• +3
  • Ross
  • Joep
  • Barry
  • Janneke
  • Ruud
  • Jaleel
  • Juan

Inbouw wasmachine

Inbouw wasmachine

Op zoek naar een inbouw wasmachine? Wij loodsen je erdoorheen!

Inbouw wasmachines worden onder een werkblad bevestigd en krijgen een paneel die indentiek is aan de panelen van je (bij)keuken. Hiermee kun je het apparaat volledig wegwerken in de stijl van de ruimte waarin deze staat.  

Maar de inbouwmachine doet zoveel meer dan alleen wassen. Er zijn bijvoorbeeld apparaten die het gewicht van je wasgoed meten zodat je energieverbruik hierop aangepast wordt. Hieronder vertellen we je meer over de specificaties waarop je moet letten bij de aankoop van een nieuwe product en de nieuwste trends en ontwikkelingen. 

Heb je hierna nog meer vragen of hulp nodig bij het kiezen van de juiste wasmachine? Onze klantenservice is dagelijks bereikbaar tot 22:00 uur! 

Top 10 inbouw wasmachines

Assortiment inbouw wasmachine

Belangrijke informatie

  • Wasmachines wassen het beste en zijn het zuinigst als het maximale vulgewicht voor een wasprogramma wordt aangehouden.
  • Aquastop voorkomt mogelijke waterschade in je huis en aan de wasmachine zelf.

Smeg inbouw wasmachine
Bosch inbouw wasmachine
Siemens inbouw wasmachine

Trommelinhoud

De trommelinhoud geeft weer hoeveel kilo wasgoed je per wasbeurt kunt wegwerken. Bij Keukenloods.nl verkopen wij inbouw wasmachines met een capaciteit van 7 en 8 kilo. Dit is geschikt voor huishoudens tussen de 1 en 4 personen. Als je huishouden uit meer personen bestaat dan raden wij aan te kiezen voor een vrijstaande wasmachine (deze hebben een grotere capaciteit).

Trommelinhoud

 

Wat is het toerental van een wasmachine?

Het toerental van een wasmachine geeft aan wat de maximale centrifugesnelheid (omwentelingen per minuut) van de trommel is. Dit is meestal 1200, 1400 of 1600 toeren. Bij een hoger toerental komt was droger uit het apparaat. Het is wel zo dat kleding dan sneller slijt en dat de wasmachine tijdens centrifugeren meer lawaai maakt.

 

Afmetingen van een wasmachine

Bij het inbouwen van een wasmachine is het belangrijk dat je nismaten van de beschikbare ruimte goed opmeet. Zo past de wasmachine die jij kiest, op de plek waar je het neer wil zetten.

 

Hoeveel geluid produceert een wasmachine?

Het geluid dat een wasmachine produceert wordt weergegeven in decibel en is het heftigst als het wasgoed wordt gecentrifugeerd. Als je een stille inbouw wasmachine wilt dan kun je kiezen voor een wasmachine die tijdens het centrifugeren minder dan 75 decibel produceert.

Energie- en waterverbruik

De gemiddelde jaarlijkse kosten van het energie- en waterverbruik voor een wasmachine bij vier (verschillende) wasbeurten per week ligt tussen de €25 en €50. Wasmachines worden geleverd in de energieklassen A+, A++ en A+++. De meest zuinige inbouw wasmachines hebben het energielabel A+++. Wil je verder besparen op de energierekening? Dan kun je ervoor kiezen te wassen op een lagere temperatuur.

Energie- en waterverbruik

 

Functionaliteiten

Inbouw wasmachines zijn voorzien van handige functionaliteiten om de apparaten gebruiksvriendelijker te maken.

-Startuitstel of eindtijduitstel
Wil je de was op een bepaald tijdstip gewassen hebben? Bijvoorbeeld na je werk of vroeg in de morgen? Dan kun je met deze functionaliteit zelf het moment bepalen dat de wasmachine klaar is.

-Display met resttijdindicatie
Een inbouw wasmachine met een display is handig als je graag wil weten wanneer de wasmachine klaar is met draaien.

 

Koolborstelloze motor

De grootste innovatie die heeft plaatsgevonden onder wasmachines is de koolborstelloze motor. Bij deze wasmachines wordt de trommel direct aangedreven door een motor zonder dat er koolborstels en een snaar aan te pas komen. Deze wasmachines zijn in tegenstelling tot ouderwetse wasmachines stiller, duurzamer, energiezuiniger en hebben minder onderhoud nodig. Wat wil je nog meer?.

 

Aquastop

De meeste wasmachines zijn voorzien van een waterbeveiligingssysteem, ook wel aquastop. Met dit systeem wordt het waterniveau in het apparaat in de gaten gehouden. Zodra er een lek ontstaat, wordt de watertoevoer en het wasprogramma gestopt zodat eventuele waterschade aan je huis en de wasmachine zo veel mogelijk wordt voorkomen.

iSensoric technologie

In Siemens wasmachines met iSensoric technologie zit een netwerk van sensoren dat de wasprogramma’s aanstuurt om de beste wasprestaties uit het apparaat te halen.

Samsung EcoBubble

Wasmachines van Siemens met EcoBubble technologie wassen grondig en krachtig op lage temperaturen. Dit komt doordat het wasmiddel en water tot schuim worden geslagen voordat de wascyclus begint. Dat is goed voor het milieu en goed voor de portemonnee!

Gerald

Keuken of apparatuur kopen? Wij loodsen je erdoorheen!

Heb je een vraag? Wij willen je graag helpen!
Kies een van de onderstaande mogelijkheden om contact op te nemen met een van onze specialisten.
Wil je langskomen in een van onze filialen? Dat kan! Bekijk hier waar onze winkels zijn gevestigd.