• +3
  • Ross
  • Joep
  • Barry
  • Janneke
  • Ruud
  • Jaleel
  • Juan

Welke vloer kies je voor in de keuken?

Welke vloer kies je voor in de keuken?

Wanneer je een nieuwe keuken laat plaatsen, overweeg je misschien ook om gelijk een nieuwe vloer in je keuken te laten leggen. Maar wat voor vloer ga je aanschaffen? Er is tegenwoordig zo veel keuze. In dit artikel helpen we jou op weg om de juiste keuze te maken tussen al die verschillende vloeren die er bestaan. Het budget speelt daar ook een belangrijke rol in.

We laten je zien welke vloer het beste bij je keuken past, in verschillende prijsklassen.

 

De vloer met stijl en klasse

Als je flink hebt geïnvesteerd in je keuken, wil je hem tot in de kleinste details geperfectioneerd hebben. Onze keus is dan het leggen van tegels. Vloertegels bestaan uit verschillende soorten. Zo heb je:

- Keramische tegels
- Marmeren tegels
- Granieten tegels

Natuursteen zoals graniet en marmer geeft je keuken een ontzettende grandeur als je vloer ermee gelegd is. Desalniettemin zijn keramische tegels ook erg stijlvol. Keramische tegels kun je in verschillende stijlen en kleuren kopen. Voor alle tegels geldt dat ze duurzaam zijn, makkelijk schoon te houden zijn èn ze kunnen tegen een stootje. 

Een nadeel van tegels is dat ze koud aanvoelen als je er met je blote voeten op loopt. Dit kan je dan weer verhelpen als je ook vloerverwarming aanlegt.

De vloer met stijl en klasse

De betonnen vloer met coating

Je kan ook kiezen voor een andere invalshoek. Het storten van een industriële betonnen vloer. Mocht je nu de indruk krijgen dat je keuken hiermee de uitstraling van een fabriek, kunnen we je zeggen: Nee, absoluut niet. 

De betonnen vloer wordt tijdens het storten goed natgemaakt en ingetrild door middel van een trilnaald. Hierdoor wordt de vloer als die hard is geworden erg glad. Vervolgens wordt de vloer machinaal geschuurd en komt er nog een coatinglaag overheen. Je kan je betonnen vloer in meerdere kleuren verkrijgen. Eveneens in verschillende stijlen, zoals met gevlekte of gestreepte patronen.

Het is wel aan te raden om vloerverwarming aan te leggen voordat je het beton gaat storten. Ook een betonnen vloer voelt koud aan als je er met blote voeten op staat.

Evenals vloertegels is er aan een betonnen vloer een bovengemiddeld prijskaartje verbonden.

betonnen vloer met coating

De vloer met stijl en klasse voor een lagere prijs

Eerlijk is eerlijk. Een marmeren vloer mèt vloerverwarming wil iedereen wel. Maar niet iedereen heeft het budget ervoor. Dan zijn PVC vloeren, kurkvloeren, Linoleum vloeren of Vinyl vloeren een uitstekend alternatief.

Deze vier vloeren zijn allemaal verschillend van elkaar. Wat ze gemeen hebben is dat ze in veel verschillende soorten qua kleur en stijl verkrijgbaar zijn. Van de vloeren met een nostalgisch uiterlijk tot de vloeren met een strak of trendy design. En alles wat zich daar tussen in bevindt.

Qua prijs-kwaliteit verhouding komen deze vier vloeren op de derde plaats. Na de vloertegels en de betonnen vloer met coating.

Enkele kenmerken van vinyl, kurk, linoleum en PVC vloeren zijn:

- Ze zijn in vergelijking met tegels relatief goedkoop
- Ze zijn evenals tegels duurzaam
- Ze zijn evenals tegels makkelijk te onderhouden en schoon te maken
- Ze voelen niet zo koud aan als tegels als je er met blote voeten op loopt
- Tijdens het leggen kun je de deze type vloeren naadloos in elkaar laten overgaan. Dit voorkomt kieren en spleten in je vloer. Dit komt het uiterlijk ga stijl niet alleen ten goede, het draagt ook bij aan de hygiëne. Voedselresten en vuil zullen zich niet ophopen in je vloerZe zijn geschikt om boven vloerverwarming te leggen

De goedkoopste prijs-kwaliteit verhouding

Laminaat heeft ten onrechte het imago bij sommige mensen dat het ongeschikt is om als keukenvloer te gebruiken. Dat is niet waar. Dit is gebaseerd dat laminaat van hout is gemaakt en dat neemt vocht op. Dat klopt. Toch kun je laminaat gebruiken als keukenvloer als je de volgende tips van harte neemt:

- Gebruik laminaat met een dikte van minstens 8 mm. Hoe dikker het laminaat, hoe meer vocht het kan verwerken
- Gebruik extra breed laminaat. Hoe breder de planken van je laminaat, hoe minder naden je hebt. En hoe minder naden je hebt, hoe kleiner de kans dat er naden en kieren in je keukenvloer ontstaan. Waar dan weer vocht, vuil en voedselresten kunnen achterblijven
- Besteed extra aandacht aan het leggen van laminaat in je keuken. Zorg dat de naden goed aansluiten. Met name voor de gootsteen en je gasfornuis. Dit wordt het natst en het vaakst schoongemaakt.

Wat naast het vocht absorberende gehalte van laminaat nog een nadeel is, is dat er sneller schade ontstaat aan de vloer. Als een zwaar voorwerp op de grond valt, zal dat eerder een butsje veroorzaken bij laminaat dan bij de andere genoemde vloeren. Of er laat zelfs een stukje van de toplaag van het laminaat los.

De vloer die ongeschikt is voor de keuken

Er is maar één vloer die wij afraden om in de keuken te plaatsen en dat is vloerbedekking. Als vloerbedekking nat is geworden, krijg je het niet zomaar droog door het met een schone doek af te nemen. Bacteriën en andere organismes zoals mijt hopen zich gauw op in vloerbedekking wanneer er structureel voedselresten in belanden. Vloerbedekking in de keuken komt allerminst de hygiëne ten goede. Evenmin de veiligheid. Vloerbedekking is vele malen brandgevaarlijker dan laminaat, dat geïmpregneerd is.

Je bent nu een stuk wijzer geworden over welke vloeren er allemaal in je keuken kunnen komen te liggen. Succes met het uitkiezen. We wensen je alvast heel veel plezier van je nieuwe keuken én vloer! Mocht je toch nog vragen hebben neem dan contact met ons op of kom langs, wij helpen je graag verder.

Gerald

Keuken of apparatuur kopen? Wij loodsen je erdoorheen!

Heb je een vraag? Wij willen je graag helpen!
Kies een van de onderstaande mogelijkheden om contact op te nemen met een van onze specialisten.
Wil je langskomen in een van onze filialen? Dat kan! Bekijk hier waar onze winkels zijn gevestigd.