• Ross
  • Janneke
  • Ruud

Amerikaanse koelkast

Op zoek naar een Amerikaanse koelkast? Wij loodsen je erdoorheen!

Amerikaanse koelkasten staan ook wel bekend als side by side koelkasten. Het zijn vrijstaande koel-vriescombinaties waarbij beide delen naast elkaar zijn geplaatst. Sommige Amerikaanse koelkasten hebben vrieslades onder het koelgedeelte (met 2 deuren). Ze zijn vaak uitgevoerd in een roestvrijstalen finish.

De meest luxe varianten zijn vaak uitgevoerd met een ijsblokjesmachine of een ijskoude watertap die op de deur van het vriesgedeelte is gemonteerd.

Amerikaanse koelkasten zijn ideaal voor grote huishoudens. Door de grote inhoud kun je veel kwijt.

Top 10 Amerikaanse koelkasten

Assortiment amerikaanse koelkast

Belangrijke informatie

  • Niet alle koelkasten zijn geschikt voor gebruik in een onverwarmde ruimte. Kijk hiervoor naar de klimaatklasse.
  • Als je de Amerikaanse koelkast strak wilt tussenbouwen, houd dan rekening met ruimte die nodig is voor het openen van de deuren.

Hoeveel inhoud heeft een Amerikaanse koelkast?

De inhoud van een koelkast wordt aangegeven in liters en zegt iets over het aantal etenswaren dat je kwijt kunt. Voor een gemiddeld huishouden kun je er vanuit gaan dat je per persoon 50 liter ruimte nodig heb. Amerikaanse koelkasten bieden gemiddeld 385 tot 410 liter aan koelinhoud. De inhoud van het vriesdeel kan variëren tussen 75 liter en 270 liter. Het hangt van erg van de indeling af. Als er een ijsblokjesmachine of watertap in de deur zit, heb je minder vriesinhoud. Doordat Amerikaanse koelkasten zoveel ruimte bieden, zijn ze zeer geschikt voor gezinnen van vijf personen of meer.   

Hoeveel energie verbruikt een Amerikaanse koelkast?

Veel mensen denken dat Amerikaanse koelkasten erg energie-onzuinig zijn in verbruik. Tegenwoordig valt dat best wel mee. De energieklasse van deze koelkasten kunnen variëren van A+ tot en met A+++. Als je dit vertaalt naar energieverbruik per jaar, loopt het aantal kilowattuur van 258 tot en met 530 kWh. Dit klink vrij veel, maar het gaat ook om een grote koelkast.

Als we het dan toch hebben over de energiekosten van een koelkast geven we je graag 3 tips om energie en geld te besparen:

-Locatie van de koelkast.
De locatie van een koelkast bepaalt hoe hard hij moet werken om de ingestelde temperatuur te bereiken. Hoe harder de koelkast moet werken hoe meer energie hij verbruikt. Het klinkt waarschijnlijk logisch maar dit is vaak niet het eerste waar je aan denkt bij het plaatsen van een koelkast. Plaats hem niet naast een warm apparaat zoals een kookplaat, oven of zelfs vaatwassers.

-Ontdooien
Het ontdooien van de vriezer is een vervelend klusje en kost veel tijd. Toch kun je energie besparen door dit regelmatig te doen. Met een vrieslaag verbruikt je vriezer of vriesvak waarschijnlijk meer energie. Tegenwoordig hebben koelkasten gelukkig No-Frost technologie waardoor ontdooien niet meer nodig is.

-Warm eten
Heb je extra gekookt of nog wat eten over? Laat dit eerst buiten de koelkast afkoelen. Anders zorgt de warmte van het eten dat de koelkast harder moet werken om de ingestelde temperatuur te bewaren.

Hoeveel geluid produceert een Amerikaanse koelkast ?

Vrijstaande koelkasten produceren meer geluid dan inbouwmodellen. Het geluidsniveau van Amerikaanse koelkasten kan variëren van 38 dB tot ongeveer 46 dB. Om je een idee te geven van hoe hard dat klinkt: 38 dB is vergelijkbaar met het geluid van een laptop. 46 dB is vergelijkbaar met een kabbelend beekje.

