• +3
  • Ross
  • Joep
  • Barry
  • Janneke
  • Ruud
  • Jaleel
  • Juan

Wasmachines

Op zoek naar een nieuwe wasmachine? Wij loodsen je erdoorheen!

Dit apparaat is onmisbaar in het dagelijkse huishouden. Een belangrijke keuze die je moet maken is tussen een voor- of bovenlader. Als je niet over veel ruimte beschikt is een bovenlader erg handig, omdat de opening boven zit. Met een voorlader kun je er voor kiezen om de droger boven de wasmachine te plaatsen om ruimte te besparen. Bij een wasmachine is niet alleen het resultaat maar ook het energieverbruik belangrijk. Als je een zuinig apparaat wilt, kies dan voor eentje met het  A+++ label.

De bediening van een wasser gaat over het algemeen met draai- en druktoetsen. Hiermee kun je bijvoorbeeld het programma selecteren en de temperatuur instellen. Ook verschijnen er steeds meer wasmachines met een lcd-display waarop je de gekozen instellingen kunt aflezen. Daarnaast beschikken veel machines over een waterbeveiligingssysteem. Hiermee wordt het waterniveau in de gaten gehouden en wordt schade beperkt of zelfs voorkomen.

In het assortiment van Keukenloods.nl maken we onderscheid tussen vrijstaande wasmachines, inbouw wasmachines en was-droogcombinaties.

Assortiment wasmachines

Soorten wasmachines

Vrijstaande wasmachine

De meeste wasmachines zijn vrijstaand. Daarom is er een ruime variatie in design, trommelinhoud en aantal functies. Ook kun je kiezen voor een voorlader of bovenlader.  Een voorlader is handig omdat je er (als je dat wilt) een droger op kunt zetten met een stapelkit. Een bovenlader is ideaal als je weinig ruimte hebt want ze zijn vaak smaller dan een voorlader. Veel van de nieuwste wasmachines kun je ook via een app bedienen.

Smeg wasmachine
Bosch wasmachine
aeg wasmachine
Atag wasmachine
Siemens wasmachine
lg wasmachine
Whirlpool wasmachine
Zanussi

Wasmachines Meer informatie
Vrijstaande wasmachine

Inbouw wasmachine

Inbouw wasmachines kun je netjes wegwerken achter een kastdeurtje onder een werkblad. Het design van de voorzijde is afgevlakt en voorzien van scharnierpunten zodat je er een eigen frontdeurtje op kunt monteren (linksom of rechtsom). Zo blijft het design van je (bij-)keuken ononderbroken en houd je ook meer ruimte over. Houd wel rekening met de inbouwmaten van de wasmachine en dat deze stevig en waterpas moet staan. Keukenloods.nl verkoopt ook inbouw was-droogcombinaties.

Smeg inbouw wasmachine
Bosch inbouw wasmachine
Siemens inbouw wasmachine

Inbouw wasmachines Meer informatie
Inbouw wasmachine

Was-droogcombinatie

Heb je geen ruimte voor een wasmachine én een droger? Dan is een was-droogcombinatie iets voor jou! Dit twee-in-een apparaat is niet alleen ruimtebesparend, maar ook vaak uitgerust met een combiprogramma waarin je kleding wordt gewassen en gedroogd. Zo bespaar je ook nog eens tijd. Vaak wordt er bij deze combinatie een was- en een droogcapaciteit (in kg) aangegeven. De droogcapaciteit is altijd lager dan bij een volledige droger. Dit komt omdat de trommel van de combinatie kleiner is.

Smeg was-droogmachine
aeg was-droogmachine
Bosch was-droogmachine
Samsung was-droogmachine
Siemens was-droogmachine
Indesit was-droogmachine
Zanussi was-droogmachine

Was-droogcombinaties Meer informatie
Was-droogcombinatie

Belangrijke informatie

  • Wasmachines werken het beste als het maximale vulgewicht niet wordt overschreden.
  • De meerderheid van wasmachines met een voorlader hebben een linksdraaiende deur.
  • Aquastop is een technologie die mogelijke waterschade voorkomt in je huis en aan de wasmachine zelf.

Hoeveel trommelinhoud heb ik nodig?

Een belangrijke specificatie om op te letten bij de aanschaf van een nieuwe wasmachine is de trommelinhoud of vulgewicht. Dit geeft aan hoeveel kilo je per beurt maximaal kan wassen. Voor de omvang van de volgende huishoudens adviseren wij een wasmachine met een trommelinhoud van:

-1 t/m 2 personen: tot 7 kilo       
- 3 t/m 5 personen: tussen de 7 en 9 kilo’s
- 5 of meer personen: meer dan 9 kilo

De gemiddelde vulcapaciteit is 7 of 8 kilo.

Varianten met een grote trommelinhoud hebben een aantal voordelen. Hoe hoger het vulgewicht, hoe droger en schoner de was uit de trommel komt. Mits het apparaat niet te vol geladen wordt. Ook achtergebleven water spoelt beter weg waardoor de was minder gekreukeld uit de trommel komt, en dat scheelt strijken! Let er wel op dat het vulgewicht ook niet te hoog mag zijn, omdat je anders teveel halve wasjes draait. Dat is niet efficiënt en kost meer geld.

Hoeveel trommelinhoud heb ik nodig?

Hoe groot is een wasmachine?

Het is bij de keuze van een nieuwe wasmachine belangrijk om rekening te houden met de ruimte die je beschikbaar hebt voor het apparaat. Gemiddeld hebben deze apparaten een afmeting van 60 centimeter breed, 83 tot 85 centimeter hoog en 54 tot 65 centimeter diep. Wasmachines met een bovenlader nemen over minder ruimte in beslag, je kunt hier alleen geen droger bovenop plaatsen.  

