• Ross
  • Janneke
  • Ruud
Herfst deals! Tijdelijk heel veel korting op (inbouw)apparatuur!

Boretti - stoomoven

Menig kookliefhebber wil het liefst Boretti keukenapparatuur in huis halen en daarom mag een stoomoven van Italiaans design ook niet ontbreken in jouw keuken. Het merk staat bekend om haar solide bouw en tijdloze styling waardoor het past in iedere keuken. Je hebt de keuze uit een aantal stoomovens die jouw keuken compleet maken. Lees meer over Boretti keukenapparatuur. Lees verder

Let op: Ovens met een aansluitwaarde van meer dan 3,6 kW worden vaak geleverd zonder aansluitsnoer en stekker (perilex stekker).


Vergelijk
Stoomoven
Leverbaar
Op bestelling
  • Hoogte: 45 cm
  • Kleur: antraciet
  • Soort bedieningselementen: draaiknoppen en touch control
1.899,-
Adviesprijs: 2.299,-
Vergelijk
MLBS45ZW BORETTI Stoomoven
Stoomoven
Leverbaar
Op bestelling
  • Hoogte: 45 cm
  • Kleur: zwart
  • Soort bedieningselementen: draaiknoppen en touch control
1.745,-
Adviesprijs: 2.299,-
Sline+Aline (stoom)ovens
Sline+Aline (stoom)ovens

Siemens stoomoven
Smeg stoomoven
Miele stoomoven
AEG stoomoven
Bosch stoomoven
ATAG stoomoven
Stoomoven

Stoomoven

Stomen in een stoomoven is een natuurlijke en gezonde manier om verschillende voedingsmiddelen te bereiden. Het grote voordeel van een stoomoven is dat er geen vet nodig is om eten te bereiden en belangrijke vitamines en mineralen blijven veel beter bewaard. Ook behouden veel groentes hun vorm en kleur na het stomen, zelfs na 30 minuten. Je kunt zowel diepvries als verse producten bereiden in de stoomoven. De stoomoven word steeds populairder in de keuken. Naast de standaard stoomoven zijn er ook hogedruk stoomovens verkrijgbaar. Deze stoomovens werken ongeveer hetzelfde als een snelkookpan. Het voordeel van deze techniek is dat de kooktijden aanzienlijk kunnen worden ingekort.

De bekendste stoomovens zijn van Miele en Siemens. Een Miele stoomoven is volledig afgestemd op jouw wensen en is verkrijgbaar in verschillende afmetingen voor iedere keuken. Een Siemens stoomoven is net als die van Miele beschikbaar in verschillende maten en is voorzien van verschillende functies zoals de coolGlass en de softMove. De coolGlass functie zorgt ervoor dat de oven aan de buitenkant niet heet wordt. De softMove functie zorgt voor het zacht openen en sluiten van de ovendeur.

Stoomoven

Bediening & veiligheid stoomoven

De stoomoven is zowel verkrijgbaar met knoppen als touch-bediening, vaak is er ook een combinatie van deze twee. Koken met stoom zonder druk is heel veilig en sommige stoomovens beschikken ook over een systeem die het stoom afvoert na het stomen, zodat er alleen nog maar stoom van het gerecht komt wanneer je de deur opent.

Belangrijke info voor jouw stoomoven

-Houd de oven uit de buurt van spullen die kunnen beschadigen door de warmte.
-Veel moderne ovens hebben een eigen elektriciteitsgroep nodig.
-Houd kinderen uit de buurt van de oven.
-Vermijd het schoonmaken met schuursponsjes en agressieve schoonmaakmiddelen, dat doet de binnenkant van de oven nooit goed.