• +3
  • Ross
  • Joep
  • Barry
  • Janneke
  • Ruud
  • Jaleel
  • Juan

Welke keukenapparaten?

Welke keukenapparaten?

De aanschaf van een keuken zonder apparatuur kan al aardig aan de prijs zijn. Daarom is het goed om goed na te gaan wat voor soort producten je niet alleen graag wilt, maar ook echt nodig hebt. Dat hangt dus sterk af van je thuissituatie. Woon je bijvoorbeeld op jezelf? Dan heb je niet zo'n grote vaatwasser en koelkast nodig als een gezin van 6 personen. Door dit goed te bepalen kun je bovendien een aardig centje besparen.

Om jou hiermee te helpen, hebben we de populairste productcategorieën op een rijtje gezet.

1. Kookplaat

In de keuken ga je kokkerelen! Daarom is een kookplaat natuurlijk een belangrijke aanschaf. Denk hierbij goed na over het soort kookplaat waar je graag op kookt. Je kunt kiezen uit inductie kookplaten, keramische kookplaten of gaskookplaten. Wil je graag het verschil weten tussen inductie en keramisch? Lees dan onze blog hierover. Houd daarbij ook rekening met het gebruik van gas in de toekomst. Lees hier alles over het koken van de toekomst.

Assortiment kookplaten

kookplaat

2. Afzuigkap

Tegenwoordig zijn er veel verschillende afzuigkappen. Een gave nieuwe manier van afzuigen is de downdraft. Bij deze nieuwe technologie is de afzuigkap weggewerkt in de kookplaat. Door middel van een touchscreen of afstandsbediening, komt de afzuigkap uit het werkblad tevoorschijn. Een andere technologie die ook in de kookplaat geïntegreerd is, is de kookplaat met geïntegreerde afzuiging. Met deze nieuwe technologie worden kookluchtjes razendsnel opgezogen waardoor ze minder snel kunnen ontsnappen. Naast geïntegreerde afzuigsystemen, kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld een opvallende wandschouw afzuigkap, een weggewerkte plafondunit of een mooie eilandschouw afzuigkap voor boven je kookeiland.

Assortiment afzuigkappen
soort apparatuur afzuigkap

3. Koelkasten en vriescombinaties

Je kunt natuurlijk niet zonder een koelkast en vriezer om jouw gezonde etenswaren in te bewaren. Heb je een grote familie met veel boodschappen per week? Kies dan voor een extra grote side-by-side koelkast, oftewel de ‘Amerikaanse koelkast’ met vriesgedeelte. Of kies voor bijvoorbeeld een mooie weggewerkte inbouw koelkast. Wil je meer lezen over koelkasten? Lees dan onze handige keuzegids voor koelkasten.

Assortiment koelkasten en vriezers

soort apparatuur koelkast

4. Oven

Tegenwoordig heb je ovens met veel technologische opties. Ben jij een echte chef-kok? Kies dan voor een luxere oven met functies als stoom en grill. Ben jij geen fan van schoonmaken? Kies dan een oven met de handige pyrolyse functie. Een oven met pyrolyse maakt de binnenzijde van de oven brandschoon door de oven tot wel 500 °C te verhitten. Je hoeft daarna alleen nog maar even de bodem af te nemen met een doekje! Lees alles wat je moet weten over ovens in onze keuzegids.

Assortiment ovens

soort apparatuur oven

5. Vaatwasser

Het vijfde keukenapparaat is natuurlijk niet een vereiste in de keuken. Maar in deze tijd absoluut een favoriet. Niet iedereen staat te springen om dagelijks de afwas met de hand af te wassen. Tegenwoordig zijn er met de technologische ontwikkelingen veel soorten vaatwassers. Zorg dat je de vaatwasser kiest die het best bij jouw leefstijl past. Je kunt kiezen tussen een mooi weggewerkte inbouw vaatwasser of juist een mooie opvallende vrijstaande vaatwasser, net wat past bij jouw keuken.

Assortiment vaatwassers

soort apparatuur vaatwasser

Kiezen tussen handige en slimme keukenapparaten

Als je een keukenapparaat gaat kopen, is het belangrijk dat je alle keuzes goed overweegt. Er zijn er namelijk oneindig veel soorten. Bekijk eerst eens rustig al onze keukenapparatuur merken op onze website. Als je nu een beetje weet wat je wilt, kun je gaan nadenken om te kiezen voor bijvoorbeeld losstaande apparaten of inbouw apparaten. Inbouw apparaten zorgen voor rust in je keuken. Maar een opvallende vrijstaande koelkast geeft weer een hele gave unieke uitstraling. Het is maar net wat je wilt en welke apparatuur bij jou en jouw leven past. 

Kookplaat met afzuiging

Kookplaten met geïntegreerde afzuiging hoort steeds vanzelfsprekender. Met deze technologie heb je een kookplaat en afzuiging in één, waardoor je ruimte bespaart. De bekendste variant is misschien wel die van BORA. De cirkelvormige afzuiging in het midden is de populairste versie, maar BORA heeft ook kookplaten met rechthoekige afzuiging. 

De afgelopen jaren zijn er steeds meer merken bij gekomen die een kookplaat met afzuiging hebben geïntroduceerd. Een aantal hiervan is Miele, Kuppersbusch en Siemens. Deze bieden verschillende opties voor afzuiging. Ook is het mogelijk om een afzuigmodule tussen andere domino-elementen te plaatsen. Hiermee kun je je kookplek helemaal zelf inrichten.

Bekijk alle kookplaten met afzuiging

kookplaat met afzuiging

Multifunctionele kranen

Kranen kunnen tegenwoordig veel meer dan alleen lauw en warm water leveren. Zo worden kokendwaterkranen steeds populairder. Deze varianten zijn heel handig als je vaak kokend water nodig hebt. Met bijvoorbeeld een Quooker kun je namelijk zo pasta aan de kook brengen of een kopje thee zetten. Quooker is niet het enige merk met dit soort kranen. Je kunt ook kiezen uit andere fabrikanten, zoals Franke, Grohe of Selsiuz.

Daarnaast kun je ook kranen kopen die gekoeld water leveren. Ook zijn er nog exemplaren die je voorzien van bruisend en gefilterd water, zoals de Grohe Blue lijn. Deze variant optimaliseert de smaak van het water en filtert kalk weg.

Bekijk alle Quookers Bekijk alle overige kokendwaterkranen Bekijk alle gekoeldwaterkranen

multifunctionele kranen
Gerald

Keuken of apparatuur kopen? Wij loodsen je erdoorheen!

Heb je een vraag? Wij willen je graag helpen!
Kies een van de onderstaande mogelijkheden om contact op te nemen met een van onze specialisten.
Wil je langskomen in een van onze filialen? Dat kan! Bekijk hier waar onze winkels zijn gevestigd.