• +3
  • Ross
  • Joep
  • Barry
  • Janneke
  • Ruud
  • Jaleel
  • Juan

Video's voor het zelf plaatsen van je nieuwe keuken

Video's voor het zelf plaatsen van je nieuwe keuken

Ga je zelf je nieuwe keuken plaatsen, maar weet je nog niet waar je moet beginnen? Om het je iets makkelijker te maken, hebben wij hier een aantal handige montage video's verzameld van bekende keukenmerken Nobilia, Impuls en Häcker. Deze zullen je op verschillende gebieden helpen om jouw keuken in elkaar te zetten.

Hoe monteer je een kookplaat?

Bij elk inbouwapparaat moeten de maten precies kloppen. Zorg er daarom voor dat de nismaat goed afgestemd is op de afmeting van de kookplaat. Is dit allemaal in orde? Plak dan de randen van het werkblad en de kookplaat goed af. Dit voorkomt beschadigingen. Vergeet ook niet om een rubberen rand aan te leggen, zodat de kookplaat goed op zijn plek wordt gehouden. Hiermee kun je ook de hoogte van de plaat goed afstemmen op het werkblad. Breng daarna de kitrand aan. Haal hierna de tape van de kookplaat en het werkblad af, en laat het een dag uitharden. 

Hoe monteer je een inbouwvaatwasser?

Om een vaatwasser in te bouwen, is het goed om te controleren dat het apparaat de juiste afmetingen heeft. Weet je nog niet zeker of de vaatwasser gaat passen? Meet dan (opnieuw) de nismaten op. Gaat dit goed, dan kun je de vaatwasser inbouwen. Schuif het apparaat in de nis, en pak de meetlat erbij. Meet hiermee waar de schroeven moeten komen in het frontpaneel, en maak op die plek een gaatje met de boormachine. Leg nu het paneel tegen de vaatwasser aan en kijk of het goed uitkomt. Zo ja, dan kun je de het frontpaneel zonder problemen monteren.

Hoe plaats je een inbouw oven?

Net zoals een vaatwasser is het erg belangrijk dat een inbouw oven op de juiste manier wordt geplaatst. Voor een optimale werking moet de oven namelijk genoeg ruimte hebben. In deze video is er te zien hoe dit in zijn werking gaat. Voor de zekerheid willen we graag vermelden dat de oven niet aan de hendel opgetild moet worden.

Hoe plaats je een spoelbak?

Het plaatsen van de spoelbak is een erg nauwkeurige klus. Het is namelijk belangrijk dat de spoelbak precies past. In deze video is te zien hoe je dit het beste kan doen.

Hoe monteer je de keukendeuren?

Het plaatsen van de keukenkasten is een precieze klus. Deze kasten moeten namelijk zo precies mogelijk geplaatst worden. Dit is om te voorkomen dat ze te dicht tegen de andere kasten worden geplaatst. Anders gaan de kasten niet open zoals ze horen. In deze video is er te zien waar er hierbij opgelet moet worden.

Hoe plaats je een carrouselkast?

Een carrouselkast monteren is niet altijd even simpel. In deze video is het gehele proces te zien. Let goed op dat je de carrouselkast altijd test voordat je stopt met monteren

Hoe monteer je het draaimechanisme van een carrouselkast?

Een draaiende carrouselkast zorgt voor extra veel opbergruimte in jouw keuken. Maar heb je eigenlijk al nagedacht over het monteren van het draaimechanisme? In deze video wordt er stap voor stap uitgelegd hoe je dit doet! 

Hoe stel je de snelheid in van een carrouselkast?

Naast het monteren van het draaimechanisme moet er ook gedacht worden aan de snelheid van de carrouselkast. Hoe je de snelheid insteld is te zien in deze video!

Hoe monteer je de scharnieren?

De scharnieren monteren klinkt misschien makkelijker dan het is. Dit is niet altijd het geval, als de scharnieren te strak worden afgesteld kunnen de keukendeuren niet goed sluiten. In deze video wordt er uitgelegd hoe ze op de juiste manier afgesteld moeten worden.  

Hoe monteer je een liftdeur van een magnetron?

Een kast om je magnetron in te plaatsen zorgt voor een opgeruimde keuken. Een deur die je omhoog trekt is ideaal voor het gemak in de keuken. Deze deur wordt de liftdeur genoemd. In deze video is er te zien hoe deze liftdeur wordt geplaatst

Hoe plaats je de overige liftdeuren van de keuken?

Naast een magnetron zijn deze omhoog schuivende liftdeuren natuurlijk ideaal voor meerdere kasten in je keuken. In deze video is te zien hoe deze worden gemonteerd.

Hoe plaats je een apothekerskast?

In dit filmpje is er te zien hoe een apothekerskast geplaatst wordt. Misschien heb je zelf wel een goede set spierballen. Anders is het namelijk handig om toch voor wat extra kracht te zorgen. De apothekerskast moet opgetild worden en deze is niet licht!

Hoe plaats je hoge keukenkasten van Impuls?

In deze handige montage video worden de hoge keukenkasten van Impuls toegelicht. Zorg dat je altijd een kleedje onder de keukenonderdelen plaatst!

Hoe plaats je lage keukenkasten van Impuls?

In deze montage video is te zien hoe de keukenkasten van het keukenmerk Impuls worden gemonteerd. De lage keukenkasten worden hierbij uitgelicht. 

Hoe plaats je de kantelbeveiliging?

In deze video wordt er stap voor stap uitgelicht hoe je ervoor zorgt dat de poten onder de keukenkasten zo goed mogelijk worden gemonteerd. Dit voorkomt het kantelen van de keukenkasten. Je wilt natuurlijk niet dat je heerlijke gerechten van je aanrecht afschuiven.

 

Hoe plaats je het voetstuk van de keukenkasten?

De afwerking onder de keukenkast wordt het voetstuk genoemd. Om je keuken tot in de details af te werken is het belangrijk dat het voetstuk zo netjes mogelijk wordt gemonteerd.

Hoe monteer je de hangsystemen?

Ons keukenmerk Häcker laat zien hoe je op een handige manier de hangsystemen in jouw keuken kunt monteren. Zorg dat je goed let op de stappen en hier rustig de tijd voor neemt.

Hoe plaats je de uittreksels?

In deze video laat de keukenmonteur zien hoe je de uittreksels van de lades op de correcte manier monteert. Zoals je in de video ziet is het belangrijk om altijd de lades op een kleed te plaatsen tijdens het monteren. Hiermee voorkom je schade aan je nieuwe keukenlades.

Ben jij er helemaal klaar voor om zelf je nieuwe keuken te plaatsen?

Het plaatsen van een keuken is een flinke klus en kan best even duren. Houd hier goed rekening mee met het maken van je planning. We hopen dat we je toch zoveel mogelijk hebben geholpen door het plaatsen van deze montage video's. Als je twijfelt of het wel goed gaat tijdens het monteren van je keuken, bel ons dan gerust. Je kan ons bereiken op 0226-720902. We wensen je veel succes!

Veelgestelde vragen over Video's voor het zelf plaatsen van je nieuwe keuken

Gerald

Keuken of apparatuur kopen? Wij loodsen je erdoorheen!

Heb je een vraag? Wij willen je graag helpen!
Kies een van de onderstaande mogelijkheden om contact op te nemen met een van onze specialisten.
Wil je langskomen in een van onze filialen? Dat kan! Bekijk hier waar onze winkels zijn gevestigd.