• +3
  • Ross
  • Joep
  • Janneke
  • Lino
  • Ruud
  • Jaleel
  • Juan

Inbouw vriezer

Inbouw vriezer

Op zoek naar een inbouw vriezer? Wij loodsen je erdoorheen!

Inbouw vriezers zijn ideale apparaten. Je kunt er etenswaren zoals vlees en groenten mee invriezen en zo een lange tijd bewaren. Ze zijn daarnaast eenvoudig en netjes weg te werken in de keuken en kunnen volledig opgaan in het design van jouw keuken.

De apparaten zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, met verschillende eigenschappen en technologieën. Afhankelijk van het soort dat je kiest zijn ze te plaatsen in een hoge of een lage kast. Het is belangrijk dat je bij de aanschaf van een inbouwvariant goed oplet hoeveel ruimte je beschikbaar hebt en wat de afmetingen van het apparaat zijn.

Bij de keuze van een inbouwvriezer zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Hoeveel invriescapaciteit heeft mijn huishouden nodig? Vind ik het belangrijk dat het apparaat zuinig is? Zijn er andere eigenschappen die ik belangrijk vind? Als je bijvoorbeeld niet wilt dat je het apparaat eens in de zoveel tijd moet ontdooien kun je kiezen voor een versie met No-Frost technologie.

Top 10 inbouw vriezers

Assortiment inbouw vriezer

Belangrijke informatie

  • Bij inbouw vriezers is het belangrijk dat je rekening houdt met ruimte aan de achterzijde voor ventilatie.

Geluidsniveau

Beschik je over een open keuken? Dan kunnen wij ons voorstellen dat je het belangrijk vindt dat de vriezer niet veel geluid maakt. Mits dit het geval is, kies dan voor een inbouw vriezer die niet meer dan 42 dB (decibel) produceert. Dit geluidsniveau is te vergelijken met doorsnee omgevingsgeluiden.

Geluidsniveau

Inhoud

Net als bij koelkasten wordt de inhoud van een vriezer weergegeven in liters. Het aantal liters geeft weer hoeveel etenswaren je er in kwijt kunt. Een vriezer met een inhoud van 100 liter is voldoende voor een huisden van 1 of 2 personen. Als jouw huishouden meer dan 4 personen telt kun je beter kiezen voor inhoud van meer dan 200 liter.

De meest ideale vriezerinhoud is natuurlijk ook afhankelijk van je vriesgedrag. Ben je iemand die af en toe kliekjes invriest? Of iemand die groot inkoopt en voorraden invriest? Dit kun je allemaal meenemen in het bepalen van de beste inbouw vriezer voor jou.

Vriestemperatuur

De vriestemperatuur kan per vriezer verschillen. Wist je dat? In de specificaties van het apparaat, of van een sticker in de vriezer of op de vriesdeur kun je dit aflezen. De temperatuur wordt aangeduid met sterren. Hieronder vind je een tabel met de temperaturen en de maximale bewaartijd van de etenswaren die daarbij horen.

Aantal sterren

Temperatuur vriesvak

Bewaartijd

*

-6°C

1 week

**

-12°C

1 maand

***

-18°C

3 maanden

****

-18°C of lager

3 maanden en geschikt voor het invriezen van verse etenswaren

Invriescapaciteit

De invriescapaciteit geeft de hoeveelheid voedsel weer die je in 24 uur kan invriezen, dit verschilt echter wel per vriezer. Er zijn verschillende types vriezers beschikbaar die een snelvriesfunctie hebben. Als je deze functie inschakelt gaat de temperatuur van de vriezer nog verder omlaag. Hierdoor kun je in een kortere tijd vers voedsel invriezen.

Energieklasse

Vriezers werden voorheen gezien als echte energievriezers. Dit is intussen de laatste jaren gelukkig veranderd. Fabrikanten hebben hun focus gelegd op het maken van energiebewuste apparaten en zijn gaan innoveren.

Ook de komst van het energielabel van de Europese Unie heeft eraan bijgedragen dat inbouw vriezers de laatste jaren veel zuiniger zijn geworden. Het is tegenwoordig verplicht dat producenten een energielabel meegeven aan een apparaat. Op het energielabel staan de energieklasse en het gemiddelde energieverbruik vermeld in kWh (kilowattuur) per jaar. De energieklasse van een vriezer loopt van A+ tot A+++. Houd hierbij in gedachte dat een vriezer met een energielabel A+ bijna twee keer zoveel energie verbruikt als een vriezer met een label van A+++. Met het energielabel is het voor jou eenvoudiger om vriezers te vergelijken op energieverbruik. En om het je nog makkelijker te maken vind je hieronder een handige tabel van Milieu Centraal waar de energieklassen zijn omgezet in gemiddelde energieverbruik en kosten.

Verbruik en kosten op jaarbasis

Energieklasse

Inbouw vriezer

Verbruik

Kosten

A+++

120 kWh

€24

A++

190 kWh

€38

A+

240 kWh

€48

*Stroomkosten bij elektriciteitsprijs 20 cent per kWh (prijspeil 2017).

Energieklasse

Bewaartijd bij stroomuitval

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt, de stroom valt uit! Wat je dan niet wilt is dat je al jouw bevroren etenswaren moet weggooien. Je kan bij de keuze voor een vriezer de bewaartijd bij stroomuitval als afwegingsfactor meenemen. Dit geeft weer hoe lang de vriezer je voedingsmiddelen kan bewaren als het apparaat niet meer van stroom is voorzien.

Siemens vriezer
miele vriezer
Liebherr vriezer
Smeg vriezer
Bosch vriezer
AEG vriezer

NoFrost

Een vriezer die ijsvrij blijft, hoe handig is dat? Inbouw vriezers met NoFrost technologie kunnen dat! Door een innovatief recirculatiesysteem blijft de atmosfeer in de vriezer droog en kan ijs zich niet afzetten tegen de wanden. Dit betekent nooit meer handmatig ontdooien!

Freshsensor

Met deze vernuftige sensor blijft de temperatuur in je vriezer constant. De FreshSensor houdt temperatuurschommelingen in de gaten en schakelt bijvoorbeeld de temperatuur van het apparaat naar beneden als je de deur van de vriezer hebt geopend. Met deze sensor blijven ingevroren voedingswaren uiteindelijk langer vers.

Gerald

Keuken of apparatuur kopen? Wij loodsen je erdoorheen!

Heb je een vraag? Wij willen je graag helpen!
Kies een van de onderstaande mogelijkheden om contact op te nemen met een van onze specialisten.
Wil je langskomen in een van onze filialen? Dat kan! Bekijk hier waar onze winkels zijn gevestigd.