• +3
  • Ross
  • Joep
  • Barry
  • Janneke
  • Ruud
  • Jaleel
  • Juan

Boretti Contact

Abberdaan 114
1046 AA
Amsterdam

Ontdek Boretti

Heb jij, net zoals zoveel Nederlanders, ook een grote passie voor de Italiaanse keuken? Geniet jij graag van een heerlijke kop Italiaanse koffie en zou je wel iedere dag pasta kunnen eten? De Italianen worden met een voorliefde voor ¨eten in stijl¨ geboren maar ook jij, als Nederlander, kan het hele Italiaanse eten, op een eenvoudige manier in huis halen! Bij het merk Boretti, dat al jarenlang een begrip is in de culinaire wereld, vind je een zeer uitgebreid assortiment aan Italiaanse keukenapparatuur van topkwaliteit terug.

 
Logo boretti

Oorsprong

In 1995 werd het bedrijf Boretti opgericht in Italië met als doel hoogwaardige Italiaanse keukenapparatuur aan te bieden in verschillende landen. Aanvankelijk produceerde Boretti enkel fornuizen maar dankzij het enorme succes van de verkoop, werd hun assortiment al snel aangevuld met indoor - en outdoor keukenapparatuur. Inmiddels produceert Boretti ook ovens, afzuigkappen en kleine huishoudtoestellen zoals ijs - en koffiemachines. Dankzij hun unieke design en hun topkwaliteit aan betaalbare prijzen, is Boretti ondertussen marktleider in stijlvolle, gebruiksvriendelijke keukenapparatuur.

Oorsprong
Boretti fornuizen

Boretti fornuizen

Een van de meest populaire producten uit het assortiment van Boretti is het fornuis, gekenmerkt door uitzonderlijke kwaliteit en gebruiksvoordelen. Met Boretti’s jarenlange ervaring hebben ze een reeks ovens gecreëerd die zelfs de onervaren kok kan laten schitteren in de keuken. Technieken als Slow Cooking, pizza bakken aan zeer hoge temperatuur en multi-stomen werden uit de professionele keuken gehaald en vertaald naar de particulieren keuken. Met het grootst denkbare assortiment Boretti fornuizen is er altijd één die past bij jouw kookwensen.

Wat zijn de voordelen van een Boretti inductie fornuis?

Gemakkelijk in onderhoud:  Koken op een inductiefornuis betekent koken op de platen die je nodig hebt zonder daarbij andere platen te vervuilen. De omliggende kookplaten worden niet verhit en daardoor is het onwaarschijnlijk dat etensresten aan zullen koeken op je fornuis. De Boretti inductie fornuizen zijn vlak en daardoor heel eenvoudig schoon te maken. Je gaat er een keer met een keukendoek overheen en de plaat is weer schoon en klaar om opnieuw gebruikt te worden.

Veilig koken: Een inductieplaat heeft de eigenschap vrijwel direct na gebruik af te koelen. Dit zorgt ervoor dat je je handen of andere delen van het lichaam niet kunt verbranden. Een extra Boretti beveiliging is de "koele ovendeur" met driedubbel glas. Op deze manier vermijd je dat er iemand tegen een hete oven aanloopt, dit is vooral handig voor gezinnen met kinderen.

Diverse programma´s: Een ander groot voordeel van koken op een Boretti inductie fornuis, is de instelbaarheid van verschillende programma's. Je kan je vlees bijvoorbeeld op sudderstand laten staan wanneer je even weggeroepen wordt. Wanneer je terug bent, schakel je simpelweg terug over naar de braadstand en klaar is kees! Komt je visite iets later aan dan verwacht maar heb jij het diner al klaar? Maak dan gebruik van de "automatisch warmhoudstand" waarmee vele van de Boretti inductie fornuizen uitgerust zijn.

Kortere kooktijd: Wanneer een inductiekookplaat en een inductie pan in contact komen, resulteert dat in onmiddellijke verhitting. Hierdoor kan je sneller koken op een inductiefornuis ten opzichte van andere fornuizen.

Energiebesparend: Van zodra een pan of een kookpot van een inductiefornuis afgehaald wordt, koelt het fornuis af. Hierdoor gaat er geen onnodige energie verloren en betaal je dus niet extra op je energiefactuur. Mooi meegenomen toch?

Belangrijk om te weten wanneer je eraan denkt om een inductiefornuis aan te schaffen, is dat je er rekening mee dient te houden dat je nieuwe pannen en kookplaten zal moeten kopen. Inductiekookplaten functioneren enkel met inductie pannen.

Op zoek naar een betaalbaar Boretti inductie fornuis? Ga dan voor een model uit de "Toscan" of uit de "Milano" collectie. Heb jij meer bestedingsruimte? Dan kan je gaan voor een model uit de collectie "Principale" of uit het "Majestic" assortiment.

Wat zijn de voordelen van een Boretti gasfornuis?

