• +1
  • Joep
  • Renze
  • Janneke
  • Lino
  • Ruud

Is de Quooker veilig?

Is de Quooker veilig?

Een vraag die we regelmatig krijgen is of de Quooker wel 100% veilig is. Een begrijpelijke vraag, het laatste wat je wilt is dat jij of iemand binnen jouw gezin zich verbrand aan de kokendwaterstraal. In Nederland lopen jaarlijks honderden mensen, en helaas vooral jonge kinderen, brandwonden op door kokend water. De Quooker heeft daarom diverse veiligheidsmaatregelen getroffen om dit te voorkomen. Met de kindveilige bedieningsknop, een geïsoleerde kraanuitloop en de niet-massieve kokendwaterstraal is de Quooker 100% veilig. Daarnaast kan de Quooker, in tegenstelling tot een waterkoker, niet omvallen.

Bekijk ons assortiment Quookers

De kindveilige bedieningsknop

Iedere Quooker kraan beschikt over een kindveilige bedieningsknop waardoor de kans om de kokend water kraan ‘per ongeluk’ aan te zetten nihil is. Om het kokende water uit de kraan te laten stromen moet je de bedieningsknop tweemaal indrukken en draaien. Tijdens het tappen gaat er een lichtring gloeien om aan te geven dat er kokend water stroomt. Om een tweede keer kokend water te pakken, kun je binnen 3 seconden de bedieningsknop éénmaal indrukken en draaien. Deze tegennatuurlijke druk-draai-beweging zorgt ervoor dat kinderen beschermd zijn.

kindveilige bedieningsknop

Een geïsoleerde kraanuitloop

Alle Quooker kranen beschikken over een geïsoleerde kraanuitloop waardoor deze niet heet wordt tijdens en na het tappen van kokend water. De kraan beschikt daarnaast over een aparte aanvoer van kokend water waardoor er ook geen restwater meekomt.

 
geïsoleerde kraanuitloop

De niet-massieve kokendwaterstraal

De kokendwaterstraal bestaat uit kleine druppeltjes. Mocht je toch per ongeluk je hand onder de kokendwaterstraal houden, dan zul je uit reflex je hand terugtrekken voordat deze echt schade heeft opgelopen. Dit in tegenstelling tot een massieve waterstraal welke ernstige brandwonden kan veroorzaken.

 
niet-massieve kokendwaterstraal

Een Quooker valt niet om

De meeste brandwonden worden veroorzaakt door een omvallende waterkoker of pan met kokend water. De Quooker kraan staat, net als een gewone kraan, vast op het werkblad of in de spoelbak. Hierdoor zijn deze ongelukken uitgesloten.

 

Quooker omvallen

Kokend water stop

De Quooker FLEX beschikt over een flexibele uitstrekslang voor warm en koud water. Door de kokendwaterstop kan de kraan geen kokend water tappen als de slag is uitgetrokken.

Gerald

Keuken of apparatuur kopen? Wij loodsen je erdoorheen!

Heb je een vraag? Wij willen je graag helpen!
Kies een van de onderstaande mogelijkheden om contact op te nemen met een van onze specialisten.
Wil je langskomen in een van onze filialen? Dat kan! Bekijk hier waar onze winkels zijn gevestigd.