• +3
  • Ross
  • Joep
  • Barry
  • Janneke
  • Ruud
  • Jaleel
  • Juan

Hoe maak je een koelkast schoon?

Hoe maak je een koelkast schoon?

Aangezien je in de koelkast je voedsel bewaard is hygiëne geen overbodige luxe. Wat veel mensen daarnaast niet weten is dat een schone koelkast ook nog eens energiezuiniger is. Een koelkast met veel stof aan de achterkant, kan moeilijk zijn warmte kwijt. Wij raden aan de koelkast eens per drie maanden grondig schoon te maken. Dit is fris, gezond en scheelt in energieverbruik. Hoe je een koelkast schoonmaakt leggen we hieronder uit. Een aantal van deze stappen kun je ook gebruiken om je nieuwe koelkast schoon te maken voordat je deze gaat gebruiken.

Eerste stappen

Stap 1: Haal de koelkast leeg
Haal alle producten uit de koelkast en beslis of je het wilt bewaren of weggooien. Dat ruimt meestal lekker op! Alles wat je wilt bewaren kan in een koelbox of als het winter is, kun je het buiten neerzetten. Vervolgens trek je de stekker uit het stopcontact, en haal je de losse onderdelen zoals lades, plateau’s en rekjes eruit. Beschikt je koelkast over een vriesvak? Dan moet je deze eerst ontdooien voordat je begint met schoonmaken.

Stap 2: Bereid een sopje
Voor het schoonmaken van de koelkast is het gebruik van afwasmiddel en een microvezeldoek voldoende. Neutrale zeep of allesreiniger kan ook. Gebruik liever geen agressieve of schurende schoonmaakmiddelen zoals bleek.

Stap 3: Maak de losse onderdelen schoon
Dit zijn de lades, rekjes en plateaus. Ook de rubbers op de deuren kun je meteen reinigen. Zijn deze componenten lastig schoon te krijgen? Dan kun je hiervoor een schuursponsje gebruiken.

Stap 4: Maak het afvoerputje schoon
Het afvoerputje is bedoeld om condens die ontstaat in de koelkast op te vangen en af te voeren. Deze zit meestal onderin de koelkast tegen de achterwand. Het kan voorkomen dat deze verstopt raakt door vuil. Prik deze dan door en maak het dan schoon met een wattenstaafje of satéprikker.

Stap 5: Maak de binnenkant schoon
Met een schoon sopje en doek boen je de binnenkant van de koelkast. Neem het daarna af met een schone, droge theedoek.

Stap 6: Neem de buitenkant van de koelkast af
Neem de buitenkant af met een vochtige doek. Als je een vrijstaande koelkast hebt met een roestvrijstalen of glimmende buitenkant, droog deze dan goed af met een droge theedoek. Zo voorkom je strepen, en oogt de koelkast nog schoner.

Stap 7: Ruim de koelkast weer in
Nu de koelkast helemaal schoon is, zet je alle losse onderdelen en producten terug in de koelkast. Steek de stekker weer in het stopcontact, klaar is Kees!

Is jouw vraag nog niet beantwoord?

Zoek je meer informatie over het reinigen van je koelkast/vriezer? Of wil je graag specifiek advies over het schoonmaken van een bepaald deel van de koelkast/vriezer? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken via telefoon, e-mail en WhatsApp. Onze productspecialisten staan voor je klaar met een antwoord op jouw vragen.

Neem contact met ons op

Op zoek naar een nieuwe koelkast?

Op zoek naar een nieuwe koelkast? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij hebben een grote selectie van koelkasten voor je om uit te kiezen. Of je nu op zoek bent naar een kleine koelkast voor uje appartement of een grote voor je huis, wij hebben precies wat je nodig hebt. En als je niet zeker weet welke maat je nodig hebt, kan onze handige keuzegids je helpen dat uit te zoeken. Dus waar wacht je nog op? Bekijk onze selectie en vind vandaag nog de perfecte koelkast voor jouw huis!

Gerald

Keuken of apparatuur kopen? Wij loodsen je erdoorheen!

Heb je een vraag? Wij willen je graag helpen!
Kies een van de onderstaande mogelijkheden om contact op te nemen met een van onze specialisten.
Wil je langskomen in een van onze filialen? Dat kan! Bekijk hier waar onze winkels zijn gevestigd.