Geluidsniveau

Kan een Amerikaanse koelkast in een onverwarmde ruimte staan?

Veel huishoudens hebben naast een koelkast of koel-vriescombinatie in de keuken een extra koelkast in een andere ruimte staan. Wist je dat veel koel- en vrieskasten niet goed werken in een omgeving waar het kouder is dan 10°? De klimaatklasse van een Amerikaanse koelkast of vriezer geeft aan of deze geschikt is om in een onverwarmde ruimte te gebruiken. Er zijn vier klimaatklassen:

  • SN (Subnormaal) > Het apparaat is geschikt voor gebruik in omgevingstemperaturen van +10°C tot +32°C.
  •  N (Normaal) > Het apparaat is geschikt voor gebruik in omgevingstemperaturen van +16°C tot +32°C.
  • ST (Subtropisch) > Het apparaat is geschikt voor gebruik in omgevingstemperaturen van +16°C tot °C tot +38°C.
  • T(Tropisch) > Het apparaat is geschikt voor gebruik in omgevingstemperaturen van +16°C tot +43°C.

Lees op onze blog meer over de klimaatklasse van koelkasten en vriezers.

Siemens Amerikaanse koelkast
Samsung Amerikaanse koelkast
Liebherr Amerikaanse koelkast
Smeg Amerikaanse koelkast
Bosch Amerikaanse koelkast
AEG Amerikaanse koelkast

LG Door-in-Door instaview

Het deur-in-deur systeem van LG voorkomt dat er veel kou verloren gaat bij het openen van de koelkast. Hoe dit werkt? In de koelkastdeur is een extra deur gemonteerd waar je gemakkelijk iets uit kunt pakken. Hier kun je kleinere producten in plaatsen die je regelmatig nodig heb. Zo hoef je niet de hele koelkastdeur te openen en verlies je weinig kou. Het deur-in-deur systeem bestaat al even, nieuw is de LG Instaview. Klop twee keer op het raampje van de koelkast met Instaview en dan gaat het licht in de koelkast aan. Zo kun je zien wat er in de koelkast staat voordat je deze opent. Hierdoor verlies je minder kou en blijven de producten langer vers.

Freshsensor

Koelkasten met een FreshSensor hebben een constante temperatuur ondanks het openen van de koelkastdeur. De FreshSensor houdt temperatuurschommelingen in de gaten en speelt hier snel op in door de temperatuur bij te stellen. Hierdoor blijven voedingsmiddelen langer vers.

Biofresh

BioFresh is een automatisch systeem dat ervoor zorgt dat bepaalde delen van de koelkast net boven de 0 graden koelt. Hierdoor blijven zuivel, fruit en vleesproducten extra lang vers. In veel koelkasten is het BioFresh een groente- of vershoudlade. De groentelade is, zoals de naam suggereert,  bedoeld om groenten langer vers te houden. De vershoudlade doet hetzelfde als een groentelade, maar garandeert ook een constante temperatuur van 0 graden.

Assortiment koelkasten

Op zoek naar een nieuwe koelkast? Dan bent je bij ons aan het juiste adres! Wij hebben een grote selectie van koelkasten voor je om uit te kiezen. Of je nu op zoek bent naar een kleine koelkast voor je appartement of een grote voor je huis, wij hebben precies de koelkast die je nodig hebt. En als je niet zeker weet welke maat je nodig hebt, kan onze keuzegids of onze klantenservice je helpen dat uit te zoeken. Bekijk ons assortiment en vind vandaag nog de perfecte koelkast voor jouw huis!

NoFrost

Koel-vriescombinaties met NoFrost blijven ijsvrij. Door een recirculatiesysteem blijft de lucht in de vriezer droog, hierdoor is er vrijwel geen sprake van ijsafzetting op de wanden. Dit houd in dat je nooit meer handmatig hoeft te ontdooien.

Gerald

Keuken of apparatuur kopen? Wij loodsen je erdoorheen!

Heb je een vraag? Wij willen je graag helpen!
Kies een van de onderstaande mogelijkheden om contact op te nemen met een van onze specialisten.
Wil je langskomen in een van onze filialen? Dat kan! Bekijk hier waar onze winkels zijn gevestigd.