Keukenloods.nl - Inbouwapparatuur en keuken specialist

Kokend water kranen

Kokend water kranen

Je komt na een lange dag thuis en wilt even een snelle pastamaaltijd maken. Je vult de pan met water uit de kokend water kraan en de pasta kan er direct in. Terwijl de pasta kookt, maak je een saus klaar en 10 minuten later zit je heerlijk te eten. Dit is slechts één van de toepassingen van een kokendwaterkraan in jouw keuken. Ook voor het maken van een kopje thee, koken van een eitje of smelten van chocola is dit een uitkomst. Dat dit product in steeds meer Nederlandse keukens te vinden is, is dan ook niet zo gek. Maar met de opkomende populariteit van dit product komen er, naast Quooker, ook steeds meer merken op de markt.

Maar hoe werkt zo'n kraan? Een kokend water systeem bestaat uit een kraan op het aanrecht en tenminste één boiler, onder het werkblad, waarin het gekookte water wordt opgeslagen. Deze boiler is aangesloten op de waterleiding. Wanneer je kokend water uit de kraan tapt vult de boiler zich automatisch aan. Wanneer je een kokendwatersysteem koopt is dit een kraan inclusief boiler.

Dus waar let je op bij de aankoop van dit product? Welke specificaties zijn belangrijk en wat zijn de voordelen per merk? Wij leggen het uit. Weet je na het lezen van deze keuzegids niet welk model en boiler geschikt is voor jouw huishouden? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Bekijk assortiment kokend water kranen

Soorten kokend water kranen

Quooker

Misschien wel het meest bekende merk, en tevens de bedenker van de kokend water kranen, is Quooker. Het Nederlandse merk is in 1970 begonnen in een Rotterdamse kelder en produceert op dit moment 110.000 Quookers per jaar. Met vestigingen in Nederland, België, Denemarken, Duitsland, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Arabische Emiraten, Zweden en Zwitserland staan ze op het punt ook de rest van de wereld te veroveren. Quooker richt zich op het ontwikkelen van verantwoord, energiezuinig en een kwalitatief hoogstaand product. Met 250 man in Ridderkerk wordt er elke dag gewerkt aan nieuwe ideeën om de producten nog energiezuiniger en gemakkelijker in gebruik te maken.

Assortiment Quooker kokend water kranen Meer informatie
Quooker

GROHE Red

GROHE is uitgegroeid tot de grootste marktleider in de internationale sanitaire branche en is te vinden in meer dan 130 landen wereldwijd. Met de kernwaarden kwaliteit, technologie, duurzaamheid en design zijn ze ook de markt betreden van de kokend water kranen. Het resultaat is de GROHE Red. Deze kraan combineert vorm en functie en is verkrijgbaar in drie verschillende uitlopen.  

Ontdek GROHE Red

Assortiment GROHE kokend water kranen
GROHE Red

Franke

In 1911 is Hermann Franke een metaalbedrijfje begonnen in het Zwitserse Aarburg. Daarmee is het bedrijf Franke geboren dat vandaag de dag meer dan 70 bedrijven wereldwijd heeft verdeeld over 40 landen met 10.500 werknemers. Franke gelooft dat iedere keuken net zo uniek moet zijn als de consument die er in kookt. Met deze gedachte zijn ze elke dag bezig met het innoveren van hun producten en diensten. Franke kokend water kranen onderscheiden zich door de perfecte balans tussen gemak, functionaliteit en design.

Assortiment Franke kokend water kranen
Franke

Selsiuz

Bij het ontwerp van de Selsiuz kokend water kranen staat gemak voorop. Uiteraard zijn hierbij de pijlers design en veiligheid ook niet vergeten. De 3-in-1 kraan komt je misschien wel bekend voor. De kokendwaterkranen zijn bekend van tv en voorbij gekomen in Heel Holland Bakt, Kook mee met Max en House Rules. Selsiuz is verkrijgbaar in de kleuren chroom, inox, koper, goud en gun metal. 

Assortiment Selsiuz kokend water kranen
Selsiuz

Belangrijke informatie

  • Kokend water kranen zijn voorzien van veiligheidsvoorzieningen waardoor ze kindvriendelijk zijn
  • De boiler hoeft bij gebruik niet aan- en uit gezet te worden

Hoeveel energie verbruikt een kokend water kraan?

Kokend water kranen kunnen direct kokend water leveren door het water in de boiler op constante temperatuur te bewaren. Hierdoor vragen veel mensen zich af of een kokend water kraan niet erg veel stroom verbruikt. De EU heeft geen energielabel richtlijn opgesteld voor kokend water reservoirs, hierdoor beschikken veel kokend water kranen niet over een label en kunnen we deze niet vergelijken.

Daarom kijken we in dit geval naar het stand-by verbruik van de kokend waterkranen. Deze verschillen erg per merk. Quooker reservoirs beschikken bijvoorbeeld over hoog-vacuümisolatie. Dit zorgt ervoor dat het stand-by verbruik slechts 10 W is en 5 eurocent per dag kost. De overige kokend water kranen verbruiken tussen de 15 en 28 watt in Stand-by. Hieronder hebben een overzicht gemaakt van de boiler types met hun inhoud, vermogen en stand-by verbruik.

 

 

Quooker

Quooker

Quooker

Grohe

Grohe

Selsiuz

Franke

Franke

Boiler type

PRO3-VAC

Combi

Combi+

Red M-size

Red L-size

Boiler

Boiler

Boiler

Inhoud

3 liter

7 liter

7 liter

3 liter

5,5 liter

5 liter

5 liter

10 liter

Stand-by verbruik

10 W

10 W

10 W

15 W

15 W

16 W

25 W

28 W

Hoe veilig is een kokend water kraan?

