• +3
  • Ross
  • Joep
  • Barry
  • Janneke
  • Ruud
  • Jaleel
  • Juan

Hoe lang gaat een vaatwasser mee?

Hoe lang gaat een vaatwasser mee?

Bij het bepalen van je keuze voor een bepaalde vaatwasser speelt de vraag mee hoe lang een vaatwasser meegaat. Gemiddeld gaat een vaatwasser 2500 tot 5000 wasbeurten mee, dat hangt uiteraard af van de kwaliteit van de vaatwasser. De levensduur van een vaatwasser is uiteraard van diverse factoren afhankelijk. Denk aan (naast kwaliteit) gebruik: is deze altijd netjes gebruikt of hebben bijv. kinderen ermee gespeeld. Is er altijd keurig onderhoud aan de vaatwasser geweest en is deze altijd netjes gereinigd. 

Ten eerste natuurlijk het gebruik van de vaatwasser. Hoe vaak per week laat je de vaatwasser draaien? Welke wasprogramma's gebruik je? En in welke ruimte komt een vaatwasser te staan? Een tot de nok toe gevulde vaatwasser zal aanzienlijk meer te verduren hebben tijdens een wasbeurt en daarmee eerder slijtageklachten opleveren. Als je een vaatwasser maar één maal per week gebruikt, zal de levensduur langer zijn dan wanneer je de vaatwasser dagelijks gebruikt.

De verschillende merken vaatwassers bieden ook verschillende kwaliteiten. Dit zegt wel degelijk iets over de levensduur van een vaatwasser. Schaf je een relatief dure vaatwasser aan, dan mag je er ook vanuit gaan dat deze vaatwasser langer meegaat. De prijs is mede hoger, omdat er beter materiaal in de vaatwasser verwerkt zit. Het is dus ook inderdaad zo dat een duurder merk, zoals Miele en Bosch vaatwassers ook langer meegaan. Overigens is het niet zo dat je een vaatwasser direct de deur uit moet doen zodra er een onderdeel stuk is. In veel gevallen is een vaatwasser nog te repareren en daarmee kun je de levensduur verlengen. 

Gerald

Keuken of apparatuur kopen? Wij loodsen je erdoorheen!

Heb je een vraag? Wij willen je graag helpen!
Kies een van de onderstaande mogelijkheden om contact op te nemen met een van onze specialisten.
Wil je langskomen in een van onze filialen? Dat kan! Bekijk hier waar onze winkels zijn gevestigd.