• +3
  • Ross
  • Joep
  • Barry
  • Janneke
  • Ruud
  • Jaleel
  • Juan

Wat is het energieverbruik van de Quooker?

Wat is het energieverbruik van de Quooker?

Een Quooker reservoir verbruikt energie om water te verwarmen tot 110°C en energie om het op deze temperatuur te houden. Gemiddeld gebruikt een gezin van 3 personen ongeveer 10 liter kokend water per dag. Het Quooker reservoir gebruikt hiervoor 423 kWh per jaar om het water te verwarmen en 87,5 kWh om het water op temperatuur te houden. Een totaal energieverbruik van 511 kWh per jaar.

Dagelijks gebruikt het Quooker reservoir slechts 10 watt om 3 of 7 liter water (afhankelijk van het type reservoir) op een temperatuur van 110 °C te houden. Dit komt neer op verbruikskosten van €0,05 per dag.

Bekijk ons assortiment Quookers

Hoe werkt een Quooker reservoir?

Een Quooker reservoir wordt aangesloten op de waterleiding door een inlaatcombinatie. Afhankelijk van het reservoir wordt 3 of 7 liter water verwarmd tot 110°C en op deze temperatuur bewaard. Doordat het reservoir vacuüm geïsoleerd is wordt de lucht zo ijl, dat de warmte nergens naartoe kan. Hierdoor heeft de Quooker slechts 10 watt nodig om het water op deze temperatuur te bewaren. Wanneer je kokend water tapt wordt het water middels een HiTAC®-waterfilter (High Temperature Activated Carbon) gezuiverd.

Quooker reservoir

Welk energielabel heeft het Quooker reservoir?

Vanaf september 2015 moeten kleinere elektrische waterverhitters met voorraadvat, die in de keuken worden gebruikt, een energielabel krijgen. Het label dat aan keukenapparaat wordt toegekend hangt af van de energie efficiëntie. Een elektrisch apparaat kan een maximale energie-efficiënte halen van 40%. Deze efficiëntie wordt nog verder verminderd door het stand-by verbruik. In totaal komt de energie-efficiënte voor de Quooker COMBI(+) reservoirs uit op 36%. Hiermee behalen ze energielabel A in de categorie XXS.

Het Quooker PRO3-reservoir levert alleen kokend water waardoor deze geen energielabel nodig heeft. De EU heeft geen richtlijn voor energielabels opgesteld voor kokendwater reservoirs. Het PRO3-reservoir is, net als de COMBI(+) reservoirs, vacuümgeïsoleerd en daardoor net zo zuinig.

Energielabel Quooker
Gerald

Keuken of apparatuur kopen? Wij loodsen je erdoorheen!

Heb je een vraag? Wij willen je graag helpen!
Kies een van de onderstaande mogelijkheden om contact op te nemen met een van onze specialisten.
Wil je langskomen in een van onze filialen? Dat kan! Bekijk hier waar onze winkels zijn gevestigd.