Keukenloods.nl - Inbouwapparatuur en keuken specialist

  • +4
  • Lino
  • Raoul
  • Ruud
  • Jari
  • Reynaldo
  • Jamie
Loodsverkoop: kom direct langs in onze filialen!

Wat kost een kookplaat

Wat kost een kookplaat

Hoeveel een kookplaat in aanschaf kost, hangt vooral af van het type kookplaat dat je kiest. Ga je voor klassiek koken op gas, dan ben je het goedkoopste uit. Keramisch koken is de nieuwste innovatie en dus ook het duurste in aanschaf. Verder kan het belangrijk zijn om op het verbruik van de kookplaat te letten. Hiermee bepaal je de jaarlijkse kosten van je kookplaat.

Wat kost een inductie kookplaat?

De nieuwste vorm van koken is op een inductie kookplaat. Dit is een geheel nieuwe wijze van koken, waarbij de kookplaat zelf niet verwarmd wordt. De kookplaat zelf creëert een elektrisch veld, waardoor de pannen verhit worden. Aan deze innovatieve techniek hangt een prijskaartje. Daarom is van alle soorten kookplaten, de inductie kookplaat de duurste. De gemiddelde prijzen starten bij € 500,- en kunnen voor dure inductiekookplaten oplopen tot wel boven de € 1.500,-. De aanschafprijs is duur, maar een inductie kookplaat is wel zuinig in gebruik. Gemiddeld zal je jaarlijks een bedrag van rond de € 38,- kwijt zijn. Met de verwachte dalende elektriciteitsprijzen zal het verbruik alleen maar goedkoper worden.

Wat kost een inductie kookplaat?

Wat kost een gaskookplaat?

Koken op gas wordt gezien als de klassieke wijze van koken. In aanschafprijs is een gaskookplaat het goedkoopste. Voor de goedkoopste gaskookplaat betaal je gemiddeld € 125,-. Voor de meeste luxe en dure gaskookplaat zul je al snel richting de € 500,- gaan. In verbruik is de gaskookplaat nog steeds het goedkoopste. Jaarlijkse zul je rond de € 25,- aan kosten voor verbruik hebben. Maar aangezien gas in prijs zal stijgen, zal dit bedrag de komende jaren gaan oplopen.

Wat kost een gaskookplaat?

Wat kost een keramische kookplaat?

In aanschaf is een keramische kookplaat goedkoper dan een inductie kookplaat, maar duurder dan een gaskookplaat. Er zijn hele goedkope keramische kookplaten, die rond de € 180,- tot € 200,- kosten, maar je kunt ook een duurdere keramische kookplaat aanschaffen, met meer functionaliteiten. De prijzen kunnen dan oplopen naar € 350,- tot € 450,-. Een keramische kookplaat mag wel goedkoper zijn dan een inductie kookplaat, in verbruik is deze kookplaat wel duurder. De kosten voor verbruik kunnen oplopen tot een jaarlijks bedrag van € 47,-. Al zullen ook deze kosten in verband met een dalende elektriciteitsprijs de komende jaren dalen.

Wat kost een keramische kookplaat?
Gerald

Keuken of apparatuur kopen? Wij loodsen je erdoorheen!

Heb je een vraag? Wij willen je graag helpen!
Kies een van de onderstaande mogelijkheden om contact op te nemen met een van onze specialisten.
Wil je langskomen in een van onze filialen? Dat kan! Bekijk hier waar onze winkels zijn gevestigd.