• +3
  • Ross
  • Joep
  • Barry
  • Janneke
  • Ruud
  • Jaleel
  • Juan

Zanussi Contact

Vennootsweg 1
2404 CG
Alphen aan den Rijn

Ontdek Zanussi

Italiaanse degelijkheid en praktisch gebruiksgemak combineren. Dat was Antonio Zanussi’s doel toen hij in 1916 zijn eerste stalen oven ontwierp. Het was het eerste product in een rij van vele huishoudtoestellen die stuk voor stuk ons huishoudleven vergemakkelijken en aangenamer maken. Zo kwam Zanussi al in 1951 op de proppen met het eerste gasfornuis. Vijftien jaar later was het tijd voor de eerste automatische vaatwasser. Ook de eerste wasmachine voor grotere hoeveelheden kwam uit de koker van Zanussi. Het zijn maar drie van de vele voorbeelden die Zanussi de afgelopen decennia introduceerde. Vandaag is de eenmanszaak van Antonio Zanussi uitgegroeid tot een grote speler. Een greep uit het uitgebreide assortiment: koelkasten, fornuizen, ovens, afzuigkappen en kookplaten, wasmachines en wasdrogers. Nieuwe technologieën vertalen naar gebruiksklare toestellen: dat is en blijft de tactiek van Zanussi, vandaag en morgen.

 
Logo zanussi

Zanussi wasmachine

Een wasmachine in huis is een must. Maar hoe maak je de juiste keuze uit het ruime Zanussi assortiment? Daarvoor kijk je het best naar jouw persoonlijke situatie. Hoe vaak gebruik je de wasmachine? Hoeveel ruimte heb je voor de plaatsing? En hoe groot is je wekelijkse volume aan wasgoed? Op basis van jouw vereisten vind je het meest aangewezen Zanussi toestel. De voorlader is de meest praktische oplossing en is verkrijgbaar in verschillende trommelgroottes. Voor beperktere ruimtes kan een bovenlader handiger zijn. Zo slaag je er toch in om een degelijke wasmachine te plaatsen zonder aan gebruiksgemak in te boeten. Delicate stoffen was je best met een handwasprogramma. Ook dat hoort bij de vele mogelijkheden dat Zanussi ons biedt met zijn wasmachines.

Zanussi wasmachine

Zanussi wasdroger

Bij de keuze van de ideale Zanussi wasdroger voor jouw situatie staat gebruiksgemak centraal. Heb je een gezin met 1 of 2 personen dan heb je genoeg aan een wasdroger van 6 á 7 kg. Voor gezinnen met 1 of 2 kinderen adviseren we een wasdroger van 8 kg. Heb je een groter gezin? Kies dan voor een wasdroger van 9 kg. Maak je je zorgen over energieverbruik? Kies dan voor een Zanussi wasdroger met slimme sensoren. Deze passen het verbruik automatisch aan als je kleinere ladingen in de droger stopt. Ook de plaatsing van je toestel is een bezorgdheid die Zanussi ter harte neemt. Zo kun je wasmachine en wasdroger naast elkaar plaatsen. Is dat geen optie wegens plaatsgebrek? Dan biedt Zanussi een handig tussenstuk aan. Daardoor laat jij je droger eenvoudig bovenop je wasmachine plaatsen. Ruimtebesparend en efficiënt! Bij Zanussi heb je de keuze tussen een warmtepompdroger en een condensdroger.

Zanussi wasdroger

Zanussi warmtepompdroger

Een warmtepompdroger is de meest energiezuinige droogoplossing en beschermt bovendien je wasgoed dankzij de lage droogtemperatuur. De warmtepomp zet het gasvormige koelmiddel in het toestel om naar een vloeibaar koelmiddel. Tijdens dat proces komt warmte vrij. Die verwarmt de lucht die naar de droogtrommel gaat. De vochtige lucht die tijdens het drogen je wasgoed verlaat wordt door het koelmiddel omgezet in condens. Net als bij een condensdroger wordt het vocht opgevangen in een condensbakje.

