• +3
 • Ross
 • Joep
 • Barry
 • Janneke
 • Ruud
 • Jaleel
 • Juan

Wat kost het monteren van een nieuwe keuken gemiddeld?

Het plaatsen van een nieuwe keuken is over het algemeen een taak die aardig wat moeite, tijd, geld en energie kost. Er is geen algemene prijs te noemen voor een keukenmontage. Wel vind je hieronder een indicatie wat het gemiddeld kan kosten om een nieuwe keuken te monteren.

 

Gemiddelde prijzen keuken plaatsen

De prijzen van keukens en het monteren ervan varieert enorm. Het hangt af van het formaat keuken, de keukenopstelling, het materiaal en je ruimte waarin de keuken wordt geplaatst. Het monteren van een keuken is mogelijk vanaf zo'n 700 euro. Deze kosten kunnen, afhankelijk van de gekozen keuken, oplopen tot 2500 euro. Houd er wel rekening mee dat deze prijzen exclusief het verleggen van leidingen en stroom is. Het verleggen van leidingen kan je gemiddeld zo'n 100 tot 200 euro meer kosten, afhankelijk van hoeveel werk dit is. Als je ook de oude keuken wilt laten demonteren kan er nog 500 euro bijkomen.

Gemiddelde prijzen keuken plaatsen

Wat bepaalt de prijs?

Zoals gezegd verschillen niet alleen de prijzen van de montages, maar ook de prijzen van de keukens heel erg. Er zijn veel factoren die kunnen zorgen dat de keuken of de montage duurder of goedkoper wordt. Het merk van de keuken is al een factor die een relatief grote rol kan spelen. Bepaalde merken met een grote naamsbekendheid zijn vaak duurder dan de wat minder bekende merken. Verder kunnen het model en de type kasten die je bijvoorbeeld wilt ook een verandering aan de prijs brengen. Ook speelt de hoeveelheid kasten dat in de keuken komt uiteraard een rol. Een andere factor die ook zeer bepalend is, is de apparatuur. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan de oven en het fornuis. Een elektrisch fornuis kan een andere prijs hebben dan een gasfornuis en een stoomoven kan een andere prijs hebben dan een heteluchtoven. Al deze zaken kunnen de prijs van de keuken en keukenmontage veranderen.

Wat bepaalt de prijs?

Voordelen keuken laten monteren

Het laten monteren van je keuken brengt op verschillende vlakken voordelen met zich mee. Zoals gezegd kost het uiteraard wel wat, maar daar tegenover krijg je dan ook aardig wat. Wanneer je de keuken laat monteren, wordt dit gedaan door een specialist. De specialist weet exact hoe alles werkt en hoe alles moet, waardoor hij niet snel tegen fouten of onverwachtse situaties aan zal lopen. Wanneer je zelf de keuken gaat monteren en hier nog bijna geen ervaring mee hebt, is de kans een stuk groter dat je te maken krijgt met zaken waarvan je niet weet hoe je ze moet oplossen. Uiteindelijk kun je hierdoor zelfs kosten gaan maken, die dusdanig hoog kunnen oplopen dat je achteraf toch goedkoper uit was als je de keuken liet monteren. Een ander voordeel van het laten monteren van je keuken is dat specialisten ook bijvoorbeeld direct je oven en je fornuis kunnen aansluiten en ook nog eens op de juiste plek.

Voordelen keuken laten monteren

Hoe lang ben je bezig als je zelf je keuken demonteert?

Een ervaren keukenmonteur zal een uur à anderhalf uur werk hebben aan de demontage van een keuken. Hij doet dit dan ook vrijwel dagelijks.

Als je zelf voor de eerste keer een keuken gaat demonteren, ben je er langer mee bezig. Dit kan een halve dag zijn. Maar ook langer of korter. Factoren zoals je technische vaardigheden en inzicht spelen hierin een rol van betekenis. Evenals de grootte van je keuken natuurlijk. Mocht je nog twijfels hebben over zelf je keuken demonteren of je keuken laten demonteren, lees dan verder. We geven je nu een handige tip om die beslissing te maken. 

Hoe lang ben je bezig als je zelf je keuken demonteert

Je keuken demonteren: Zelf doen of laten doen?

Ben je bij het lezen van het stappenplan heel enthousiast geworden en heb je je gereedschapskist al uit de schuur gehaald? Dan zeggen wij: Ga ervoor! Er komt ook een stukje zelfvertrouwen kijken bij het demonteren van je keuken. Als je het graag wil doen, doe het dan gewoon. Voordat je gaat beginnen met het demonteren van je keuken, moet in je hoofd al duidelijk zijn hoe je dit klusje gaat klaren.

Sta je niet te springen om de gereedschapskist erbij te pakken, lees dan verder. Een installateur in de arm nemen kost weliswaar geld, maar je krijgt er wel degelijk wat voor terug.

 

Je keuken professioneel laten demonteren

Als je een installateur je keuken laat demonteren, ben je van de volgende zaken verzekerd: 

 • De demontage gebeurt op een professionele manier. Je hoeft je nu niet meer druk te maken om eventuele fouten die je zelf misschien zou maken. De eventuele stress blijft jou bespaard.

 • Het kost je geen tijd. Dat uur wat het de installateur kost om jouw keuken te demonteren, kost jou een veelvoud aan tijd.

 • Je hoeft zelf je keuken niet meer af te voeren. Demonteren van een keuken is één, het afvoeren naar de stort is een tweede. Je hebt een aanhanger nodig die je weer moet regelen. Als je een installateur inschakelt, ben je ook van het afvoeren van je keuken verlost.

De kosten van de demontage van je keuken

Er zijn twee belangrijke factoren die meespelen bij de prijs voor de demontage van je keuken.

 1. De grootte en samenstelling van je keuken. De ene keuken bestaat uit een eenvoudig recht blok van vier kastjes. De andere keuken gaat de hoek om. Wellicht is er ook nog een kookeiland. En meerdere smallere kastjes zoals een apothekerskast. Hoe meer er te demonteren valt, hoe hoger de prijs voor de demontage.

 2. Het uurtarief van de installateur. De tarieven van installateurs kunnen met wel tientallen euro’s verschillen. Het loont dus om meerdere installateurs te benaderen voor een prijsopgave.

Als gemiddelde is de indicatie voor de demontage van een keuken tussen de €450,- en €650,-

Veel succes met het verwijderen van je oude keuken, ongeacht of je het zelf doet of laat doen.

 

Gerald

Keuken of apparatuur kopen? Wij loodsen je erdoorheen!

Heb je een vraag? Wij willen je graag helpen!
Kies een van de onderstaande mogelijkheden om contact op te nemen met een van onze specialisten.
Wil je langskomen in een van onze filialen? Dat kan! Bekijk hier waar onze winkels zijn gevestigd.