• +3
  • Alex
  • Lino
  • Raoul
  • Ruud
  • Jamie
MEGA Verbouwingsopruiming Zaandam. Keukens en apparatuur tot 70% korting! Klik voor meer info.

Hoe maak ik mijn afzuigkap schoon?

Hoe maak ik mijn afzuigkap schoon?

De schacht en de schouw van een roestvrijstalen afzuigkap kunnen het beste worden schoongemaakt met sopje van baking soda, groene zeep en warm water. Met een oude theedoek of een microvezeldoekje maak je een cirkelvormige bewegingen om het vuil eraf te halen. Ga voorzichtig te werk. Let er op dat je niet teveel kracht gebruikt zodat de kans op krasjes op de RVS afzuigkap minimaal is.

Om metalen vetfilters te reinigen kun je het beste baking soda, azijn en water gebruiken in combinatie met een (afwas)borstel. Beschikt je afzuigkap over een vervangbare koolstoffilter? Dan vervang je die meteen bij het reinigen van het vetfilter.

Hoe maak ik de vetfilters van mijn afzuigkap schoon?

Elke afzuigkap beschikt over metalen vetfilters die eens in de drie maanden schoongemaakt moeten worden om de keuken vrij te houden van kookdampen en geurtjes. Dit bevordert ook de veiligheid, verzadigde vetfilters kunnen namelijk eenvoudig vlam vatten! Het metalen vetfilter is een rooster. Deze haal je eerst los en leg je in de gootsteen. Strooi er baking soda overheen en vul de gootsteen met heet water tot de roosters onder water liggen. Vervolgens giet je er een dopje azijn overheen. Dit geeft een chemische reactie die ervoor zorgt dat het vet direct loslaat. Dit laat je een kwartier weken waarna je het afspoelt met water en gaat boenen met een borstel. Binnen een klein half uur zijn de roosters brandschoon!

Schoonmaken

Hoe vervang ik de koolstoffilters van de afzuigkap?

Koolstoffilters van de afzuigkap kunnen pas vervangen worden als de vetfilters zijn los geklikt en verwijderd van de afzuigkap. Deze zitten namelijk vastgeklemd of vastgeschroefd onder de motor van de afzuigkap. Als er gebruik wordt gemaakt van een afzuigkap met randafzuiging, moet eerst de decoratieve kap los worden geklikt. Deze worden doorgaans met klemmen of magneten op zijn plaats gehouden. Nadat de metalen vetfilters zijn los geklikt kun je de koolstoffilters vervangen.

koolstoffilters
Gerald

Keuken of apparatuur kopen? Wij loodsen je erdoorheen!

Heb je een vraag? Wij willen je graag helpen!
Kies een van de onderstaande mogelijkheden om contact op te nemen met een van onze specialisten.
Wil je langskomen in een van onze filialen? Dat kan! Bekijk hier waar onze winkels zijn gevestigd.