De warmtepomp verwarmt de droge lucht die overblijft opnieuw. Daardoor is veel minder energie nodig. Het lagere energieverbruik compenseert dus de wat langere droogtijd van de warmtepompdroger. Ook voor delicatere stoffen zoals wol en katoen is de warmtepompdroger een goede optie. 

Zanussi warmtepompdrogers

Zanussi condensdroger

Een condensdroger haalt vocht uit de lucht. Dat vocht wordt opgevangen in een reservoir dat je leegmaakt na elke droogbeurt. Met een condensdroger is je wasgoed snel droog door de hete lucht die circuleert. Een condensdroger is gemiddeld goedkoper dan een warmtepompdroger. Ze zijn dan ook wat minder energiezuinig en ook wat minder geschikt voor het drogen van delicate stoffen. 

Zanussi condensdrogers

Zanussi koelkast

De Zanussi koelkasten zijn verkrijgbaar als vrijstaand of inbouwmodel. Al die modellen ondergingen de laatste decennia grote evoluties op het vlak van energiezuinigheid en praktisch gebruiksgemak. Verwijderbare legplanken en deurbakjes maken het je een stuk gemakkelijker om je koelkast grondig schoon te maken en dat tot in de kleinste hoekjes. En dankzij de speciale flessen en blikjeshouders is het ook definitief gedaan met omvallende flessen of blikjes als je de koelkast wat te enthousiast opent.

Een nieuwe Zanussi koelkast kiezen, doe je door stil te staan bij het soort voedsel dat je wilt bewaren. Voor verse producten zijn grote compartimenten, diepe lades en een gelijkmatige luchtcirculatie belangrijke troeven. Voor de bewaring van vlees zijn er modellen beschikbaar met een extra vers compartiment. Ook het energieverbruik is een belangrijke factor. Maar daarvoor zit je bij Zanussi sowieso goed. Alle modellen voldoen minstens aan de A rating.

Hou tenslotte ook de koelkastcapaciteit voor ogen. Ben je alleen of met twee? Dan volstaat een toestel van 100-150 liter. Voor een gezin van minimaal vier personen is een model van 150-250 liter een betere optie. Grotere gezinnen zijn gebaat met een 250+ litermodel.

Zanussi koelkast
Zanussi koel-vriescombinatie

Zanussi koel-vriescombinatie

Een koel-vriescombinatie is een mooi voorbeeld van hoe Zanussi streeft naar praktisch gebruikscomfort. Je krijgt een toestel dat zowel koelt als vriest. Beide compartimenten zijn ook makkelijk in te bouwen. Zo maken ze integraal deel uit van je keukenontwerp. Bovendien helpen nieuwe technologieën zoals Low Frost ook om tijd te winnen. Dankzij dat systeem is je vriezer ontdooien minder snel nodig en vormt zich bovendien minder ijs. Makkelijk, handig en energievriendelijk. Ook de doorschijnende lades maken je leven gemakkelijker: gedaan met eindeloos zoeken naar welke producten waar liggen. Je ziet in één oogopslag wat er in de lades ligt. 

Zanussi vriezer

Compacte vriezer, inbouwvriezer of diepvrieskist? Bij Zanussi zit je altijd goed. Dankzij de modernste technologieën bewaren jouw producten nu nog langer en efficiënter. Daarvoor zorgen technieken zoals de Easy Electronics Interface. Die garandeert een optimale en gelijkmatige vriestemperatuur. De snelvriesknop laat je dan weer toe om etenswaren die je nog maar net hebt ingelegd snel in te vriezen. Jouw garantie voor maximale versheid en minimale verspilling. Welke vriezer je ook kiest, energiezuinigheid staat altijd centraal. Daarvoor zorgen de energievriendelijke toestellen van minimaal klasse A.

