• +3
  • Ross
  • Joep
  • Barry
  • Janneke
  • Ruud
  • Jaleel
  • Juan

Welke wasprogramma's heeft een wasmachine?

Welke wasprogramma's heeft een wasmachine?

Je wasmachine staat waarschijnlijk vol met wasprogramma’s, opties en functionaliteiten. Maar weet je ook waarvoor je deze gebruikt? Want laten we eerlijk zijn, we lezen niet altijd de handleiding woord voor woord door. Gelukkig geeft de naam van het wasprogramma wel aan waarvoor je deze kunt gebruiken. Toch nemen we hieronder de meest gebruikte programma’s even kort met je door.

Veelgebruikte wasprogramma’s

Katoen: 
Het wasprogramma katoen is het meest energiezuinig. Deze is geschikt voor het wassen van katoen en textiel zoals handdoeken en beddengoed. Met dit programma kun je kiezen voor diverse temperaturen.

Fijne was: 
Het programma voor fijne was is speciaal voor fijngevoelige materialen zoals jurken, rokken maar ook gordijnen. Het wasprogramma wast gemiddeld op 30 graden.

Synthetisch: 
Een synthetisch wasprogramma is speciaal voor synthetisch wasgoed, wat vaak op 40 graden wordt gedraaid. Deze is geschikt voor stoffen die niet gemaakt zijn van natuurlijke materialen zoals blouses en overhemden.

Gemengde was: 
Het wasprogramma “gemengde was” is speciaal voor het wassen van wasgoed van materialen zoals synthetisch, katoen of gemengde weefsels. Het programma draait op 40 graden en is geschikt voor maximaal 4 kilo.

Extra spoelen: 
Merk je dat er soms wat wasmiddel achterblijft in de kleding? Dan kun je ervoor kiezen het wasgoed nog een keer extra te spoelen met het programma “extra spoelen”.

Spoelen en centrifugeren: 
Sommige materialen kunnen niet tegen de wasprogramma’s van een wasmachine en moeten op de hand gewassen worden. In dit geval kun je de wasmachine toch gebruiken voor het uitspoelen en centrifugeren van de was.

Gerald

Keuken of apparatuur kopen? Wij loodsen je erdoorheen!

Heb je een vraag? Wij willen je graag helpen!
Kies een van de onderstaande mogelijkheden om contact op te nemen met een van onze specialisten.
Wil je langskomen in een van onze filialen? Dat kan! Bekijk hier waar onze winkels zijn gevestigd.