• +4
  • Ross
  • Barry
  • Janneke
  • Lino
  • Ruud

Hoeveel water verbruikt een vaatwasser?

Vaatwassers worden steeds zuiniger. Een gemiddelde vaatwasser verbruikt tegenwoordig 13 liter water per vaatwasbeurt. Zeer zuinige apparaten en programma’s redden het met 9 liter water. Verslinders en voornamelijk oude vaatwassers hebben 20 liter water per keer nodig. Er wordt optimaal gebruik gemaakt van het water als de vaatwasser economisch wordt ingeruimd en alleen draait als hij vol is. Wat veel mensen niet weten is dat vaat voorspoelen vaak niet hoeft. Als vaat erg aangekoekt is, kun je deze het beste schoonschrapen voordat je het in de machine zet.

Assortiment vaatwassers

Hoeveel water verbruikt een vaatwasser per jaar?

De hoeveelheid water die wordt verbruikt verschilt per gezinsgrootte, het aantal wasbeurten en de vaatwasser. Gemiddeld verbruikt een vaatwasser 10 liter water per afwasbeurt. Dit is ongeveer net zoveel als wanneer je met de hand afwast. 

Welke vaatwasser verbruikt het minste water?

Waarschijnlijk tegen alle verwachtingen in zijn de meest zuinige vaatwassers standaard vaatwassers. Mits de machine alleen wordt aangezet als deze vol zit. Veel vaatwassers beschikken tegenwoordig over een eco-programma. Met zo’n programma kun je veel water besparen zonder in te leveren op kwaliteit. Is je vaatwasser 13 jaar of ouder? Dan kun je deze het beste vervangen. Dit is direct beter voor het milieu en op de langere termijn ook beter voor je portemonnee.

Staat jouw vraag hier niet tussen?

Heb je andere vragen over het waterverbruik van jouw vaatwasser? Of wil je weten welke vaatwassers het zuinigst zijn? Kijk dan op keukenloods.nl of neem gerust contact met ons op via WhatsApp, e-mail of telefoon.

Neem contact met ons op
Gerald

Keuken of apparatuur kopen? Wij loodsen je erdoorheen!

Heb je een vraag? Wij willen je graag helpen!
Kies een van de onderstaande mogelijkheden om contact op te nemen met een van onze specialisten.
Wil je langskomen in een van onze filialen? Dat kan! Bekijk hier waar onze winkels zijn gevestigd.