• +3
  • Ross
  • Joep
  • Barry
  • Janneke
  • Ruud
  • Jaleel
  • Juan

Hoe lang gaat een keuken mee?

Hoe lang gaat een keuken mee?

Een keuken van goede kwaliteit gaat bij normaal gebruik een 15 tot 20 jaar mee. Een van de redenen waarom mensen hun keuken willen vervangen voor een nieuw, modern keukenontwerp, is omdat de huidige keuken gedateerd is. Ook kan het kapot gaan van bepaalde keukenonderdelen een reden zijn om je keuken te vervangen. Hierbij kun je denken aan een gebroken scharnier, het loskomen van het keukenblok of één of meerdere lades gaan niet goed meer open of dicht. 

Repareren of een nieuwe keuken?

Als je de fronten van je keukendeur niet mooi vindt maar de keukenkasten zijn nog in goede staat, kun je deze vervangen voor nieuwe keukendeuren of nieuwe ladeblokken in plaats van de keuken te vervangen. 

Is een van de keukenscharnieren van de keukenkast is losgeraakt? Dan kan dit worden verholpen met een scharnierreparatieplaat. Dit kan gebeuren wanneer het scharnier te strak in de keukenkast is aangedraaid en de schroef heeft gewerkt als een boor in plaats van als een schroef. Als je dit probleem hebt, raden we je aan om de twee schroeven waarmee het scharnier aan het keukenblok is bevestigd te vervangen door langere en dikkere schroeven voordat je een scharnierreparatieset aanschaft. 

Is je werkblad defect of beschadigd en is de rest van je keuken nog onbeschadigd dan kun je er ook voor kiezen om enkel het werkblad te vervangen.

Keuken repareren

Nieuwe keuken

Het repareren van je keuken kan aardig oplopen qua kosten. Weeg voor jezelf af of het nog het geld waard is om te repareren of dat je beter kunt investeren in een nieuwe keuken die weer 15 tot 20 jaar meegaat. Bekijk ons assortiment keukens van topkwaliteit in diverse stijlen, uitvoeringen en prijsklassen in één van onze filialen of op de keukenpagina. Wil je advies van een van onze keukenadviseurs? Maak een afspraak bij een filiaal bij jou in de buurt.

Nieuwe keuken
Gerald

Keuken of apparatuur kopen? Wij loodsen je erdoorheen!

Heb je een vraag? Wij willen je graag helpen!
Kies een van de onderstaande mogelijkheden om contact op te nemen met een van onze specialisten.
Wil je langskomen in een van onze filialen? Dat kan! Bekijk hier waar onze winkels zijn gevestigd.