Keukenloods.nl - Inbouwapparatuur en keuken specialist

  • Ruud
  • Thomas

Landelijke keukens

Vaak heb je al een stijl in gedachten voor de nieuwe keuken, bijvoorbeeld een landelijke keuken. De landelijke keuken is dan ook een van de stijlen voor keukens. Een landelijke keuken staat synoniem voor nostalgie en gezelligheid. Maar waar is een landelijke keuken nu eigenlijk aan te herkennen? Wat betekent dat ‘landelijk’?

Wat is een landelijke keuken?

‘Landelijk’ is een verzamelnaam voor de stijl die een link heeft met vroeger en staat voor nostalgie, zoals we ons voorstellen dat een keuken er op een mooie boerderij uitziet. De keuken in zijn geheel biedt een sfeer van modern comfort met een knipoog naar vroeger. Veel gebruikte materialen zijn hout, steen, porselein en gietijzer; dat zijn de materialen die we associëren met een boerenkeuken. Vaak is het gasfornuis in oude stijl en de achterwand van de keuken en de muur zijn veelal bekleed met bijpassende tegels, om het geheel compleet te maken. Maar er zijn ook landelijke keukens die een wat meer moderne stijl hebben. Algemene kenmerken van een landelijke keuken zijn;

  • Gebruik van lichte kleuren zoals hout, beige en wit;
  • De fronten hebben veelal een reliëf;
  • Een modern fornuis maar met landelijke uitstraling;
  • Gebruik van natuurlijke materialen; hout, koper, gietijzer, natuursteen en porselein.

Nostalgisch maar toch van nu

Toch zijn deze keukens alles behalve ouderwets; er wordt uiteraard gebruik gemaakt van de modernste materialen en apparatuur. Vooral grote, open keukens lenen zich voor een landelijke inrichting; er is dan ruimte voor een groot fornuis, een robuuste eettafel, een grote spoelbak en eventueel een kookeiland. Toch kan ook een kleinere keuken heel goed een landelijk sfeertje hebben, door bijvoorbeeld gebruik te maken van lichtgekleurde materialen zoals hout en graniet en details zoals porseleinen deurknoppen.

Landelijke keuken

Keukenapparatuur

Ook een landelijke keuken beschikt vandaag de dag over het modernste keukenapparatuur; combimagnetrons, kookplaten en afzuigkappen of de nieuwste koel-vriescombinaties, het kan allemaal. De landelijke sfeer komt terug in de keukenkastjes, de gebruikte kleuren en details. Daarnaast kunnen ook andere factoren zorgen voor het speciale sfeertje, zoals een schouw boven het gasfornuis, of een ombouw om een raampartij. Voor apparatuur wordt dan veelal gekozen voor vrij strakke, tijdloze inbouwmodellen.

Keukenapparatuur landelijke keuken

Jarenlang kookplezier en gezelligheid

Met de keuze voor een landelijke keuken kiest je voor gezelligheid en nostalgie. Dit soort keukens vormt vaak het warme hart van de huishouding; er wordt niet alleen gekookt maar ook samen gegeten, spelletjes gedaan en huiswerk gemaakt. Bij Keukenloods hebben we talloze verschillende modellen landelijke keukens; de echte klassiekers, maar ook de wat moderner uitgevoerde exemplaren. Stuk voor stuk mooie, kwalitatieve en stijlvolle keukens waar je jarenlang kookplezier en gezellig samenzijn in kunt beleven.

Landelijke keukeninrichting