• +3
  • Ross
  • Joep
  • Barry
  • Janneke
  • Ruud
  • Jaleel
  • Juan

Hoe deel je een keuken ergonomisch in?

Hoe deel je een keuken ergonomisch in?

Een ergonomische keuken? Wij loodsen je erdoorheen!

De ergonomie van een werkblad in de keuken is erg belangrijk. Een juiste ergonomie zorgt er namelijk voor dat je gezondheid gewaarborgd blijft. Standaard wordt een aanrechtblad op 90 centimeter hoogte geplaatst, maar dit is lang niet voor iedereen een geschikte hoogte. Veel mensen zullen hier niet aan denken bij het aanschaffen van een keuken. Gelukkig helpen onze keukenadviseurs je hier graag bij en kan er tegenwoordig veel aangepast worden aan een nieuwe keuken.  

Waarom is ergonomisch koken belangrijk?

Ergonomisch werken is voor iedereen uiterst belangrijk. Als je let op de ergonomie van een werkplek let je op jouw veiligheid en gezondheid. En als je flink staat te kokkerellen in jouw keuken, ben je hard aan het werk. Hierdoor is de keuken vaak zonder dat je het beseft, een echte werkplek. Het is daarom belangrijk dat je een juiste houding hebt tijdens het koken. Hierdoor werk je lekkerder, gezonder en kook je sneller de lekkerste gerechten. Voor een ergonomische kookplek is een werkblad op ideale hoogte belangrijk. Daarnaast is de inrichting in jouw keuken van belang. Zorg dat alle apparaten binnen handbereik staan en niet ver weg verstopt in een van de hoogste kasten.

Vrouw in keuken

Hoe bepaal je de hoogte van je werkblad?

Een standaard hoogte voor een werkblad is 90 centimeter. Maar veel mensen zijn te klein of te lang voor deze afmeting. Een tip is om even te gaan staan in een van onze keukens in de showroom. Dan voel je vaak al meteen of het werkblad te hoog of te laag is. Als je tijdens het koken bijvoorbeeld veel naar beneden gebogen staat, is dit erg slecht voor je rug. Je kan hier op de langere termijn zelfs klachten van krijgen. Per lichaamslengte kan er een hoogte voor het werkblad worden bepaald. Bij de standaard maat van 90 centimeter is een lichaamslengte van ongeveer 160 cm vereist. Hoe langer je bent, hoe hoger het werkblad moet zijn. Bij 165 cm lichaamslengte is dus een werkblad van 95 centimeter vereist. Op deze manier kun je er elke keer vijf centimeter bij optellen. Ben je juist kleiner? Dan kan je per 5 centimeter omlaag rekenen voor de ideale hoogte.  

Hoogte van je werkblad bepalen

Onze keukenadviseurs helpen je graag verder

Vind je het nog lastig om de juiste hoogte van jouw werkblad te bepalen? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Het kan namelijk ook zo zijn dat er veel verschillende lichaamslengtes in een huishouden zijn. In dit geval kan er gemakkelijk advies worden opgevraagd bij een van onze keukenadviseurs. Kom langs bij een van onze vestigingen en om even bij een werkblad in een keuken te staan of maak meteen een afspraak. Onze keukenadviseurs staan klaar om je te begeleiden naar het aanschaffen van jouw nieuwe droomkeuken met ergonomisch werkblad, waar je nog lange tijd van zult genieten! Wil je meer informatie? Dan kun je natuurlijk ook altijd even contact met ons opnemen via 0226-355340.

Maak direct een afspraak

Vrouw pakt glas uit keuken
Gerald

Keuken of apparatuur kopen? Wij loodsen je erdoorheen!

Heb je een vraag? Wij willen je graag helpen!
Kies een van de onderstaande mogelijkheden om contact op te nemen met een van onze specialisten.
Wil je langskomen in een van onze filialen? Dat kan! Bekijk hier waar onze winkels zijn gevestigd.