• +3
  • Ross
  • Joep
  • Barry
  • Janneke
  • Ruud
  • Jaleel
  • Juan

Hoe maak je een wasmachine schoon?

Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar ook een wasmachine moet schoongemaakt worden. Wij adviseren - bij een gemiddeld gebruik van 4 wassen per week - de wasmachine één keer per maand schoon te maken. We snappen dat iedereen het druk heeft en er niet op zit te wachten om ook nog eens de wasmachine schoon te maken. Maar hoe schoner de wasmachine zelf is, hoe schoner jouw was er weer uitkomt. Daarnaast verlengt regelmatig schoonmaken de levensduur van de wasmachine. Dus het loont wel om hier wat tijd voor vrij te maken. Richt je met het schoonmaken van de wasmachine op het ontkalken, verwijderen van vetluis, en reinigen van het zeepbakje.

Wasmachine ontkalken
De wasmachine ontkalken neemt gelukkig niet veel tijd in beslag. Giet een flinke scheut natuurazijn of een halve kop soda in de lege wasmachine en laat deze draaien op 90 graden. De hoge temperatuur in combinatie met het schoonmaakmiddel lossen het kalk op. Een bijkomend voordeel is dat ook vet en vuil wordt opgelost waardoor de wasmachine en de was weer lekker ruiken.

Vetluis verwijderen
Vetluis klinkt erger dan het is, het heeft niks te maken de kleine beestjes die jeuk veroorzaken. Vetluis is een combinatie van haren, huidschilfers, vetten en restjes wasmiddel die overblijven na regelmatig wassen op lage temperatuur. Vetluis hoopt zich op in de machine maar ook in manchetrand. Gebruik een oud doekje of keukenpapier om het vetluis van de manchetrand te verwijderen. Vetluis in de machine lost ook op tijdens het ontkalken met natuurazijn. Heb je geen natuurazijn in huis? Geen probleem je kunt ook vaatwastabletten gebruiken om vetluis tegen te gaan. Het anti-vetmiddel van de tabletten helpt ook tegen het vet.

Zeepbakje reinigen
Haal het zeepbakje uit de wasmachine en maak deze met de hand schoon met wat wasmiddel. Ook is het mogelijk om hem mee te laten draaien in de vaatwasmachine. Maak vervolgens de ruimte schoon waar het laadje inzit, ook hier kunnen zeepresten inzitten.

Gerald

Keuken of apparatuur kopen? Wij loodsen je erdoorheen!

Heb je een vraag? Wij willen je graag helpen!
Kies een van de onderstaande mogelijkheden om contact op te nemen met een van onze specialisten.
Wil je langskomen in een van onze filialen? Dat kan! Bekijk hier waar onze winkels zijn gevestigd.