• +3
  • Ross
  • Joep
  • Barry
  • Janneke
  • Ruud
  • Jaleel
  • Juan

Keramisch fornuis

Keramisch fornuis

Op zoek naar een keramisch fornuis? Wij loodsen je erdoorheen!

Een keramisch fornuis is een combinatie van een conventionele oven, gasoven, heteluchtoven of multifunctionele oven met een keramische kookplaat. Keramische kookplaten worden op dezelfde manier verwarmd als elektrische kookplaten. Spiralen in de kookplaat worden verwarmd, de kookzones gloeien rood op en de warmte wordt doorgegeven aan de pannen. Ben je klaar met koken? Houd er dan rekening mee dat de kookplaat nog ongeveer een half uur warm blijft. Deze restwarmte kun je wel gebruiken om pannen warm te houden. 

Een modern keramisch fornuis bevat vele nieuwe functies en innovaties. Enkele voorbeelden hiervan worden in het onderdeel trends en ontwikkelingen verder besproken. Qua aanschaf zijn keramische fornuizen duurder dan gasfornuizen en goedkoper dan inductie fornuizen. 

Wees voorzichtig met kinderen in de buurt van het fornuis. Ondanks dat de meeste ovens warmte geïsoleerd zijn, kan de buitenkant evengoed warm worden. Wil je zeker weten dat er niks mis kan gaan? Er zijn keramische fornuizen verkrijgbaar met kinderbeveiliging.

Assortiment keramisch fornuis

Belangrijke informatie

  • Keramische kookplaten worden geleverd zonder aansluitsnoer (5-aderig).
  • Voor je eigen veiligheid adviseren wij om fornuizen door een vakbekwaam persoon aan te laten sluiten.
  • Voor keramische fornuizen is een aparte elektriciteitsgroep in de keuken nodig.

Soorten ovens

Keramische fornuizen zijn verkrijgbaar met veel verschillende soorten ovens. Er zijn in grote lijnen drie ovens te onderscheidden; de welbekende conventionele oven, gasoven en heteluchtoven.

Conventionele oven
Een conventionele oven is een elektrische oven met een verwarmingselement in de boven- en onderwand. Deze elementen zijn ook apart te regelen waardoor je gerechten extra kunt garen aan de boven of onderkant. Conventionele ovens zijn simpele ovens zonder poespas, ze hebben één of twee functies en zijn relatief goedkoop.

Gasoven
Gasovens worden verwarmd door een gasbrander onderin de oven. Ze worden bediend met  voorgeprogrammeerde draaiknoppen waarmee je de temperatuur kunt instellen tussen de 140 en 280 graden. Een groot voordeel van een gasoven is dat de luchtvochtigheid hoog blijft tijdens het bakken waardoor vlees en vis mals blijft.

Heteluchtoven
Een heteluchtoven is een elektrische oven met een ventilator die warmte gelijkmatig over de oven verdeeld. Gerechten worden hierdoor gelijkmatig gegaard. Het is bij een heteluchtoven niet nodig om je gerecht middenin de oven te zetten. Heteluchtovens worden ook sneller warm dan andere ovens.

Aansluiten

Een keramisch fornuis moet worden aangesloten op een krachtstroomstopcontact, oftewel een perilex stopcontact. Controleer van te voren of er in jouw keuken een krachtstroomaansluiting aanwezig is. Is dit niet het geval? Laat deze dan installeren door een erkend elektricien om gevaarlijke situaties te voorkomen. Voor de aansluiting van je fornuis op het perilex stopcontact heb je een 5-aderig aansluitsnoer met perilex stekker nodig. Deze worden vaak niet meegeleverd met de kookplaat en dienen dus apart aangeschaft te worden.

Combi-Steam Maestro

Enkele Lancellotti fornuizen beschikken over Combi-Steam technologie. Deze technologie maakt gebruik van een combinatie tussen hetelucht en stoom voor het perfecte bakresultaat en extra mals vlees en vis. Normale ovens werken alleen met hete lucht, dit onttrekt vocht uit te oven waardoor vlees en vis droger wordt. In ovens met Combi-Steam worden smaak, voedingsstoffen en vitamines beter behouden, dankzij de de luchtvochtigheid die in de oven op 100% blijft.

Combi-Steam Maestro

MaxiSense

MaxiSense is een innovatie van AEG en ideaal voor mensen die veel verschillende afmetingen pannen gebruiken. Met deze technologie kun je de pan overal op de keramische kookplaat zetten zolang deze maar een kruis raakt. De kookplaat past automatisch de warmte aan de vorm en grootte van de pan aan.

Bosch PerfectFry

PerfectFry is een technologie van Bosch die met sensoren de temperatuur van de pan monitort. Bij het aanzetten van de kookplaat hoef je enkel één van de vijf standen te kiezen. Is deze temperatuur bereikt? Dan krijg je een melding waarna de temperatuur in de pan constant wordt gehouden. Dit voorkomt dat gerechten aanbranden of melk en water overkookt.

Gerald

Keuken of apparatuur kopen? Wij loodsen je erdoorheen!

Heb je een vraag? Wij willen je graag helpen!
Kies een van de onderstaande mogelijkheden om contact op te nemen met een van onze specialisten.
Wil je langskomen in een van onze filialen? Dat kan! Bekijk hier waar onze winkels zijn gevestigd.