Keukenloods.nl - Inbouwapparatuur en keuken specialist

Stoomoven

Met de nieuwe generatie stoomovens is het mogelijk om allerlei gerechten te ontdooien, koken, sudderen, bakken en braden. Stoom ontstaat als het water het kookpunt, in dit geval hoger dan honderd graden Celsius, heeft bereikt. Stomen is een bijzondere zachte en snelle bereidingsmethode voor groenten, vlees en vis. Dit komt door de optimale warmteoverdracht. De kans op aanbranden is klein omdat het gerecht helemaal wordt omringd door stoom. Lees verder

Let op: Ovens met een aansluitwaarde van meer dan 3,6 kW worden vaak geleverd zonder aansluitsnoer en stekker (perilex stekker).

Vink aan om te vergelijken
Stoomoven
Op voorraad
Folderprijs:
1.569,-
Bel of mail ons voor een speciale aanbieding!
0226-355340
BEKIJK PRODUCT
Vink aan om te vergelijken
Same Day DeliveryHSG636BS1 BOSCH Stoomoven
Vink aan om te vergelijken
Same Day DeliveryCSG856NS1 BOSCH Stoomoven
Stoomoven
8 (1 review)
Op voorraad
Folderprijs:
1.799,-
Bel of mail ons voor een speciale aanbieding!
0226-355340
BEKIJK PRODUCT

Vink aan om te vergelijken
2e KansLoodsBPSN45AN BORETTI Stoomoven
Vink aan om te vergelijken
2e KansLoodsKS8454801B AEG Stoomoven

Nu ook GRATIS bezorging op zaterdag!
Vink aan om te vergelijken
2e KansLoodsDGM6401CLST MIELE Stoomoven
Vink aan om te vergelijken
2e KansLoodsBSP221100 GAGGENAU Stoomoven
Stoomoven
Op voorraad
Folderprijs:
2.599,-
Bel of mail ons voor een speciale aanbieding!
0226-355340
BEKIJK PRODUCT
Vink aan om te vergelijken
2e KansLoodsBSK882220M AEG Stoomoven
Stoomoven
Op voorraad
Folderprijs:
2.199,-
Bel of mail ons voor een speciale aanbieding!
0226-355340
BEKIJK PRODUCT

Vink aan om te vergelijken
2e KansLoodsBS454110 GAGGENAU Stoomoven
Stoomoven
Op voorraad
Folderprijs:
3.849,-
Bel of mail ons voor een speciale aanbieding!
0226-355340
BEKIJK PRODUCT
Vink aan om te vergelijken
2e KansLoodsB58VT68N0 NEFF Stoomoven
Stoomoven
10 (1 review)
Op voorraad
Folderprijs:
2.369,-
Bel of mail ons voor een speciale aanbieding!
0226-355340
BEKIJK PRODUCT
Vink aan om te vergelijken
2e KansLoodsB48FT68N1 NEFF Stoomoven
Stoomoven
Op voorraad
Folderprijs:
2.779,-
Bel of mail ons voor een speciale aanbieding!
0226-355340
BEKIJK PRODUCT

Bereikbaar van 08:00 t/m 22:00 uur
Vink aan om te vergelijken
2e KansLoodsSF4120VCN SMEG Stoomoven
Stoomoven
Op voorraad
Vink aan om te vergelijken
2e KansLoodsKS8404001M AEG Stoomoven
Vink aan om te vergelijken
2e KansLoodsECTM81451PT BAUKNECHT Stoomoven

Vink aan om te vergelijken
SF4920VCN1 SMEG Stoomoven
Vink aan om te vergelijken
SF4390VCX1 SMEG Stoomoven
Vink aan om te vergelijken
BPSN45ZWGL BORETTI Stoomoven

stoomoven

Stoomoven (inbouw)

Stomen in een stoomoven is een natuurlijke en gezonde manier om verschillende voedingsmiddelen te bereiden. Het grote voordeel van een stoomoven is dat er geen vet nodig is om eten te bereiden en belangrijke vitamines en mineralen blijven veel beter bewaard. Ook behouden veel groentes hun vorm en kleur na het stomen, zelfs na 30 minuten. Je kunt zowel diepvries als verse producten bereiden in de stoomoven. De stoomoven word steeds populairder in de keuken.
Naast de standaard stoomoven zijn er ook hogedruk stoomovens verkrijgbaar. Deze stoomovens werken ongeveer hetzelfde als een snelkookpan. Het voordeel van deze techniek is dat de kooktijden aanzienlijk kunnen worden ingekort.

Bediening & veiligheid stoomoven (inbouw)

De stoomoven is zowel verkrijgbaar met knoppen als touch-bediening, vaak is er ook een combinatie van deze twee. Koken met stoom zonder druk is heel veilig en sommige stoomovens beschikken ook over een systeem die het stoom afvoert na het stomen, zodat er alleen nog maar stoom van het gerecht komt wanneer je de deur opent.

Belangrijke info voor jouw stoomoven (inbouw)

  • Houd de oven uit de buurt van spullen die kunnen beschadigen door de warmte.
  • Veel moderne ovens hebben een eigen elektriciteitsgroep nodig.
  • Houd kinderen uit de buurt van de oven.
  • Vermijd het schoonmaken met schuursponsjes en agressieve schoonmaakmiddelen, dat doet de binnenkant van de oven nooit goed.