• +3
  • Ross
  • Joep
  • Barry
  • Janneke
  • Ruud
  • Jaleel
  • Juan

Was-droogcombinatie

Was-droogcombinatie

Op zoek naar een was-droogmachine? Wij loodsen je erdoorheen!

Heb jij weinig ruimte tot je beschikking en/of vind je het prettig dat een apparaat je kleding wast en meteen droogt? Dan is een was-droogcombinatie dé oplossing voor jou. 

Over het algemeen kun je een was-droogcombinatie bedienen met draaiknoppen en druktoetsen. Hiermee kun je een was- of droogprogramma selecteren. Er zijn steeds meer combinaties verkrijgbaar die over een lcd-display beschikken om je instelling te controleren en de resttijd van het apparaat af te lezen.

Top 10 was-droogcombinaties

Assortiment was-droogcombinatie

Belangrijke informatie

  • De trommel van een was-droogcombinatie is minder groot dan een droogtrommel waardoor wasgoed over het algemeen gekreukter uit het apparaat komt.
  • De meeste was-droogcombinaties hebben draaideur die opent naar links.
  • Een aquastop systeem voorkomt eventuele waterschade aan je huis of de was-droogcombinatie als er een lek in het apparaat ontstaat.

Trommelinhoud

De trommelinhoud of het vulgewicht van een was-droogcombinatie geeft aan hoeveel kilo’s wasgoed je per keer kunt wassen en/of drogen. Je moet goed opletten of het maximale vulgewicht van een wasprogramma evenveel is als dat voor een droogprogramma. Vaak is het zo dat er meer kilo’s tegelijkertijd kan worden gewassen dan gedroogd. Als je kleding direct na het wassen wil drogen in de was-droogcombinatie, dan kan het zijn dat je eerst wat wasgoed uit het apparaat moet halen voordat de droogfunctie kan worden ingeschakeld.

Toerental

De maximale centrifugesnelheid van het apparaat wordt weergegeven in een toerental (aantal omwentelingen per minuut) en dit is meestal 1200, 1400 of 1600 toeren. Als je van plan bent om wasgoed voornamelijk aan een lijn te hangen dan kun je het beste kiezen voor een was-droogcombinatie met een hoog toerental omdat was dan droger uit de trommel komt.

Energie- en waterverbruik

Was-droogcombinaties worden geleverd in de energieklassen A+, A++ en A+++. Hoe meer plussen een label heeft, hoe zuiniger het apparaat is.

Energie- en waterverbruik

Functionaliteiten

Was-droogcombinaties zijn voorzien van handige functies om het je makkelijker te maken.

-Startuitstel of eindtijduitstel
Met deze functie kun je zelf bepalen wanneer je wil dat een was- of droogprogramma klaar is.

-Display met resttijdindicatie
Wil je weten hoeveel tijd de was-droogcombinatie nodig heeft om je gekozen programma af te ronden? Kies dan voor een apparaat dat over een display met resttijdindicatie beschikt.

-Non-stop wassen en drogen
Er zijn een aantal modellen beschikbaar die je van al het mogelijke comfort voorzien. Dit zijn was-droogcombinaties die eerst wassen en daarna het wasgoed direct drogen. Deze functionaliteit heet non-stop wassen en drogen, en is over het algemeen geschikt voor een maximaal vulgewicht van 5 kilo’s. Ideaal toch?

Geluidsvermogen

Een was-droogmachine produceert het meeste geluid tijdens het centrifugeren. Het geluidsniveau wordt uitgedrukt in decibel. Wil je de wasmachine in de buurt van een slaapkamer neerzetten? Dan is het fijn als het apparaat niet veel geluid maakt als je hem ‘s nachts laat draaien. Een stille was-droogwasmachine produceert tijdens het centrifugeren minder dan 75 decibel. Er zijn ook was-droogmachines met speciale nachtprogramma’s verkrijgbaar. Een nachtprogramma produceert minder lawaai dan een gewoon programma.

Koolborstelloze motor

De grootste innovatie die heeft plaatsgevonden onder wasmachines is de aandrijving van de wastrommel. Traditionele wasmachines worden aangedreven met koolborstels en een snaar. Bij koolborstelloze wasmachines wordt de trommel direct door de motor aangedreven. Dit scheelt enorm veel herrie en maakt de apparaten energiezuiniger, duurzamer en eenvoudig in het onderhoud. Ook was-droogcombinaties zijn verkrijgbaar met een koolborstelloze motor.

Aquastop

Er bestaat een kleine kans dat er een lek ontstaat als was-droogcombinatie draait. Dit willen we niet, maar is niet onvermijdelijk. Mocht dit toch gebeuren dan kan wél de waterschade aan je huis of het apparaat worden beperkt! Aquastop is een waterbeveiligingssysteem die de watertoevoer en het apparaat stopt op het moment dat er een lek ontstaat.

Veelgestelde vragen over Was-droogcombinatie

Gerald

Keuken of apparatuur kopen? Wij loodsen je erdoorheen!

Heb je een vraag? Wij willen je graag helpen!
Kies een van de onderstaande mogelijkheden om contact op te nemen met een van onze specialisten.
Wil je langskomen in een van onze filialen? Dat kan! Bekijk hier waar onze winkels zijn gevestigd.