Betaalbaar in gebruik: Koken op gas is aangenaam voor je portefeuille, gas heeft immers een heel hoog rendement.

Geen speciale kookpotten nodig: Alle n pannen zijn geschikt voor de Boretti gasfornuizen. Het is dus niet nodig om nieuw kookmateriaal aan te schaffen.

Beschikbaar in alle groottes en met alle opties: Boretti heeft een enorm assortiment gasfornuizen. Sommige zijn voorzien van vier kookpitten terwijl andere tot wel zes kookpitten hebben. Heb jij niet voldoende plaats in je keukenkasten? Ga dan voor een fornuis uitgerust met opbergruimte voor kookaccessoires. Boretti biedt meerdere gasfornuizen aan met dubbele ovens. Dit is erg handig wanneer je meerdere gerechten tegelijkertijd moet bereiden, denk maar aan de feestdagen bijvoorbeeld. Maak jij dikwijls gevogelte klaar? Verschillende van de Boretti gasfornuizen beschikken over een speciale draaispit hiervoor. Ook zijn er aan hun gasfornuizen extra schoonmaakvoordelen toegevoegd. Zo zijn er modellen die speciale poedercoat vangschalen hebben en speciale ovenwanden die makkelijk te reinigen zijn. Boretti's gasfornuizen zijn ook allemaal voorzien van een handdoekdrager zodat je niet constant van je fornuis weg moet voor je handen af te drogen tijdens het koken. Zoek een fornuis uit dat beantwoordt aan al jouw persoonlijke wensen en bestel het in de door jou gewenste kleur!

Makkelijk te bedienen: Een keer op een knopje drukken en voilà, je kan beginnen met koken. De Boretti fornuizen staan bekend om hun praktische werking.

Goed te doseren vuur: Een gasvuur is makkelijk te controleren. Je kunt op elk moment zien hoe hoog je vuur precies staat en met een gasfornuis kan je binnen een mum van tijd enorm hoge temperaturen bereiken

Bij Boretti vind je een uitvoerige, moderne collectie aan gasfornuizen terug, in verschillende prijsklassen. Modellen uit de "Boretti Veneto" en uit de "Boretti Toscana" collectie vind je in de lagere prijsklasse terug terwijl de fornuizen uit het "Boretti Principale" assortiment voor iets grotere budgetten, vanaf ongeveer € 3.000, bestemd zijn.

 

Boretti afzuigkappen

Afzuigkappen, door sommigen beter bekend als dampkappen, zorgen ervoor dat kookgeuren afgevoerd worden. De Boretti afzuigkappen worden gekenmerkt door de volgende eigenschappen:

Stille afvoer: Diverse modellen van de Boretti afzuigkappen zijn voorzien van geluidsarme motoren zodat jij heerlijk harmonieus kunt koken.

Milieuvriendelijk: Het merendeel van de Boretti afzuigkappen zijn uitgerust met een koolstoffilter. Dit betekent dat de vrijgekomen dampen hergebruikt worden door middel van recirculatie. Een koolstoffilter zorgt ervoor dat de dampen afkomstig van je fornuis direct na het afzuigen geneutraliseerd worden en dat de zuivere lucht opnieuw terug in de keuken geblazen wordt. Op deze manier wordt er geen onnodige energie verspild.

Aangename geurtjes in de keuken: Naast het groene voordeel dat verbonden is aan het proces van de recirculatie, heb jij hier als kok zelf ook baat bij. Het neutraliseren van de vrijgekomen dampen, voorkomt ongewenste geurhinder waardoor jij lekker comfortabel kunt koken.

Beschikbaar in meerdere kleuren: Iedereen wilt graag een afzuigkap in een kleur die bij zijn keukenapparatuur en meubilair past. Bij Boretti vind je uiteraard standaard zwarte afzuigkappen terug maar je kan ook kiezen voor een afzuigkap in marmo of antraciet.

Diverse afmetingen: Iedere keuken heeft een andere grootte. Misschien heb jij dé ideale afzuigkap gezien maar is ze net iets te klein voor jouw keuken? In het Boretti assortiment kan je kiezen uit zes verschillende afmetingen voor jouw dampkap, variërend tussen 60 en 100 cm.

Meerdere vermogensstanden: Het vermogen van een Boretti dampkap is verstelbaar. Wanneer je een kleine maaltijd die snel klaar is kookt, kan je gebruik maken van de laagste vermogensstand terwijl je over kunt schakelen op een hoger vermogen wanneer je het diner klaarmaakt bijvoorbeeld.

Meerdere bedieningsmogelijkheden: Voor diegenen onder ons die graag een klassieke afzuigkap hebben, heeft Boretti diverse modellen die met standaardknoppen werken. Ben jij iets moderner ingesteld? Kies dan voor één van de modellen uitgerust met tiptoetsen, touch control of met een afstandsbediening.

