Plafond afzuigkap
Wil je een onopvallende afzuigkap die je kunt inbouwen? Ga dan voor een plafond afzuigkap! De plafondunit is helemaal weggewerkt in het plafond, waardoor jouw keuken een nette afwerking krijgt. Daarnaast heb je vrij zicht en kun je niet meer je hoofd stoten tegen de afzuigkap. Het kookgemak wordt hierdoor positief beïnvloed. Lees verder
Novy plafond afzuigkap Siemens plafond afzuigkap Wave plafond afzuigkap AEG plafond afzuigkap KeuzegidsPlafondunit afzuigkap
Een plafondunit afzuigkap staat heel mooi bij een moderne keukenstijl. Combineer de plafondunit afzuigkap met een elegant en modern kookeiland en je steelt meteen de show bij jouw vrienden en familie. Met een plafond afzuigkap kan je jouw keuken op ontelbare manieren indelen.
Let er bij de installatie van een plafondunit afzuigkap op dat de afstand tussen de kookplaat en het plafond niet te groot is, anders worden eetluchtjes niet optimaal afgevoerd.
Belangrijke informatie
-Net als andere afzuigkappen is een plafond afzuigkap geschikt voor luchtafvoer en/of recirculatie. Dit kan echter per model verschillen, dus is het verstandig om voor de aanschaf goed op de eigenschappen te letten.
-Let voordat je een plafondunit afzuigkap aanschaft goed op de afmeting. De plafondunit moet namelijk net wat groter zijn dan de kookplaat op het fornuis.
Soorten luchtafvoer
Een belangrijke factor om over na te denken is het afzuigsysteem die je in jouw nieuwe inbouw afzuigkap wil. Er zijn drie mogelijkheden; luchtafvoer, recirculatie of een centraal afzuigsysteem.
Luchtafvoer:
Het bekendste en meeste gebruikte afzuigsysteem is luchtafvoer. Inbouw afzuigkappen met een luchtafvoersysteem hebben een motor waarmee ze kookgeuren via een afvoerslang naar buiten afvoeren. Dankzij deze motor kunnen grote hoeveelheden kookgeuren tegelijk worden afgevoerd. Wat belangrijk is om te weten is dat afzuigkappen met een luchtafvoersysteem geleverd worden zonder afvoerslang. De gemiddelde afvoerslang heeft een diameter 15 of 12,5 centimeter. Voor de beste prestaties kies je een afvoerslang met een diameter van 15 centimeter.
Recirculatie:
Recirculatie wordt steeds populairder. Met dit systeem worden kookgeuren gefilterd en in de ruimte teruggeblazen. Afzuigkappen met een recirculatiesysteem zijn geschikt voor elke type woning. Heeft jouw afzuigkap geen recirculatiesysteem maar wil je dit wel? Bekijk dan eens de PlasmaMade filters. Deze filters zijn aan te sluiten op elke afzuigkap waardoor lucht gerecirculeerd wordt. Inbouw afzuigkappen met een recirculatie systeem beschikken naast het bekende vetfilter ook een koolstoffilter. Dit filter dient periodiek vervangen te worden, hoe vaak hij vervangen moet worden hangt af van de kwaliteit van het filter. Bekijk hiervoor de handleiding van de afzuigkap.
Centraal afzuigsysteem:
Er bestaan ook afzuigkappen zonder motor. Om kookgeuren af te voeren moet deze afzuigkap aangesloten worden op het centrale afzuigsysteem. De geuren worden dan via hetzelfde kanaal afgevoerd als lucht dat vanuit het toilet en badkamer worden afgevoerd. Inbouw afzuigkappen met een centraal afzuigsysteem zijn gemiddeld goedkoper dan overige varianten. Een nadeel van dit systeem is dat de afzuigcapaciteit afhankelijk is van het centrale afzuigsysteem. Deze kun je dus niet handmatig instellen.