Keukenloods.nl - Inbouwapparatuur en keuken specialist

  • +3
  • Patrick
  • Justin
  • Charlotte
  • Ruud
  • Lennard
  • Jari
  • Reynaldo

Welke filters zijn er voor een afzuigkap?

Welke filters zijn er voor een afzuigkap?

In de regel zijn er twee soorten afzuigkappen. Eén voor luchtafvoer naar buiten waarbij kooklucht naar buiten wordt geleid, en afzuigkappen met een recirculatiesysteem. Met dit systeem wordt de keukenlucht opgezogen, gezuiverd en terug de ruimte in geblazen. Beide soorten afzuigkappen hebben een vetfilter om het vet op te vangen dat tijdens het koken vrijkomt. Afzuigkappen met een recirculatiesysteem hebben ook een koolstof- of plasmafilter nodig. Koolstoffilters maak je eens in de zoveel tijd schoon of vervang je. Als alternatief hiervoor bestaan plasmafilters. Deze high-end filters hebben het grote voordeel dat je ze niet meer hoeft te vervangen!

Wat is een koolstoffilter?

Recirculatiesystemen gebruiken naast een vetfilter een koolstoffilter om kookdampen en -geurtjes te filteren en schoon terug de keuken in te blazen. De koolstofdeeltjes in de filter absorberen rook en nare luchtjes waardoor lucht wordt gezuiverd. Om een heerlijk frisse geur in de keuken te behouden is het belangrijk dat je deze filters eens in de drie maanden vervangt. Ben je iemand die dat wel eens vergeet? Dan zijn er ook afzuigkappen verkrijgbaar die een seintje geven op het moment dat de filter aan vervanging toe is.

Wat is een plasma filter?

Dankzij technische ontwikkelingen zijn er sinds enkele jaren plasmafilters verkrijgbaar. Deze filters gebruik je bij een afzuigkap met een recirculatiesysteem. Ze zijn niet goedkoop in de aanschaf, maar hebben wél veel voordelen. Plasmafilters filteren naast gebruikelijke kookluchtjes ook ongewenste stoffen zoals pollen. allergenen, nicotine luchtjes tot wel 99,9%. Een ongekende prestatie! Daarnaast hebben de filters een levensduur van 10 à 15 jaar waardoor je ze in theorie niet hoeft te vervangen.

Gerald

Keuken of apparatuur kopen? Wij loodsen je erdoorheen!

Heb je een vraag? Wij willen je graag helpen!
Kies een van de onderstaande mogelijkheden om contact op te nemen met een van onze specialisten.
Wil je langskomen in een van onze filialen? Dat kan! Bekijk hier waar onze winkels zijn gevestigd.