Extra opties: Afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur, kan je gaan voor een Boretti afzuigkap met extra opties. Warmtesensoren, randafzuiging en een automatische naloopstand zijn maar enkele van de vele opties die met een Boretti afzuigkap kunnen komen. Er zijn ook modellen die aanduiden wanneer de filter aan vervanging toe is en je kan zelf kiezen of je liever een afzuigkap met zwart of liever eentje met transparant glas wilt.

Het prijskaartje voor een Boretti afzuigkap ligt tussen € 599 en € 1499, afhankelijk van de grootte, de kleur, de opties, het vermogen...enzovoort.

 

Boretti ovens

Waarschijnlijk bak je af en toe wel eens een cake of eet je bij gelegenheid een stuk gebraden vlees. Wellicht bereid je wel regelmatig een ovenschotel in de winterperiode. Of misschien wil je het Italiaanse eetgebeuren direct naar jouw keuken toe brengen door zelf pizza's te bakken? Om al deze redenen, is een kwalitatieve oven niet meer weg te denken uit een moderne keuken. Boretti biedt talrijke inbouwovens aan die stuk voor stuk perfect in het interieur van een hedendaagse keuken passen. De Boretti ovens zijn heel praktisch en vooral veilig ontworpen. Alle ovens zijn uitgerust met mantelkoeling. Deze koeling zorgt ervoor dat de warme dampen afkomstig uit de oven afgezogen worden terwijl de zijwanden en de deur van de oven koel blijven. Dankzij deze unieke eigenschap, kan je een Boretti oven eender waar in jouw keuken laten inbouwen. Bovendien vind je bij Boretti talloze ovens terug die over voorgeprogrammeerde recepten beschikken. Dit is erg handig voor het bereiden van jouw favoriete gerechten. De prijs voor een Boretti oven schommelt tussen € 650 en € 3000, afhankelijk van de verschillende opties en de grootte.

Boretti ovens

Boretti kookplaten

Boretti biedt zowel gas - als inductiekookplaten aan. De belangrijkste verschillen tussen een gasfornuis en een inductiefornuis, heb je hierboven reeds kunnen lezen.

Een interessante variant op de standaard gaskookplaat is een gas-op-glas kookplaat. Het belangrijkste voordeel van deze kookplaten voor jou als kok, is dat ze een pak onderhoudsvriendelijker zijn dan de klassieke gaskookplaten. De vangschaal van een gas-op-glas kookplaat is verhard glas, net zoals bij een inductiekookplaat. Hiermee komt er een einde aan de tijdrovende, moeizame schoonmaakbeurten en kan je toch volop genieten van al het comfort dat koken op gas biedt!

Alle Boretti kookplaten zijn uitgerust met 4 tot 6 kookzones. Ze zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren en afmetingen en met diverse opties. Zo zijn er tal van kookplaten die beschikken over een speciaal kinderslot bijvoorbeeld. De meeste van de Boretti kookplaten schakelen zichzelf ook automatisch uit wanneer ze niet gebruikt worden ter beveiliging.

De prijzen van de kookplaten liggen tussen € 379 en € 1899.

 

Boretti kookplaten

Boretti bij Keukenloods.nl

Spreekt het jou aan in stijl te koken met betaalbare Italiaanse keukenapparatuur van topkwaliteit? Neem dan snel een kijkje naar ons Boretti assortiment of begeef je naar de dichtstbijzijnde Keukenloods.nl winkel en vind jouw droomkeuken!

Reviews Boretti

Voeg een review toe
Boretti gemiddeld beoordeeld met een 9 schaal (1 t/m 10)
Totaal: 49 reviews

Door: R.Jonker  |  21-06-2022 15:20
6
 6

Enkele maanden geleden bestelden wij een Boretti inductiefornuis. Bij het installeren bemerkten wij dat het afdichtrubber van de oven ontbrak. Van Keukenloods kregen we te horen dat we via een formulier direct contact op moesten nemen met Boretti. Dat hebben we gedaan en we kregen te horen dat het pas rond 15 juni in het magazijn zou zijn en daarna verzonden zou worden. Ik hoorde niets meer van ze, vandaag weer navraag gedaan. Oh, ja, helaas , de verzending heeft vertraging opgelopen, nu komt het 17 juli, nóg een maand later. Wat een belabberde service van Boretti. We hebben een fornuis waar we maanden lang de oven niet van kunnen gebruiken.

Door: Frans  |  05-11-2021 20:24
10
 10

Ik heb nieuwe knoppen besteld voor mijn fornuis. Deze werken perfect. De levering was een week eerder dan verwacht.

Door: WOUDSTRA, E. MEVR  |  23-03-2019 17:03
6
 6

Jammer dat de hogere poten niet standaard bij de Boretti zitten. Half internet staat vol met vervangings / verhogings vragen :-) De achterwand bij het fornuis bevat geen instructie voor het ophangen. Helaas in overleg met Keukenloods en Boretti niet gelukt om een instructie te krijgen of om de MDF ophangplaat los te krijgen van de RVS plaat zelf.

Bekijk alle reviews