Zanussi vriezer

Zanussi vaatwasser

Ruimte, gebruiksgemak en energieverbruik. Het zijn drie belangrijke punten die je beter goed overweegt voor je een Zanussi vaatwasser koopt. Meet eerst zorgvuldig de ruimte af die jij ter beschikking hebt in je keuken. Op basis van die afmetingen maak je een gerichte keuze tussen die toestellen die voldoen aan jouw ruimte mogelijkheden. Een standaard vaatwasser is zo’n 60 centimeter breed. Minder ruimte beschikbaar? Dan vind je vast je gading bij de toestellen die tussen 45 en 60 centimeter breed zijn.
De capaciteit van een vaatwasser druk je uit in couverts. Een toestel dat geschikt is voor 12- 13 couverts is ideaal voor de dagelijkse vaat van een gemiddeld huisgezin. Ben je alleen of met twee? Dan volstaat een toestel met een capaciteit van 9 couverts.

Check ook altijd de beschikbare afwasprogramma’s. Ben je een veelvuldige kok en moet je vaatwasser vaak stevig vervuilde kookpotten schoonwassen? Kies dan eerder voor een toestel met een intensief 70° afwasprogramma. Voor delicatere zaken zoals wijnglazen doet een 45° programma dan weer wonderen.

Zanussi vaatwasser
Zanussi inbouw vaatwasser

Zanussi inbouw vaatwasser

De keuken van je dromen uitrusten met de inbouw vaatwasser die het beste tegemoetkomt aan al jouw vereisten? Met een inbouw vaatwasser van Zanussi is dat mogelijk. Kies het toestel van je dromen. De nieuwe AirDry technologie zorgt er bijvoorbeeld voor dat je vaat wordt gedroogd met natuurlijke luchtstromen. De laatste 10 minuten van het vaatwasprogramma gaat de deur van de vaatwasser automatisch enkele centimeters open. Zo haal jij perfect gedroogde vaat uit het toestel die je alleen nog maar in de kast moet plaatsen. 

Zanussi afzuigkap

Een hoogkwalitatieve afzuigkap maakt onlosmakelijk deel uit van een moderne keukeninrichting. Gebruik je vaak je friteuse of heb je een voorliefde voor kruiden met een stevig aroma? Dan doe je er goed aan om een krachtige afzuigkap aan te schaffen.

Hoe bereken je nu de minimale afzuigkracht die jouw afzuigkap nodig heeft? Meet de lengte, breedte en hoogte van je keuken. Als je dit vermenigvuldigt met 12 weet je de minimale afzuigkracht waaraan jouw afzuigkap moet voldoen.

Een Zanussi afzuigkap is meer dan een gebruiksinstrument. Het is ook een design object in je keuken. Daarbij heb je de keuze tussen vele verschillende modellen. Hoeft het voor jou allemaal niet te opvallend te zijn? Kies dan voor een traditioneel model dat geheel of volledig wordt weggewerkt in je keukeninterieur.

Zanussi afzuigkap

Zanussi oven

Voor een Zanussi oven heb je minimaal 60 centimeter breedte en diepte nodig in je keukenruimte. Je hebt ook de keuze tussen een compacte of een standaardoven. Zo vind jij zeker je perfecte match in het Zanussi assortiment.

De capaciteit van een oven drukken we uit in liter. Bestaat je gezin uit drie tot vier personen? Dan is een oven van 40-70 liter een betere optie. Ovens van 70+ liter zijn ideaal voor grotere gezinnen.

Koken kan op vele manieren. Stoom, grill of roosteren? Afhankelijk van jouw voorkeuren kies je het meest aangewezen toestel. Na het koken volgt dan de reiniging van de oven. Om die te vergemakkelijken, is “Easy to Clean” email een goede keuze. Maar de meest gebruiksvriendelijke oven is een toestel met pyrolysefunctie, want die reinigt zichzelf. Eén druk op de knop volstaat om de oven zichzelf te doen schoonmaken. De oven verwarmt tot 500 graden en verbrandt zo alle achtergebleven restjes. De overblijfselen neem je eenvoudig weg met een vochtige doek. En met de anti vingerafdrukcoating vermijd je lelijke vlekken. De beste garantie voor een keuken met een perfect uitstraling.

