• +3
  • Ross
  • Joep
  • Barry
  • Janneke
  • Ruud
  • Jaleel
  • Juan

Werkbladen

Het kiezen van het juiste keukenblad is cruciaal voor zowel de functionaliteit als de uitstraling van jouw keuken. Of je nu op zoek bent naar een werkblad van graniet, composiet, hout, beton of een ander materiaal, onze keuzegids behandelt de voor- en nadelen van elk type, zodat je precies weet wat het beste past bij jouw wensen en behoeften.

Of je nu een nieuwe keuken laat plaatsen of jouw bestaande keuken een make-over wilt geven, deze keuzegids biedt je alle informatie die je nodig heeft om het perfecte keukenblad te kiezen. Laat je inspireren en ontdek wat Keukenloods.nl voor jou kan betekenen. Wij wensen je veel succes bij het creëren van jouw droomkeuken!

Bekijk assortiment

Soorten werkbladen

Een goed werkblad moet natuurlijk aan bepaalde eisen voldoen. Zo is het van belang dat het blad krasbestendig is en goed te onderhouden is in verband met de hygiëne. Om je een helder overzicht te geven van de voor- en nadelen van de verschillende materialen, zetten we dit hieronder op een rijtje:

Soorten werkbladen

Graniet werkbladen

Kies je voor graniet, dan kies je voor luxe. Graniet is bovendien een natuurlijk materiaal. Al jarenlang is het een geliefde keuze als het gaat om een keukenblad. Het materiaal is hard en straalt degelijkheid uit.

Voordelen:

+Oogt zeer luxe
+ Hoge krasbestendigheid
+ Goed bestand tegen hitte
+ Lange levensduur

Nadelen

- Vergt regelmatig onderhoud
- Valt in het duurdere segment

Granieten werkbladen

Graniet werkbladen

Composiet werkbladen

Ook een werkblad van composiet oogt zeer fraai. Echter bestaat dit materiaal uit meerdere producten, waaronder kwarts. Een composieten werkblad is erg sterk. Leuk is bovendien ook dat een dergelijk werkblad in vele kleuren verkrijgbaar is. Het is een veel gekozen alternatief voor een natuurstenen blad.

Voordelen

+ Eenvoudig te onderhouden
+ Krasbestendig
+ Slijtvast

Nadelen
- Gevoelig voor hitte

Composiet werkbladen

Composiet werkbladen

Keramiek werkbladen

Een populaire keuze is een werkblad van keramiek. Dit is niet voor niets, want keramiek is niet alleen kleurvast en eenvoudig te onderhouden, ook heeft het een strakke en luxe uitstraling.

Voordelen

+ Hoge hittebestendigheid
+ Een duurzame keuze

Nadelen
- Minder stootvast
- Gevoelig voor zuren

Keramiek werkbladen

Keramiek werkbladen

Houten werkbladen

Heeft een natuurlijke look je voorkeur? Dan is een werkblad van hout de overweging waard. Lak het werkblad regelmatig of zet het in de olie om de levensduur zodoende te verlengen en je hebt een werkblad waar je jarenlang plezier van hebt.

Voordelen

+ Stootvast
+ Geeft warmte aan een interieur

Nadelen

- Vraagt meer onderhoud
- Minder bestand tegen hitte en vocht

Houten werkbladen

Houten werkbladen

Betonnen werkbladen

Ben je op zoek naar stoer en robuust? Dan is een betonnen werkblad een aanrader. Met een werkblad van beton creëer je namelijk in een handomdraai een industriële look.

Voordelen

+ Stootvast
+ Hittebestendig
+ Duurzaam

Nadelen
- Gevoelig voor vlekken en zuren

Betonnen werkbladen

 

Hoe kies je het juiste werkblad?

Het is een eerste stap geweest om meer te weten te komen over de verschillende typen werkbladen en de bijhorende voor- en nadelen. Bij de keuze van een werkblad is het dan ook goed om rekening te houden met diverse factoren. Het is met name de combinatie ervan die samen tot de perfecte match leiden.

Je budget

De prijs verschilt per materiaalsoort. Dit maakt het ene werkblad duurder dan het andere, waardoor sommige soorten wellicht buiten budget vallen.

Het onderhoudsgemak

De praktische kant is niet te onderschatten. Hoe meer de keuken bovendien gebruikt wordt, hoe prettiger het is als een werkblad zich eenvoudig laat onderhouden.

De mate van duurzaamheid

Niet elk werkblad is evengoed bestand tegen hitte en vlekken. Hoewel dit enerzijds samenhangt met het onderhoud en de mate van gebruik, is het goed hier rekening mee te houden.

Stijl en esthetiek

Het werkblad van de keuken is voor een groot deel bepalend voor de complete uitstraling. De uitstraling vormt dan ook een zeer belangrijk punt.

Functionaliteit

Tot slot vormt de functionaliteit een belangrijk aspect. Een en ander is afhankelijk van de mogelijkheden, maar denk bijvoorbeeld aan de grootte en beschikbare werkruimte.

Onderhoud en verzorging van werkbladen

In een keuken is het belangrijk om hygiënisch te werken. Goed onderhoud van het werkblad is dan ook van groot belang. Dit geldt eveneens voor de levensduur van het werkblad.

Onderhoudstips voor alle soorten werkbladen

Over het algemeen is warm water met een neutraal schoonmaakmiddel een veilige keuze voor dagelijks onderhoud. Allesreiniger is bijvoorbeeld goed, daar waar je de meer agressieve middelen het best vermijdt.

Onderhoud en verzorging van werkbladen

Onderhoudsinstructies per type werkblad

Goed om te weten, is ook dat elk type werkblad zijn eigen manier van onderhoud vergt. Zo zul je bij een natuurstenen werkblad voorzichtig moeten zijn met schoonmaakmiddel, daar waar een kunststof blad hier veel beter tegen bestand is. Schuurmiddelen kun je het best verdunnen en bij gevoelige materialen beter, zoals keramiek, beter helemaal vermijden. Graniet vraagt bovendien om net dat beetje extra. Zo kun je er voor kiezen om een werkblad van graniet te laten impregneren. Word je de trotse eigenaar van een werkblad van composiet? Gebruik dan een zachte doek voor het onderhoud, zeker wanneer het blad gepolijst is.

Onderhoud werkbladen

Onderhoudsinstructies per type werkblad

Kom langs in één van onze showrooms

Het is begrijpelijk als de ruime keuze aan werkbladen je een beetje doet duizelen. Wij adviseren je dan ook langs te komen in één van onze showrooms voor het assortiment werkbladen. Dit geeft toch net een meer compleet beeld, waarbij het helpt de materialen daadwerkelijk te zien, te voelen en te vergelijken. Onze keukenadviseurs staan dan ook klaar om je te helpen met al je vragen rondom werkbladen.  

Showrooms

Kom langs in één van onze showrooms
Gerald

Keuken of apparatuur kopen? Wij loodsen je erdoorheen!

Heb je een vraag? Wij willen je graag helpen!
Kies een van de onderstaande mogelijkheden om contact op te nemen met een van onze specialisten.
Wil je langskomen in een van onze filialen? Dat kan! Bekijk hier waar onze winkels zijn gevestigd.