• +3
  • Alex
  • Lino
  • Raoul
  • Ruud
  • Jamie
MEGA Verbouwingsopruiming Zaandam. Keukens en apparatuur tot 70% korting! Klik voor meer info.

Hoe hoog moet een afzuigkap hangen?

Afzuigkappen zijn er in diverse afmetingen. Het is aan te raden om een afzuigkap aan te schaffen die minimaal de breedte van je kookplaat heeft. Zo kun je zo optimaal mogelijk dampen en geuren afzuigen, zonder dat er damp ‘ontsnapt’. Maar de hoogte van de afzuigkap is misschien nog wel belangrijker en luistert best wel nauw. Monteer je de afzuigkap te hoog, dan is deze minder effectief en zullen dampen ook in de rest van de keuken terecht komen. Dit effect wordt ook bereikt als je de afzuigkap te laag hangt. Hij zuigt dan enkel de dampen op van het centrale gedeelte van de kookplaat. Bovendien loop je het risico dat de afzuigkap vlam vat. Daarom is het soort kookplaat dat je gebruikt ook belangrijk voor de hoogte van de afzuigkap. Kook je op gas, dan heb je te maken met open vuur. Een afzuigkap mag dan zeker niet te laag hangen.

Gaskookplaat

 

Gaskookplaat

Bij een gaskookplaat wordt een minimale hoogte geadviseerd van 65 centimeter boven de kookplaat en maximaal 80 centimeter.

 
inductiekookplaat

 

Keramische kookplaat of inductiekookplaat

Heb je een keramische kookplaat of inductiekookplaat? Dan mag de afzuigkap lager hangen, minimaal 55 centimeter tot maximaal 80 centimeter.

 
Gerald

Keuken of apparatuur kopen? Wij loodsen je erdoorheen!

Heb je een vraag? Wij willen je graag helpen!
Kies een van de onderstaande mogelijkheden om contact op te nemen met een van onze specialisten.
Wil je langskomen in een van onze filialen? Dat kan! Bekijk hier waar onze winkels zijn gevestigd.