• +3
 • Ross
 • Joep
 • Barry
 • Janneke
 • Ruud
 • Jaleel
 • Juan

Wat moet er allemaal in een keuken?

Wat moet er allemaal in een keuken?

Bij het kijken naar het aanschaffen van een nieuwe keuken, kom je er al snel achter dat er diverse zaken zijn waar je rekening mee dient te houden. Naast de ideale stijl voor in jouw huis, wil je ook een topkwaliteit keuken. De aankoop van een keuken kan fors variëren qua prijs, onder andere apparatuur is een factor die de prijs erg kan beïnvloeden. Door een goede analyse te maken kun je duidelijk in kaart brengen welke producten echt noodzakelijk zijn voor jou. Deze lijst met apparatuur is voornamelijk afhankelijk van je huishouden, uit hoeveel personen bestaat deze bijvoorbeeld? Als je alleen woont of met z'n tweeën, dan is een kleine vaatwasser of koelkast voldoende. Door het zorgvuldig afwegen van de keuzes, is er op financieel vlak veel winst te behalen.

Apparatuur die niet mag ontbreken

 • Koelkasten en vriescombinaties - Om etenswaren te bewaren en de nodige andere producten te koelen of te vriezen, heb je uiteraard een koelkast en vriezer nodig. Als je van een strakke keuken houdt, kun je het best kiezen voor een inbouw koelkast. Deze worden mooi weggewerkt achter een keukenkast. Wanneer het huishouden uit meerdere personen bestaat, dan is een side-by-side koelkast een echter aanrader.

 • Vaatwasser - Ondanks dat de vaatwasser geen noodzakelijk apparaat is, staat deze toch in de lijst. De vaatwasser wordt gekenmerkt door de tijd die je bespaart met het handmatig afwassen van de vuile vaat. Er zijn tal van verschillende vaatwassers beschikbaar, dus ook hier geldt dat er voor ieder huishouden één beschikbaar is.

 • Kookplaat - Deze ware keukenhulp is niet weg te denken uit de keuken en daarom een belangrijke aankoop. Er zijn echter wel diverse soorten kookplaten beschikbaar, zo heb je gaskookplaten, inductie kookplaten of keramische kookplaten. De eerstgenoemde verliest wel wat populariteit, niet omdat deze zijn werk niet goed doet, maar vanwege de gasreductie in de toekomst. Zodra je van gas overstapt naar een ander soort kookplaat, dien je wel op te letten dat de pannenset ook vaak vervangen moet worden.

 • Afzuigkap - Koken zonder afzuigkap is geen verstandig idee, naast dat het hele huis is begeven van de geur kan dit ook voor rookontwikkeling zorgen. Een vrij nieuwe techniek van afzuigen is 'downdraft', hierbij wordt de afzuigkap weggewerkt in de kookplaat. Bij het gebruik van deze techniek verdwijnt de meest bekende vorm, waarbij een unit vanuit het plafond boven de kookplaat hangt. Deze unit is nog steeds zéér populair en daarom zijn ook hiervoor nog tal van varianten beschikbaar.

 • Oven - De technologische ontwikkeling van ovens is de laatste tijd in een sneltreinvaart terecht gekomen. Door de technische functies wordt het koken nog interessanter gemaakt. Zo zitten er in de iets luxere ovens opties als stoom en grill, op deze manier kun je gerechten net even anders bereiden dan je voorheen deed. De pyrolyse optie die veel ovens kent is ideaal voor als je geen fan bent van schoonmaken. Door deze optie bereikt de over een temperatuur van 500 °C en brand als het ware de oven helemaal schoon. Hierna hoeft alleen de bodem nog te worden afgenomen met een doekje.

Opbergmogelijkheden

Eten koken, boterhammen smeren, taarten bakken, de keuken wordt voor veel doeleinden gebruikt. De ruimte in huis wordt door iedereen anders gebruikt, maar een keuken die spic en span is vindt iedereen prettig. Het praktisch indelen van de nieuwe keuken is daarom van essentieel belang. Teken de ruimte waar de keuken geplaatst gaat worden en geef zelf alvast een indeling van de keukenkasten. Er zijn in de keukenkasten veel opbergmogelijkheden beschikbaar, zoals handige opbergrekken. Door het gebruik van opbergproducten in de keukenkasten wordt er optimaal gebruik gemaakt van de ruimte die deze te bieden heeft.

 
Opbergmogelijkheden

Accessoires

De keuken is pas volledig af bij het kiezen van de juiste keukenaccessoires. Vaak besteedt men meer aandacht aan de grotere keukenaankopen zoals een pannenset, maar het onderwaarderen van accessoires is ontzettend zonde. Kwalitatief degelijke en handige accessoires geven de koks net even dat stapje extra. Zeker voor het presenteren van de keuken aan familie of vrienden geeft dit een volmaakt gevoel.

Zo is een fruitmand, waarin de diverse fruitsoorten prachtig geëtaleerd kunnen worden, van cruciaal belang. Het zorgt voor een duidelijk overzicht van wat je nog in huis hebt. Ook kun je kiezen voor een bordenrek, hierdoor liggen de borden in handbereik en het bespaart weer ruimte in de keukenkastjes.

Voor de echte wijnliefhebbers heb je diverse oplossingen, waardoor mooie wijnglazen ten alle tijden veilig zijn. Wel zo een prettig gevoel! Een glazenrek, speciaal voor wijnglazen, zorgt ervoor dat de glazen niet tegen elkaar aan kunnen tikken. Enkel nog een kwestie van goed poetsen voor je ze de kast inzet, zo grijp je nooit mis.

Gerald

Keuken of apparatuur kopen? Wij loodsen je erdoorheen!

Heb je een vraag? Wij willen je graag helpen!
Kies een van de onderstaande mogelijkheden om contact op te nemen met een van onze specialisten.
Wil je langskomen in een van onze filialen? Dat kan! Bekijk hier waar onze winkels zijn gevestigd.