere temperatuur in de portemonnee.  

Welke wasprogramma's en functionaliteiten heeft een wasmachine?

Wasmachines beschikken over verschillende wasprogramma’s en handige functionaliteiten. Het is afhankelijk van het merk en prijsklasse over welke en hoeveel wasprogramma’s en opties een wasmachine beschikt. De standaard wasmachines worden geleverd met de wasprogramma’s:

-Katoen
Het wasprogramma katoen is geschikt voor katoen en textiel zoals beddengoed, handdoeken en overhemden. Dit wasprogramma is het meest energiezuinig en kan op verschillende temperaturen wassen.

-Fijne was
Het wasprogramma voor fijne was wast meestal op 30 graden en is geschikt voor fijngevoelige materialen zoals jurken, rokken en gordijnen.

-Synthetisch
Het wasprogramma voor synthetisch wasgoed was op 40 graden en is geschikt voor wasgoed dat niet van natuurlijk materiaal is gemaakt. Hierbij kun je denken aan overhemden, overalls of blouses.

-Gemengde was
Het gemengde wasprogramma is geschikt om verschillende soorten wasgoed zoals synthetisch, katoen of gemengde weefsels tegelijk te wassen op 40 graden. Dit programma is geschikt voor maximaal 4 kilo en de wasmachine is sneller klaar dan met het katoenprogramma.

-Extra spoelen
Als je een gevoelige huid hebt of er blijft regelmatig een restje wasmiddel achter in de kleding dan kun je ervoor kiezen na het wasprogramma het wasgoed een keer extra te spoelen.

-Spoelen en centrifugeren
Deze functie is handig als je een handwas hebt gedaan. De wasmachine spoelt en wringt de was voor je uit.

Naast deze standaard wasprogramma zijn veel wasmachines voorzien van handige functionaliteiten zoals:

-Startuitstel of eindtijduitstel
Wil je de was op een specifiek tijdstip klaar hebben, bijvoorbeeld als je uit je werk komt of de machine laat in de nacht wilt laten draaien. Dan is deze functie ideaal.

-Display met resttijdindicatie
Vind je het fijn om te weten hoe lang een wasprogramma nog bezig is? Kies dan voor een wasmachine met een diplay.  

-Signaal als de was klaar is
Er zijn wasmachines verkrijgbaar die een seintje geven op het moment dat de was klaar is.

Hoeveel geluid produceert een wasmachine?

Het geluidsniveau van een wasmachine wordt uitgedrukt in decibel. Het meeste geluid wordt geproduceerd wanneer de was wordt gecentrifugeerd. Het geschikte aantal dB is natuurlijk afhankelijk van de plek waar je de wasmachine wilt gaan neerzetten en op welk tijdstip van de dag je hem wilt gaan gebruiken. Wil je hem neerzetten in een afgesloten washok? Dan is het aantal dB een minder belangrijke specificatie. Maar veel mensen met een kleinere woning of appartement hebben de wasmachine in de keuken staan. Dan is het wel prettig om wasmachine te hebben die weinig geluid produceerd. Wasmachines worden als stil gezien wanneer ze minder dan 75 decibel produceren.

Wat is een koolborstelloze motor?

Bij ouderwetse wasmachines wordt de trommel aangedreven met koolborstels en een snaar. De koolborstelloze motor is een van de grootste innovaties die heeft plaatsgevonden bij wasmachines. Trommels van koolborstelloze wasmachines worden rechtstreeks aangedreven. Dit maakt dat moderne wasmachines stiller, energiezuiniger en duurzamer zijn. Ook hebben ze minder onderhoud nodig.

Wat is Aquastop?

Veel wasmachines beschikken over aquastop, een waterbeveiligingssysteem. Dit systeem houdt het waterniveau in de machine in de gaten. Mocht er een lek ontstaan dan wordt automatisch de watertoevoer gestopt en het apparaat uitgeschakeld.

Direct Drive

Bij LG wasmachines met een Inverter Direct Drive motor wordt de trommel direct aangedreven en dat resulteert in een apparaat dat minder onderhoud nodig heeft, langer meegaat, en minder geluid produceert tijdens het wassen en centrifugeren.

 

Samsung EcoBubble

Wasmachines van Samsung met EcoBubble technologie wassen grondig en krachtig op lage temperaturen. Dit komt doordat het wasmiddel en water tot schuim worden geslagen voordat de wascyclus begint. Dat is goed voor het milieu en goed voor de portemonnee!

Samsung AddWash

T-shirt of sok vergeten? Met Samsung AddWash kun je snel en eenvoudig wasgoed toevoegen wanneer de was al draait. Ook was die je met de hand gewassen hebt, voeg je eenvoudig toe om mee te laten spoelen of centrifugeren.

iSensoric

In Siemens wasmachines met iSensoric technologie zit een netwerk van sensoren dat de wasprogramma’s aanstuurt om de beste wasprestaties uit het apparaat te halen.

 

Advies nodig?

Heb jij een vraag over een product of kunnen wij jou helpen met het plaatsen van een bestelling? Dat doen wij graag! Ons team staat zeven dagen per week voor jou klaar. Je kunt ons telefonisch bereiken via 0226-355340 of mailen op info@keukenloods.nl.


Neem contact met ons op

Gerald

Bereikbaar voor al je vragen

Heb je een vraag? Wij willen je graag helpen!
Kies een van de onderstaande mogelijkheden om contact op te nemen met een van onze specialisten.
Wil je langskomen in een van onze filialen? Dat kan! Bekijk hier waar onze winkels zijn gevestigd.