De gezondheid en veiligheid van onze klanten en medewerkers heeft onze hoogste prioriteit. We volgen de ontwikkelingen en de adviezen vanuit het RIVM op de voet en ondernemen meteen actie als daarom wordt gevraagd. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat we het virus indammen.
Bezoek aan onze winkels
Onze winkels zijn op dit moment nog gesloten, maar op 3 maart openen wij onze deuren weer op afspraak! Wel zijn al onze winkels op dit moment telefonisch, per videogesprek en per mail bereikbaar. Een keuken of apparaat aanschaffen is gewoon mogelijk! Bekijk hier de telefonische openingstijden en contactgegevens van onze filialen.
Afspraak maken
Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om een afspraak plaats te laten vinden. Door middel van (video)bellen kunnen we je toch te woord staan. Ook komen onze adviseurs bij jou thuis langs! (Uiteraard houden we ons aan alle richtlijnen van het RIVM). Wil je hierover meer informatie? Kijk op onze afspraak pagina. Wil je alvast een afspraak inplannen in de showroom (beschikbaar vanaf 3 maart)? Doe dat direct hier! Een advies aan huis of video-afspraak is na 3 maart ook nog mogelijk.
Apparatuur nodig?
Geen probleem. Onze webshop is geopend en wij kunnen de apparatuur blijven bezorgen. Heb je een vraag? Het online verkoop team staat voor je klaar. Schroom niet om contact op te nemen.
Bezorging aan huis
Al onze klanten worden hierover persoonlijk geïnformeerd. Heb je hierover vragen dan kun je contact met ons opnemen. Onze bezorgers houden zich aan de voorschriften en brengen je bestelling tot aan de voordeur. Contant betalen is helaas niet mogelijk.
Afhalen
Afhalen is sinds 10 februari weer mogelijk! Een artikel bij jou in de buurt afhalen? Neem vooraf contact op met het filiaal om de afhaaldatum + tijd te bespreken. Let op: afhalen kan (op zijn vroegst) 4 uur na het plaatsen van de bestelling. Vooraf betalen is verplicht.
Informatie over jouw nieuwe keuken
Gelukkig blijft het mogelijk om keukens in te meten, leveren en monteren. Hierbij staat jouw gezondheid en die van onze medewerkers centraal. We verzoeken je daarom om alle RIVM-maatregelen te respecteren. Heb je een vraag over jouw keuken? Je kunt de status van je keuken via de orderstatus bekijken of neem contact op met het filiaal.
Update
Voor het laatste nieuws omtrent jouw bestelling bij Keukenloods.nl kijk dan op de orderstatus pagina.
Tenslotte
We danken je voor je begrip en medewerking en wensen jou en iedereen om je heen een goede gezondheid. Laten we goed op elkaar letten.
Met vriendelijke groet,
Directie Keukenloods.nl
Ma: | 08:30 - 22:00 uur |
Di: | 08:30 - 22:00 uur |
Wo: | 08:30 - 22:00 uur |
Do: | 08:30 - 22:00 uur |
Vr: | 08:30 - 22:00 uur |
Za: | 08:00 - 17:00 uur |
Zo: | Gesloten |
Tegenwoordig zijn de meeste pannen op de markt universeel. Dus geschikt voor inductie, gas- of keramische kookplaten. Maar stap je over van een gaskookplaat naar een inductiekookplaat, dan is het verstandig om je pannen te vervangen. Voor een inductiekookplaat is het namelijk belangrijk dat de bodem van de pan volledig vlak is. En als ze al gebruikt zijn op een gaskookplaat is de bodem vaak een beetje vervormd. Ook zijn oudere pannen vaak niet geschikt voor inductie. (De bodem van de pan maakt dan geen connectie met de kookplaat.)
Niet alle pannen zijn geschikt voor koken op inductie. Je hebt speciale pannen nodig die een magnetiseerbare bodem hebben en volledig vlak zijn. Een vlakke bodem is nodig zodat de pannen direct contact hebben met de kookplaat. Pannen die gebruikt zijn voor koken op gas kun je niet meer gebruiken. Deze zijn vaak krom getrokken. Gebruik het liefst een pan met een dikke bodem die bestaat uit verschillende lagen metaal, ook wel een sandwichbodem genoemd. Ook gietijzeren pannen zijn erg geschikt voor inductie koken. Op de verpakking of in de specificaties van een pan staat weergegeven of je hem kan gebruiken voor inductie.
Koken op gas vereist geen speciale pannen. Met elke soort pan van elk willekeurig materiaal kun je koken op gas. Aluminium, koper, staal of gietijzer, het is allemaal geschikt. Een groot voordeel van een gaskookplaat is dat wokken tot de mogelijkheden behoort. Met een elektrische kookplaat zoals een inductie of keramische kookplaat kan dit niet. Voor gaskookplaten zijn speciale wokbranders verkrijgbaar waarmee snel en op een zeer hoge temperatuur een maaltijd kan worden bereid. Met een speciale wokpan kun je dan op hoge temperatuur groenten wokken.
Voor keramisch koken heb je geen speciale pannen nodig. Al is het wel zo dat pannen die gebruikt zijn op een gaskookplaat, niet meer geschikt zijn om te gebruiken op een keramische kookplaat. Bij koken op gas trekken pannen vaak krom. Omdat de pannen niet meer over een vlakke onderzijde beschikken kunnen ze niet meer optimaal contact maken met de keramische kookplaat en gaat veel warmte verloren. Als je nieuwe pannen koopt, kun je het beste pannen met een gladde en dikke bodem aanschaffen omdat deze de warmte het beste geleiden. De pan warmt dan het snelst op.
Soms moet je vlees eerst laten braden in een pan op het vuur en daarna verder laten garen in de oven. In die gevallen is een ovenbestendige pan erg handig. Niet alle pannen zijn geschikt voor in de oven. Pannen met een kunststof handvat en/of een antiaanbaklaag zijn niet geschikt. Gietijzeren en roestvrijstalen pannen zijn meestal wel geschikt voor in de oven.
Voor koken op gas zijn alle pannen dus geschikt. Stap je over op keramisch of inductie? Dan is het raadzaam om nieuwe pannen aan te schaffen. Ga voor een pan met een dikke bodem voor betere geleiding van de hitte. Gietijzeren pannen zijn voor alle warmtebronnen geschikt (zelfs in de oven). Bekijk hier de pannen van Keukenloods.nl.
Bekijk onze pannenHeb je een vraag? Wij willen je graag helpen!
Kies een van de onderstaande mogelijkheden om contact op te nemen met een van onze specialisten.
Wil je langskomen in een van onze filialen? Dat kan! Bekijk hier waar onze winkels zijn gevestigd.