Zanussi oven

Zanussi combimagnetron

Een magnetron is het ideale toestel voor een snelle hap. En de perfecte keukenassistent. Ontdooien, koken en grillen: met de combimagnetron kan het allemaal. De vooraf ingestelde programma’s doet het toestel met één druk op de knop precies wat jij wilt. Met de slimme ontdooifunctie leg jij je opwarmmaaltijd in de magnetron en het toestel doet de rest. De magnetron bepaalt het gewicht van de maaltijd en stelt zelf de optimale opwarmtijd in. Handig, makkelijk en onmisbaar in elke keuken!

Zanussi combimagnetron

Zanussi kookplaten

Een kookplaat kiezen, is een uiterst persoonlijke keuze. Gas of inductie? Alles hangt af van jouw voorkeuren. Welke Zanussi kookplaat je ook kiest, je krijgt altijd een praktische kookplaat met een mooie vormgeving. 

Kookplaten met twee kookzones zijn ideaal voor kleine keukens in combinatie met een andere kookplaat. Een kookplaat van 60 centimeter is dan weer de meest voorkomende. De klassieker in vrijwel elk huishouden en voorzien van genoeg kookmogelijkheden. Nog meer capaciteit nodig? Dan is een kookplaat van 75, 80 of 90 centimeter een betere optie.
 

Zanussi kookplaten

Zanussi inductiekookplaat

Een inductiekookplaat warmt snel op, koelt snel af en reageert uiterst vlug op temperatuurwijzigingen. De reden: deze kookplaat verwarmt alleen het oppervlakte onder je kookpotten en pannen. Het vlak eronder blijft koel.
Een inductiekookplaat is uitermate geschikt om snel pasta te koken. Ook chocolade smelten of werken aan gestoomde desserts is perfect mogelijk met een inductiekookplaat dankzij de perfecte temperatuurcontrole die een dergelijke kookplaat garandeert.

Zanussi inductiekookplaat

Zanussi gaskookplaat

Kies je voor een Zanussi gaskookplaat? Dan krijg je een goede prijs-kwaliteitverhouding. De wat mindere veiligheidsreputatie die gaskookplaten vroeger hadden, behoren nu volledig tot het verleden. Uiteraard heb je een gasaansluiting nodig, maar door de ingebouwde vonkontsteking ontsteekt de gasplaat automatisch. Een gaskookplaat is behalve een prijsbewuste aankoop ook een uiterst praktische en energiezuinige kookoplossing.
Een gaskookplaat schoonmaken is tegenwoordig ook veel gemakkelijker dan vroeger. Zeker als je kiest voor een gaskookplaat met een glazen oppervlak.

Zanussi gaskookplaat

Zanussi bij Keukenloods.nl

Heb je vragen over Zanussi keukenapparatuur? Of wil je graag passend advies? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken via WhatsApp, telefonisch of via e-mail. Als je graag de Zanussi keukenapparatuur in het echt wilt ervaren, is dat ook mogelijk in een van onze Keukenloods.nl filialen.

Reviews Zanussi

Voeg een review toe
Zanussi gemiddeld beoordeeld met een 8 schaal (1 t/m 10)
Totaal: 146 reviews

Door: Nelleke Vermeule  |  27-02-2024 19:08
10
 10

Hele fijne gaskookplaat. Mooie vormgeving en ruim genoeg om pannen naast elkaar te zetten. Heel blij met deze aankoop.

Door: John  |  20-02-2024 15:06
4
 4

apparaat wordt ook bij de randen super warm bij gebruik, levensgevaarlijk. Melding gemaakt bij Keukenloods, maar er komt weinig reactie

Door: Casper de Ruiter  |  02-11-2023 19:02
8
 8

Het betreft een inbouw koelvrieskast. Ik had reeds een zelfde Zanussi (> 20 jr oud). Nu gekozen voor variant met NO-frost vriesgedeelte. Dit heeft wel tot gevolg dat de vrieslades korter zijn dan de vorige koelkast en als ik een brood eruit wil halen ik de gehele lade eruit moet halen. Plus er is minder opbergruimte in de vriezer. Ook maakt de koelkast meer lawaai vanwege die NO-frost vochtige lucht "afzuiger". De koelkast is energie klasse G. Maar alle NO-frost inbouw koel-vriezers waren minimaal energieklasse F.

Bekijk alle reviews