Keukenloods.nl - Inbouwapparatuur en keuken specialist

Profiteer nu nog van de prijzen van 2018

Onderbouw vaatwasser

Onderbouw vaatwasser

Onderbouw vaatwassers zijn vaatwassers met een eigen front die je onder het werkblad van de keuken kan schuiven. Het bedieningspaneel zit voornamelijk aan de voor- of bovenkant. Onderbouw vaatwassers beschikken over dezelfde innovaties en technieken als inbouw- of vrijstaande vaatwassers. Op zoek naar een bijzondere vaatwasser of een onderbouw vaatwasser in een mooie kleur? Bekijk dan eens de onderbouw vaatwassers van Smeg.

Assortiment onderbouw vaatwasser

Belangrijke informatie

  • Zout en glansspoelmiddel moet je op tijd bijvullen voor een optimale werking.
  • Vaatwassers kun je beter niet openen tijdens het programma.
  • Veel vaatwassers zijn uitgevoerd met een aquastop, dit is een beveiliging die er voor zorgt dat de watertoevoer stopt bij een defect of het openen van de vaatwasser.
  • Er zijn ook vaatwassers met deurvergrendeling of kinderbeveiliging verkrijgbaar, de deur blijft dan vergrendeld tot het einde van het programma.

Specificaties

1. Couverts

Één couverts is het servies en bestek van één persoon van één maaltijd. De hoeveelheid couverts die een vaatwasser heeft geeft dus de capaciteit aan. Onderbouw vaatwassers van 45 cm breed hebben gemiddeld 8 couverts. Heb je een twee tot driepersoonshuishouden, dan is dit genoeg om de vaatwasser slechts één keer per dag aan te hoeven zetten. Een vierpersoonshuishouden gebruikt vier couverts per maaltijd, twaalf couverts per dag. Onderbouw vaatwassers van 60 cm breed hebben gemiddeld ruimte voor twaalf couverts of meer.

2. Geluidsniveau

Naast couverts is het geluidsniveau ook een belangrijke specificatie. Heb je een dichte keuken? Dan is het minder storend als de vaatwassers wat meer geluid maakt. Voor open keukens is het een ander verhaal. Het kan behoorlijk storend zijn wanneer je na het eten lekker op de bank zit, en het geluid van de vaatwasser het geluid van bijvoorbeeld de tv overstemd. Gemiddeld produceren inbouw vaatwassers 44 decibel en vrijstaande vaatwassers 47 decibel. De onderbouw vaatwassers zitten hier een beetje tussenin. Het verschilt uiteraard per product wat de precieze geluidsproductie is. Wij kunnen ons voorstellen, dat het aantal decibel je niet zoveel zegt. 40 Decibel kun je vergelijken met zacht geroezemoes in een klaslokaal, 47 decibel is te vergelijken met een regenbui.

3. Bestekvoorziening

Je kunt kiezen voor een besteklade of een bestekkorf. Een bestekkorf is ideaal wanneer je meer ruimte nodig hebt aan de bovenkant van de vaatwasser voor bijvoorbeeld grote glazen. Ook kan je het bestek eenvoudig inladen en hoeft niet alles stuk voor stuk te worden neergelegd. Met een besteklade heb je in de onderste korf meer ruimte voor vaat. Wel moet je het bestek stuk voor stuk neerleggen.

4. Energieklasse

Elke vaatwasser heeft een energielabel die aangeeft hoeveel stroom deze verbruikt. Gemiddeld verbruikt een vaatwasser met het A+ label 1.05 kWh per wasbeurt. Wanneer je dagelijks de vaatwasser aanzet, kost dit je gemiddeld 383 kWh per jaar. Dit komt neer op €76 euro per jaar. Kies je voor een A+++ vaatwasser, dan verbruik je gemiddeld 0,836 kWh. Op jaarbasis verbruik je dan 305,14 kWh wat je gemiddeld €61 kost. 

Trends en ontwikkelingen

Zeolith®-droogsysteem

Vaatwassers met het Zeolith®-droogsysteem beschikken over een reservoir dat gevuld is met een natuurlijk mineraal zeoliet. Zeoliet neemt vocht op en zet dit om in warme lucht, deze warme lucht wordt gelijkmatig over de vaatwasser verdeeld wanneer het programma is afgelopen waardoor de vaat nóg sneller droog is. Een vaatwasser met dit mineraal is ook een stuk energiezuiniger dan een gemiddelde vaatwasser. Vaatwassers met zeoliet verbruiken per afwasbeurt slechts 0,83 kWh, 20% minder dan de tot nu toe zuinigste vaatwasser! Goed om te weten, is dat Zeoliet een vaatwasleven meegaat!

AEG vaatwasser met ComfortLift

Een ergonomische innovatie van AEG is de ComfortLift vaatwasser. In deze vaatwassers zet je de onderste korf met één simpele beweging op dezelfde hoogte als de bovenste korf. Hierdoor hoef je nooit meer te bukken tijdens het inruimen en uitladen van de vaatwasser.

Meer weten

Wil je meer weten over onderbouw vaatwassers? Bekijk de blog van Keukenloods.nl.

Heb je hulp nodig bij het uitkiezen van een geschikte onderbouw vaatwasser? Neem dan contact met ons op via 0226-355340.