• +5
  • Justin
  • Charlotte
  • Alex
  • Lino
  • Ruud

Hoe lang gaat een Amerikaanse koelkast mee?

Hoe lang gaat een Amerikaanse koelkast mee?

Bij het bepalen van je keuze voor een Amerikaanse of normale koelkast speelt levensduur natuurlijk ook mee. Gemiddeld gaat een Amerikaanse koelkast 10 tot 15 jaar mee maar het hangt uiteraard af van de kwaliteit van de koelkast. Overigens is het niet zo dat je een koelkast direct de deur uit moet doen zodra er een onderdeel stuk is. In veel gevallen is een Amerikaanse koelkast nog te repareren en kun je daarmee de levensduur verlengen. 

Kwaliteit

Verschillende merken leveren ook verschillende kwaliteiten. Dit zegt wel degelijk iets over de levensduur van een koelkast. Schaf je een relatief dure koelkast aan, dan mag je er ook vanuit gaan dat deze ook langer meegaat. De prijs is mede hoger, omdat er beter materiaal in de Amerikaanse verwerkt zit. Het is dus ook inderdaad zo dat een duurder merk, zoals SamsungMieleSiemens en Bosch ook langer meegaat. 

Klimaatklasse

Ook niet onbelangrijk, in welke ruimte komt de Amerikaanse koelkast te staan? Komt de koelkast in een bijkeuken of garage te staan? Kijk dan eerst naar de klimaatklasse of deze wel geschikt is om te plaatsen in een onverwarmde ruimte. Lees op onze blog meer over de klimaatklasse van koelkasten en vriezers. Plaats je de koelkast in een vochtige of koude ruimte terwijl deze daar niet voor geschikt is, dan heeft dit uiteraard invloed op zijn levensduur. 

Op zoek naar een nieuwe koelkast?

Op zoek naar een nieuwe koelkast? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij hebben een grote selectie van koelkasten voor je om uit te kiezen. Of je nu op zoek bent naar een kleine koelkast voor uje appartement of een grote voor je huis, wij hebben precies wat je nodig hebt. En als je niet zeker weet welke maat je nodig hebt, kan onze handige keuzegids je helpen dat uit te zoeken. Dus waar wacht je nog op? Bekijk onze selectie en vind vandaag nog de perfecte koelkast voor jouw huis!

Gerald

Keuken of apparatuur kopen? Wij loodsen je erdoorheen!

Heb je een vraag? Wij willen je graag helpen!
Kies een van de onderstaande mogelijkheden om contact op te nemen met een van onze specialisten.
Wil je langskomen in een van onze filialen? Dat kan! Bekijk hier waar onze winkels zijn gevestigd.