Wanneer je werkt met kokend water is het goed oppassen. Zeker in de buurt van kinderen is het goed opletten, jaarlijks gebeuren er honderden ongelukken met kokend water. Ook daarom is een veel gestelde vraag: is de kokend water kraan wel veilig? Elke kokend water kraan is voorzien van veiligheidsmaatregelen waardoor deze juist erg veilig in gebruik is. Eén veiligheidsmaatrel die voor elke kokend kraan geldt, is dat ze vast staan in het keukenblad. In tegenstelling tot de waterkoker kan de kokend water kraan niet omvallen.

De Quooker beschikt daarnaast over een kindveilige bedieningsknop. Deze moet je twee keer indrukken en vervolgens draaien voordat er kokend water uit de kraan stroomt. Mocht je toch per ongeluk je handen onder kraan houden dan zul je, je handen hebben teruggetrokken voordat je ze echt verbrand. Dit komt door de niet-massieve kokend water straal. Dit houdt in dat het water in kleine druppeltjes uit de kraan komt en niet in één massieve straal. Ten slotte is de uitloop van de kraan goed geïsoleerd. Na het gebruik van de Quooker is deze dus niet heet.

De GROHE kokend water kranen beschikken over een LED-push-knop voor de activering van kinderbeveiliging. Wanneer je gedurende één seconde op het slotje drukt wordt de kinderbeveiliging gedeactiveerd en licht de buitenste LED ring rood op. Nu kun je op het GROHE Red icoontje om kokend heet water te krijgen. Wanneer je je vinger loslaat, stopt het water direct met stromen. Gebruik je de GROHE Red-functie gedurende 5 minuten niet? Dan wordt de kinderbeveiliging automatisch geactiveerd. Ook is er geen gevaar van een spetterende kraan: de GROHE Red heeft een gepatenteerde mousseur. Deze zorgt ervoor dat het kokend heet water rustig en recht naar beneden stroomt zonder te spetteren.

Ook bij het ontwerp van de Selsiuz kraan heeft veiligheid vooropgestaan. De Selsiuz kokend water kraan wordt bediend door een kind veilige druk-en-draaibeweging. De uitloop van de kraan wordt dankzij de dubbelwandig uitloop ook niet heet en de waterstraal spettert niet. 

Wat is de beste kokend water kraan?

Zie je door de bomen het bos niet meer? Dat kunnen we heel goed begrijpen. Om je verder te helpen hebben we hieronder een overzicht gemaakt van de boiler specificaties van enkele topmerken. Zo kun je ze eenvoudig vergelijken en kijken welke type het beste past in jouw huishouden.

 

 

Quooker

Quooker

Quooker

Grohe

Grohe

Selsiuz

Selsiuz

Selsiuz

Franke

Franke

Boiler type

PRO3-VAC

Combi

Combi+

Red M-size

Red L-size

Single

Combi

Combi Extra

Boiler

Boiler

Inhoud (liter)

3

7

7

3

5,5

5

5

5

5

10

Wateraansluiting

Warm en koud

Koud

Warm en koud

Koud, warm optioneel

Koud, warm optioneel

Koud

Warm en koud

Warm en koud

Koud

Koud

Kokend water

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Warm water

Nee

Ja

Ja

Ja

Ja

Nee

Ja

Ja

Ja

Ja

Onbeperkt warm water

Nee

Nee

Ja

Ja (bij warm water aansluiting)

Ja (bij warm water aansluiting)

Nee

Nee

Ja

Ja

Ja

Opwarmtijd  (min)

10

20

20

20

20

18

18

18

23

35

Vermogen

1600 W

2200 W

2200 W

2100 W

2100 W

 2200 W

 2200 W

 2200 W

1500 W

2200 W

Stand-by verbruik

10 W

10 W

10 W

15 W

15 W

16 W

16 W

16 W

25 W

28 W

Afmeting boiler (cm)

42 x 15

47 x 20

47 x 20

33,6 x 21

49,1x21

39,8 x 22,5

39,8 x 22,5

39,8 x 22,5

14,5 x 52,2 x 20,0

45,2 x 30,0 x 28,5

Fabrieksgarantie

2 jaar

2 jaar

2 jaar

2 jaar

2 jaar

2 jaar

2 jaar

2 jaar

2 jaar

2 jaar

Extra garantie bij registratie dealer

-

-

-

1 jaar

1 jaar

1 jaar

1 jaar

1 jaar

3 jaar op extra onderdelen

3 jaar op extra onderdelen

 

Quooker Cube

Bij het Quooker kantoor in Ridderkerk wordt er dagelijks met 250 man gewerkt aan nieuwe ideeën en innovaties. De nieuwste ontwikkeling is de Quooker CUBE. Met deze nieuwe kraan krijg je naast warm, koud en kokend water ook gefilterd water en koel bruisend water. De CUBE komt in het keukenkastje naast het reservoir te staan. Lees alles over de Quooker CUBE in  in onze blog.

Quooker FLEX

Quooker heeft naast de standaard kranen ook de Quooker FLEX in het assortiment. Deze beschikken over een flexibele uittrekslang die uit de uitloop van de kraan komt. Ideaal voor het wassen /vullen van materialen die niet in wasbak passen.

Gerald

Bereikbaar voor al je vragen

Heb je een vraag? Wij willen je graag helpen!
Kies een van de onderstaande mogelijkheden om contact op te nemen met een van onze specialisten.
Wil je langskomen in een van onze filialen? Dat kan! Bekijk hier waar onze winkels zijn gevestigd.