Hoe groot is een wasmachine?

 

Wat is het toerental van een wasmachine?

Het toerental van een wasmachine geeft het maximale aantal omwentelingen per minuut weer. Hoe hoger het toerental, hoe droger de was eruit komt. Gemiddeld heeft een apparaten 1200, 1400 of 1600 toeren. Houd er rekening mee dat een hoger tal ook betekent dat je kleding sneller slijt en dat de wasmachine meer geluid produceert.

 

Hoeveel energie en water verbruikt een wasmachine?

Wanneer we kijken naar het gemiddelde energieverbruik van een wasmachine, kost deze jaarlijks tussen de €25 en €50. Dit is op basis van vier beurten per week. Deze apparaten zijn verkrijgbaar in de energieklassen A+, A++ en A+++. Ook scheelt wassen op een lagere temperatuur in de portemonnee.  

 

Hoeveel geluid produceert een wasmachine?

Het geluidsniveau van een wasmachine wordt uitgedrukt in decibel. Het meeste geluid wordt geproduceerd wanneer de was wordt gecentrifugeerd. Het geschikte aantal dB is natuurlijk afhankelijk van de plek waar je de wasmachine wilt gaan neerzetten en op welk tijdstip van de dag je het wilt gaan gebruiken. Wasmachines worden als stil gezien wanneer ze minder dan 75 decibel produceren.

Welke wasprogramma's en functionaliteiten heeft een wasmachine?

 

Katoen

Dit is geschikt voor katoen en textiel zoals beddengoed, handdoeken en overhemden. Deze optie is de meest energiezuinig en kan op verschillende temperaturen wassen.

Fijne was

Het programma voor fijne was functioneert meestal op 30 graden en is geschikt voor fijngevoelige materialen zoals jurken, rokken en gordijnen.

Synthetisch

De functie voor synthetische kleding wast op 40 graden en is geschikt voor wasgoed dat niet van natuurlijk materiaal is gemaakt. Hierbij kun je denken aan overhemden, overalls of blouses.

Gemengde was

Het gemengde programma is geschikt om verschillende soorten wasgoed zoals synthetisch, katoen of gemengde weefsels tegelijk te wassen op 40 graden. Dit is ook is geschikt voor maximaal 4 kilo. Dit programma is dan sneller klaar voor dat van katoen.

Extra spoelen

Als je een gevoelige huid hebt of er blijft regelmatig een restje wasmiddel achter in de kleding dan kun je ervoor kiezen na het wasprogramma het wasgoed een keer extra te spoelen.

Spoelen en centrifugeren

Deze functie is handig als je een handwas hebt gedaan. De machine spoelt en wringt de was voor je uit.

 

 

Naast deze standaard wasprogramma zijn veel wasmachines voorzien van handige functionaliteiten zoals:

 

Startuitstel of eindtijduitstel

Wil je de was op een specifiek tijdstip klaar hebben, bijvoorbeeld als je uit je werk komt of de machine laat in de nacht wilt laten draaien? Dan is deze functie ideaal.

Display met resttijdindicatie

Vind je het fijn om te weten hoe lang een programma nog bezig is? Kies dan voor een apparaat met een display.  

Signaal als de was klaar is

Er zijn versies verkrijgbaar die een seintje geven op het moment dat de was klaar is.

Wat is een koolborstelloze motor?

Bij ouderwetse wasmachines wordt de trommel aangedreven met koolborstels en een snaar. De koolborstelloze motor is een van de grootste innovaties die heeft plaatsgevonden bij wasmachines. Trommels van koolborstelloze apparaten worden rechtstreeks aangedreven. Dit maakt dat moderne varianten stiller, energiezuiniger en duurzamer zijn. Ook hebben ze minder onderhoud nodig.

 

Wat is Aquastop?

Veel automaten beschikken over aquastop, een waterbeveiligingssysteem. Dit systeem houdt het waterniveau in de machine in de gaten. Mocht er een lek ontstaan dan wordt automatisch de toevoer gestopt en het apparaat uitgeschakeld.

Bekijk ook

Direct Drive

Bij LG wasmachines met een Inverter Direct Drive motor wordt de trommel direct aangedreven en dat resulteert in een apparaat dat minder onderhoud nodig heeft, langer meegaat, en minder geluid produceert tijdens het wassen en centrifugeren.

 
 

Samsung EcoBubble

Wasmachines van Samsung met EcoBubble technologie wassen grondig en krachtig op lage temperaturen. Dit komt doordat het wasmiddel en water tot schuim worden geslagen voordat de wascyclus begint. Dat is goed voor het milieu en goed voor de portemonnee!

 

 

Samsung AddWash

T-shirt of sok vergeten? Met Samsung AddWash kun je snel en eenvoudig wasgoed toevoegen wanneer de was al draait. Ook was die je met de hand gewassen hebt, voeg je eenvoudig toe om mee te laten spoelen of centrifugeren.

 

 

iSensoric

In Siemens wasmachines met iSensoric technologie zit een netwerk van sensoren dat de wasprogramma’s aanstuurt om de beste wasprestaties uit het apparaat te halen.

 
 
Gerald

Keuken of apparatuur kopen? Wij loodsen je erdoorheen!

Heb je een vraag? Wij willen je graag helpen!
Kies een van de onderstaande mogelijkheden om contact op te nemen met een van onze specialisten.
Wil je langskomen in een van onze filialen? Dat kan! Bekijk hier waar onze winkels zijn gevestigd.